Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Detva uspela v Nových Zámkoch po predĺžení a vyrovnala stav série

Hokejisti Detvy zvíťazili v Nových Zámkoch 4:3 po predĺžení v sobotňajšom druhom stretnutí série predkola play off a vyrovnali stav na 1:1 na zápasy.

02.03.2019 21:22
HOKEJ-TL: Nové Zámky - Detva Foto: ,
Tomáš Pospíšil z HC Nové Zámky a Daniel Gachulinec z HC 07 Detva vo vzájomnom súboji.
debata

Podpoľanci sa ujali vedenia už v 3. min gólom Radovana Puliša. O dve minúty Tomáš Urban v presilovke vyrovnal, no hostia sa nezlomili. Zásahmi Daniela Gachulinca a Jozefa Tibenského viedli už v 11. min 3:1.

Novozámčania dokázali vybojovať predĺženie, na 3:3 vyrovnal Filip Bajtek 13 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby. Prvé víťazstvo vo vyraďovacej časti zariadil pre Detvu v 9. min predĺženia Kurtis McLean. Séria pokračuje v Detve v pondelok 4. marca.

MHC Mikron Nové Zámky – HC 07 Detva 3:4 po predĺžení (1:3, 1:0, 1:0 – 0:1) – stav série: 1:1
Góly: 3. Urban (Bajtek, Andersons), 21. Štrauch (Urban), 60. Bajtek (Kudla, Urban) – 1. Puliš (Ščurko), 5. Gachulinec (T. Török), 11. Tibenský (F. Fekiač, McLean), 69. McLean (Betker). Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Štefik, Baluška – J. Tvrdoň, Synek, 661 divákov
Nové Zámky: Kristín (11. Košarišťan) – Andersons, Kudla, Hain, Zaťko, Ordzovenský, Hatala, Dundáček, M. Novák – Bajtek, Urban, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, Jakúbek – T. Pospíšil, Hruška, E. Šimun – Ondrušek, B. Fábry, Rogoň
Detva: R. Petrík – Betker, Martin Chovan, Sládok, Golian, Kuklev, F. Fekiač, D. Jendroľ, Gachulinec – Puliš, Murček, Ščurko – J. Žilka, V. Fekiač, Hodgson – Tibenský, McLean, Král – T. Török, Matúš Chovan. Martin Ďaloga

Milan Jančuška, tréner Nových Zámkov: „Katastrofálna prvá tretina určila ráz zápasu. Aj napriek tomu, že sme ju tak slabo odohrali, mali sme množstvo situácií, či už presiloviek 5 na 4 aj 5 na 3, samostatných nájazdov, ale neboli sme schopní dať gól pomaly ani do prázdnej bránky. Aj keď sa to potom trochu zlepšilo a v závere sme vyrovnali, nestačilo to. Po hrubej individuálnej chybe sme dostali gól v predĺžení. Celkovo hodnotím náš výkon veľmi slabo. Takto hrať v play off nemôžeme. Je to 1:1, čakajú nás náročné dva zápasy v Detve.“

Josef Turek, tréner Detvy: „Mali sme výborný vstup do zápasu a hlavne sme podali tímový, disciplinovaný výkon podporený Petríkom v bráne. Mali sme veľký tlak, hlavne v druhej tretine, aj keď sme to strelecky nevyjadrili. Bola to škoda, no víťazstvo sme stále držali v rukách. Samozrejme, v závere sa aj Zámky dostávali do veľkého tlaku. Ustáli sme ho, no v závere, 13 sekúnd pred koncom sme dostali gól. To nás trochu zrazilo, no som rád, že sme našli silu, aby sme zápas vyhrali v predĺžení. Som rád, že sme tu s takýmto silným súperom dokázali jeden zápas vyhrať.“

Úvod do druhého stretnutia série mali lepší hostia spod Poľany. Už v prvej minúte naservíroval z ľavej strany Ščurko puk Pulišovi a ten bez prípravy prestrelil domáceho gólmana. Vyrovnanie však prišlo už onedlho. Pri presilovej hre sa dorážkou presadil Urban. Krátko na to mohol poslať Zámky do vedenia Zbořil, ale puk z jeho hokejky minul priestor bránky.

V 5. minúte sa skóre menilo znova a opäť v prospech hostí. K puku sa pred Kristínom dostal Gachulinec a bekhendom ho poslal do siete. Okrem gólov boli diváci v úvode stretnutia aj osobného súboja medzi Hatalom a Tibenským.

Práve Tibenský predviedol v 11. minúte peknú akciu, ktorú zakončil gólovým bekhendom a vyhnal tak Kristína z domácej bránky. Detvanci aj naďalej nedávali domácim dýchať a ubránili aj oslabenie o dvoch hráčov. V závere tretiny nepremenil svoj nájazd na Petríka Šimun.

Z druhej tretiny ubehlo len 10 sekúnd, keď sa k puku dostal v pravom útočnom kruhu Štrauch a vymietol horný roh Petríkovej bránky –2:3. Detva strelila aj štvrtý gól, vďaka ďalekonosnému pokusu Sládka, rozhodca ho však pre postavenie mimo hry neuznal. Postupom času vyložených gólových príležitostí ubudlo a viac sa o puk bojovalo pri mantineloch.

Domáci sa snažili o vyrovnanie, k čomu im mohla pomôcť aj ďalšia z presilových hier. Veľkú šancu na to mali po Bajtekovom nahodení na bránku, Kudla ani Urban však nezvládli zakončenie. Naopak, gól mohli dať pri presilovke hostia, no zaskočený McLean prestrelil po odraze puku od zadného mantinelu odkrytú novozámockú bránu.

Domácim sa stále nedarilo usadiť sa v útočnom pásme a výrazne ohroziť detviansku bránku. V závere stretnutia sa odhodlali k hre bez gólmana a 13 sekúnd pred koncom sa im podarilo vyrovnať – úspešným strelcom bol po Kudlovej prihrávke Bajtek. Duel tak dospel do predĺženia.

To sa v tejto sérii hralo na 10 minút a oba celky v ňom súperovi niekoľkokrát pohrozili. O jeho osude nakoniec rozhodla Kudlova chyba pri rozohrávke. Pri vyhodení puku z obrannej tretiny mu puk skĺzol po čepeli, po jeho odraze od mantinelu sa k nemu dostali Detvania a McLean ho dopravil až do Košarišťanovej si­ete.

Budapešť vyhrala aj druhý zápas

Hráči tímu MAC Budapešť zvíťazili aj v druhom stretnutí série predkola play off hokejovej Tipsport ligy, v sobotu zdolali Miškovec 3:2 po predĺžení. Miškovec viedol v 15. min už 2:0 a všetko nasvedčovalo tomu, že séria sa vyrovná.

Lenže Jesse Ray Dudás vyrovnal v 44. min na 2:2 a duel dospel do predĺženia. V ňom rozhodol o triumfe hostí Jared Brown v 66. min v početnej výhode.

DVTK Jegesmedvék Miškovec (Maď.) – MAC Budapešť (Maď.) 2:3 po predĺžení (2:0, 0:1, 0:1 – 0:1) – stav série 0:2
Góly: 9. Galanisz (Magosi), 15. Pance (D. Kiss) – 34. Langkow (Bodó, Orban), 44. Dudás (J. Brown, Danserau), 66. Brown (Langkow, Dudás) 1095 divákov. Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:1 , oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kalina, Korba – Šoltés, Kollár, 1095 divákov
Miškovec: Vay – D. Kiss, N. Crawford, Vojtkó, Szirányi, J. Milam, Láda – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, R. Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Ritó, Hajós, Albert
Budapešť: Bálizs – Macaulay, Pozsgai, Dudás, Negrin, Garát, Burt, Vokla, G. Bugár – Bodó, Langkow, Orban – Dansereau, J. Brown, T. Klempa – Terbócs, B. Majoross, Pápa – Szigeti, Kreisz, Odnoga

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Play Off #Tipsport Liga