Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokovala favorita. Budapešť túži po ďalšom prekvapení

Veľké prekvapenie. Tím, ktorý dlho bojoval o prvú šestku, končí v play off už po troch zápasoch.

05.03.2019 19:00
MAC Budapešť Foto: ,
Hokejisti MAC Budapešť.
debata

Maďarský súboj v kvalifikácii play off Tipsport Ligy mal byť jasná záležitosť pre Miškovec. Do štvrťfinále, navyše v najrýchlejšom možnom čase, však postupujú hokejisti Budapešti.

Po dvoch výhrach na ľade súpera (3:1 a 3:2 pp) spečatili v pondelok postup pred vlastnými divákmi po víťazstve 4:2.

„Sme veľmi radi, že sme historicky prvé maďarské mužstvo, ktoré sa dostalo do štvrťfinále play off v slovenskej lige. Našu radosť znásobuje fakt, že sme postúpili cez Miškovec, s ktorým sme sa posledné roky stretávali vo finále. Užívame si to,“ prezradil Tomáš Klempa, jediný Slovák v kádri MAC.

Miškovec nazbieral v základnej časti o 21 bodov viac, inkasoval o 46 gólov menej a sám strelil o 11 menej ako Budapešť. Vo februári však zverencom bývalého trénera slovenskej reprezentácie Glena Hanlona úplne odišla forma a potvrdilo sa to aj v kvalifikácii.

Vyrovnanú sériu naklonil na stranu Budapešti najmä brankár Bence Bálizs, ktorý zachytal lepšie než jeho náprotivok Adam Vay.

„Využili sme šance, ktoré sme si vytvorili a podržal nás brankár. Séria bola inak veľmi vyrovnaná. Tradične rozhodovali drobné detaily. Kľúčové bolo asi predĺženie v druhom zápase, vďaka ktorému sme zvýšili na 2:0 na zápasy,“ priznal 35-ročný útočník a najlepší strelec svojho tímu.

Hráči MAC nepoznali po skončení série meno svojho štvrťfinálového súpera. Rozhodne o ňom až výsledok druhej série kvalifikácie medzi Novými Zámkami a Detvou.

„Bez ohľadu na to, či narazíme na Banskú Bystricu alebo Zvolen, ide o veľmi kvalitného súpera. Ak chceme uspieť, iste musíme zlepšiť obranu a byť v nej stopercentne pozorní. Rozhodne sa vopred nevzdávame, v play off chceme ísť čo najďalej,“ naznačil Klempa.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Tipsport Liga #MAC Budapešť