Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vo štvrťfinále skončí kandidát na titul. Zápasy sľubujú dramatickú zápletku

Zatiaľ čo série Banskej Bystrice s Detvou a Zvolena s Budapešťou by mali byť jasnou záležitosťou favoritov, zvyšné dve štvrťfinálové dvojice sľubujú v hokejovej Tipsport Lige vyrovnanejší priebeh a dramatickú zápletku.

11.03.2019 10:00
Poprad, Košice Foto: ,
Hokejisti Popradu sa tešia z gólu na ľade Košíc.
debata

Derby nemá favorita

Ťažko by ste už do prvého kola play off vybrali atraktívnejšiu dvojicu, než je východniarsky súboj medzi Košicami a Popradom. Najmä, ak Košičania dvakrát po sebe pohoreli vo štvrťfinále a tlak na lepší výsledok, zodpovedajúci kvalite a ambíciám tímu, je enormný.

„Košice síce skončili v tabuľke vyššie, ale netreba zabúdať, že oba tímy delilo len sedem bodov, pričom Popradu odrátali tri za neoprávnený štart hráča. Poprad šiel oproti minulej sezóne výkonnostne opäť o čosi vyššie a takéto derby nikdy nemá favorita,“ myslí si bývalý reprezentačný brankár Rastislav Staňa.

Ako Košičan neskrýva, že drží palce klubu, s ktorým v roku 2014 získal v závere kariéry svoj jediný klubový majstrovský titul. „Bol by som rád, keby Košice sériu zvládli, ale budú to mať náročné. Očakávam šesť alebo až sedem zápasov. Dôležitú úlohu zohrá fakt, ako sa Košičania vyrovnajú s tlakom. V klube sú zvyknutí hrať pravidelne o titul a už dvakrát po sebe sa nedostali ani do semifinále,“ zdôrazňuje 39-ročný majster sveta z Göteborgu.

Kľúčové bude, ako sa obe mužstvá vyrovnajú s výhodou domáceho prostredia. V základnej časti totiž všetkých päť duelov vyhral hosťujúci tím. „Veľa naznačia už úvodné dva duely v Košiciach. Ak ich domáci zvládnu, dostanú sa do pozície favorita,“ priznáva Staňa.

Lanský finalista hlási formu

V sérii medzi Nitrou a Trenčínom budú extrémne dôležité výkony brankárov. Zatiaľ čo Michal Valent z Dukly patrí k tomu najlepšiemu, čo najvyššia súťaž v bránke ponúka, Nitrania takouto osobnosťou nedisponujú.

„Samozrejme, v play off môže zažiariť aj brankár, od ktorého to fanúšikovia ani odborníci nečakajú. Skôr však očakávam, že Nitre sa môže stať to čo vlani v semifinále a v rozhodujúcich momentoch sezóny nebude jej ofenzíva taká silná ako počas základnej časti. Trenčín je silnejší v bránke a celkovo má vyváženejšie mužstvo,“ tvrdí Staňa.

V základnej časti sa viac darilo Nitranom, no tento fakt zväčša v play off nehrá vážnejšiu úlohu. Trenčania zapli najmä v závere, výborným finišom vytlačili Nové Zámky zo šestky a ideálne sa tak mentálne i herne naladili na štvrťfinále.

„Trenčín má tím s ideálnou skladbou hráčov pre play off a správne vygradoval formu. V Brankovi Radivojevičovi má navyše skvelého lídra. Ukázalo sa to aj vlani, keď Dukla postúpila do finále. Teraz je pre mňa čiernym koňom play off,“ dodáva Staňa.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HK Nitra