Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šišovský: Do Budapešti ideme ukončiť sériu

Hokejisti Zvolena uhájili domáce prostredie lepšie ako ich rival z Banskej Bystrice.

11.03.2019 16:14
Peter Šišovský Foto: ,
Peter Šišovský zo Zvolena.
debata

Po jednoznačnom sobotňajšom víťazstve 4:0 zdolali Budapešť aj o deň neskôr, hoci s prispením šťastia a až po samostatných nájazdoch (3:2). „Vyhrať oba domáce duely bola povinnosť. Veríme, že rovnaká bude naša bilancia aj u súpera,“ tvrdí útočník Zvolena Peter Šišovský (27).

Uspokojili vás prvé dva zápasy série?

Sme favorit, preto sme mali jasný cieľ – vyhrať obe domáce stretnutia. S ničím iným sme nerátali a iný výsledok by sme ani nebrali. Ďalší cieľ je ukončiť sériu čo najskôr, ešte v Budapešti.

V čom bol najväčší rozdiel medzi oboma duelmi?

V druhom stretnutí hostia dvakrát viedli. Boli sme v náročnejšej situácii, ale zvládli sme ju a oba razy sme vyrovnali. V samostatných nájazdoch sme mali aj šťastie. V play off je bežné, že víťazstvo si musíte vydrieť. Takáto výhra vás poteší ešte viac. Videli ste, že aj Banská Bystrica sa po jednoznačnom prvom dueli v druhom trápila a dokonca prehrala.

Ukončíte sériu v Budapešti?

Dúfame v to. Radi by sme ušetrili sily na ďalšie náročné zápasy. Najmä tretí duel je teraz dôležitý. Ak ho zvládneme, bude séria takmer rozhodnutá. V opačnom prípade by nás mohol súper ešte potrápiť. Stretnutia v Budapešti budú istotne náročnejšie, tento súper sa nikdy nevzdáva. No aj pod vplyvom druhého zápasu z nášho ľadu ho istotne nepodceníme.

Na čo si musíte dať najväčší pozor?

Výhodou súpera je, že nemá čo stratiť. Hrá akoby bez tlaku. Má silných útočníkov, ktorí síce nie sú až takí dobrí korčuliari, ale sú pevne stavaní a technicky natoľko vybavení, že sa v útočnom pásme dokážu presadiť. Plus brankár Bálizs má zatiaľ v play off optimálnu formu.

Prekvapilo vás, že si v play off meriate sily práve s Budapešťou?

V maďarskej sérii bol Miškovec väčší favorit, ale MAC ukázal, že má dobré mužstvo pre play off. Nám bolo jedno, proti komu budeme vo štvrťfinále hrať. Iste, čakali sme, že kvalifikáciu zvládnu Nové Zámky, ale po prvých dvoch súbojoch s Detvou už asi nikoho výsledok tejto série neprekvapil.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Peter Šišovský