Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Valábik soptil na rozhodcov: Hanba, fraška, dehonestácia!

Dvojica hlavných rozhodcov Štefik, Baluška, ktorí ako hlavní viedli sobotňajší duel predkola play off hokejovej Tipsport Ligy medzi Novými Zámkami a Detvou (3:4 pp), si za svoj výkon museli vypočuť poriadnu dávku kritiky.

03.03.2019 08:12
HOKEJ-TL: Nové Zámky - Detva Foto: ,
Jakub Žilka z HC 07 Detva a Peter Ordzovenský z HC Nové Zámky v súboji pri mantineli.
debata (11)

Za stavu 2:3 hrali domáci v závere vabank a odhodlali sa aj k hre bez brankára. V poslednej minúte sa očividného faulu dopustil Filip Bajtek, keď v strede klziska a priamo pred očami arbitrov podrazil jedného z hosťujúcich hráčov.

Píšťalka rozhodcov však zostala nemá. O niekoľko sekúnd na to práve Bajtek vyrovnal na 3:3 a poslal duel do predĺženia. V extra čase napokon rozhodol o výhre Detvy Kurtis McLean, stav série je 1:1 na zápasy.

Arbitrov nešetril ani bývalý obranca Boris Valábik, ktorý pôsobí ako hokejový expert a spolukomentátor pre RTVS.

„To bola hanba, fraška a dehonestácia toho, čo znamená pojem profesionálny rozhodca. Tento zápas to celé podčiarkol. Problémom ligy nie je kvalita hráčov, nemusíme sa tu baviť o mladých hráčoch či cudzincoch. Tento zápas podčiarkol to, čo je najväčšou slabinou ligy a je to hanba,“ hneval sa Valábik.

Tretí duel predkola play off je na programe už v pondelok v Detve. Séria sa hrá na tri víťazstvá. Druhú dvojicu predkola play off tvoria Miškovec a Budapešť, v maďarskom derby vedie klub z hlavného mesta 2:0 na zápasy.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Valábik #Tipsport Liga #Kaufland play off