Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podceňovaná Detva chystá majstrovi peklo. Na tribúnach aj na ľade

Najprv jasná záležitosť, potom nečakané zakopnutie. Hokejisti víťaza základnej časti Tipsport Ligy Banskej Bystrice nevstúpili do play off ideálne.

11.03.2019 18:00
Banská Bystrica, Detva Foto: ,
Momentka zo zápasu Banská Bystrica - Detva.
debata (2)

Detvania ich v nedeľu prekvapili (4:2) a domov sa vrátili za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy. Zverencov Dana Cemana však domáca prehra nevykoľajila, naďalej veria vo vlastné sily, a to aj na ľade súpera.

„Nemáme dôvod byť nahnevaní, takýto je hokej a play off. Mrzieť nás môže len to, že sme nestrelili góly. Stav je 1:1, stále sme len na začiatku. Máme silný tím. Nie náhodou sme vyhrali základnú časť. Detva nehrala zle už v prvom zápase, ale my sme dali v druhej tretine štyri góly, čo rozhodlo. V druhom stretnutí jej výborne zachytal brankár a my sme nevyužili šance. Na to sme doplatili,“ hodnotí prvé súboje útočník Banskej Bystrice Tomáš Zigo.

V čom sú Detvania najnepríjemnejší?

„Dobre nás napádajú a hrajú do tela. V tomto ich však musíme predčiť, máme predsa rovnaký štýl hry. Nebezpeční sú aj v prečísleniach, treba si na ne dávať pozor. Určite nám nič nedajú zadarmo. Ešte je pred nami v play off veľa zápasov, jedna prehra nie je tragédia. Dôležité je, aby sme vždy vyhrali aspoň o jeden zápas viac ako súper,“ dodáva Zigo.

Detve, ktorej patrila až 10. priečka v tabuľke, priniesol šťastie aj návrat Radovana Puliša do zostavy. V 47. min strelil víťazný gól.

„Mal som nejaké zdravotné problémy, ktoré nebudem konkretizovať. Som rád, že sme vyhrali. Bolo fajn, že formácie mohli znova hrať tak, ako sme zvyknutí. Chalanom to psychicky pomohlo,“ priznáva spokojný krídelník.

V sobotu inkasovalo mužstvo Josefa Tureka tri góly v oslabení. V nedeľu len jeden, pričom samo jednu presilovú hru využilo. „Kľúčom k úspechu bolo ubránenie presiloviek a prvý gól. V play off je vždy dôležité hneď zabudnúť na predošlý zápas. Je úplne jedno, či ste prehrali 0:5 alebo 2:3 po predĺžení,“ vysvetľuje.

Už teraz sa teší na domáce stretnutia. „Pre Detvu je účasť v osmičke historický okamih. Dúfam, že súperovi pripravíme peklo na tribúnach aj na ľade. Banská Bystrica je naďalej favorit, ale my sa pokúsime uspieť aspoň v jednom domácom dueli. Ak by sme vyhrali oba, bola by to paráda,“ tvrdí Puliš.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #HC 07 Orin Detva