Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalý šéf Pro-Hokeja: Lintner stráca súdnosť a nahrádza ju samoľúbosťou

Richardovi Lintnerovi hrozí, že príde o prácu. Šéf spoločnosti Pro-Hokej, ktorá riadi hokejovú Tipsport Ligu, má tri mesiace na to, aby presvedčil vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Zväz totiž avizuje, že nepredĺži zmluvu s Pro-Hokejom a od budúceho ročníka bude riadiť súťaž sám.

04.03.2019 09:39
HOKEJ: Lintner Winter Classic Games Foto: ,
Šéf spoločnosti Pro-hokej Richard Lintner počas Kaufland Winter Classic Games 2019.
debata (34)

Lintner verí, že rokovania so SZLH budú úspešné.

„Máme ešte tri mesiace, aby sme sa s predstaviteľmi SZĽH dohodli. V zatiaľ platnej zmluve sme sa zaviazali, že o téme ďalšej spolupráce budeme diskutovať. Nevidím dôvod, aby sme o tom aj naozaj nediskutovali. Kluby odporúčajú, aby bol riadením ligy minimálne na ďalšiu sezónu poverený Pro-Hokej,“ vyhlásil bývalý úspešný hokejista.

K situácii sa vyjadril aj jeho predchodca vo funkcii Vladimír Paštinský, ktorý šéfoval spoločnosti Pro-Hokej 15 rokov.

„Osobne nemám proti Rišovi nič, je životaschopný chlap, škoda však, že často stráca súdnosť a nahrádza ju samoľúbosťou. Horšie je, že stav, v ktorom sa ocitla naša liga, už prekročil všetky medze. Toľko hrubých chýb, ktorých sa súčasné vedenie Pro-Hokeja dopustilo, dehonestuje nielen jeho súčasný obraz, ale otriasa aj jeho tradíciami. Úprimne, Riša mi je ľúto. Ocitol sa v neriešiteľnom bordeli nahromadených lapsusov,“ vravel Paštinský pre Denník Šport.

Na extraligový hokej chodilo v minulosti viac fanúšikov ako je tomu teraz. Boli aj sezóny, v ktorých padli hranice milióna divákov za sezónu.

„Súčasní šéfovia klubov si to nedokážu ani predstaviť. Tým skôr, že posila maďarských klubov našej lige reálne prináša pár stovák divákov na zápas. Všetko ide dole vodou,“ pokračoval skúsený funkcionár.

Prevzatie ligy pod krídla SZĽH považuje sa voľbu menšieho zla. „Nie je to ideálna cesta, ale ak máme fanúšika urážať opakovanými prešľapmi, budeme nútení voliť menšie zlo,“ dodal Paštinský pre Šport.

TV Pravda: Šéf hokejovej Tipsport Ligy Richard Lintner a jeho reakcia na informáciu, že SZĽH plánuje vypovedať Pro-Hokeju zmluvu o riadení najvyššej hokejovej súťaže.

Video
34 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #SZĽH #Pro Hokej #Tipsport Liga