Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Zväz už nechce Lintnera. Ligu si bude riadiť sám

Richard Lintner hlási, že Tipsport Liga je v najlepšej kondícii za ostatné roky. Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) však avizuje, že nepredĺži zmluvu s Pro-Hokejom a od budúceho ročníka bude riadiť súťaž samo.

28.02.2019 09:43 , aktualizované: 18:11
Lintner hokej Winter Classic Games 2019 Foto: ,
Šéf Tipsport Ligy Richard Lintner počas tréningu a tlačovej konferencie hokejovej Tipsport Ligy k projektu Kaufland Winter Classic Games 2019.
debata (25)

Spor o riadenie najvyššej súťaže zatienil aj štart play off. Už v piatok od 18.00 sa uskutočnia prvé stretnutia kvalifikácie, v ktorej si to v sérii na tri víťazné zápasy rozdajú Nové Zámky (7. priečka po základnej časti) s Detvou (10.) a Miškovec (8.) s Budapešťou (9.).

Štvrťfinále štartuje 9. marca, pričom dve dvojice sú známe už teraz: Nitra (3.) vs. Trenčín (6.) a Košice (4.) vs. Poprad (5.).

Informáciu, že SZĽH nepredĺži zmluvu s Pro-Hokejom, priniesol na svojom facebookovom konte bývalý reprezentačný obranca Boris Valábik, ktorý momentálne pôsobí ako regionálny inštruktor SZĽH i televízny spolukomentátor.

„Zámer SZĽH je podľa slov jeho prezidenta Martina Kohúta začleniť juniorských hráčov do Tipsport Ligy povinnými kvótami a obmedziť počet cudzincov. Konverzácie s Richardom Lintnerom na tieto témy vraj zlyhali,“ uvádza Valábik.

Hokejový zväz informáciu nepotvrdil, riaditeľ Pro-Hokeja Lintner zas tvrdí, že ešte nejde o konečné rozhodnutie. Zároveň verí, že minimálne v budúcom ročníku bude ešte najvyššia súťaž spadať pod Pro-Hokej.

„Všetko je predčasné. Máme ešte tri mesiace, aby sme sa s predstaviteľmi SZĽH dohodli. V zatiaľ platnej zmluve sme sa zaviazali, že o téme ďalšej spolupráce budeme diskutovať. Nevidím dôvod, aby sme o tom aj naozaj nediskutovali. Kluby odporúčajú, aby bol riadením ligy minimálne na ďalšiu sezónu poverený Pro-Hokej. Už teraz chystáme ďalší ročník, všetko musí byť pripravené do vypršania starej zmluvy. Riešili sme už aj hrací kalendár a formát súťaže,“ naznačuje Lintner.

TV Pravda: Šéf hokejovej Tipsport Ligy Richard Lintner a jeho reakcia na informáciu, že SZĽH plánuje vypovedať Pro-Hokeju zmluvu o riadení najvyššej hokejovej súťaže.

Video

Neistotu do situácie podľa neho vnášajú najmä júnové voľby výkonného výboru a nového prezidenta. Zároveň pripomína, že Pro-Hokej má bez ohľadu na podpis novej zmluvy so SZĽH od jednotlivých klubov poverenie obchodovať s marketingovými a vysielacími právami na súťaž. Lintner taktiež nepovažuje za kľúčovú otázku obmedzenia počtu cudzincov v lige.

„O tejto téme komunikujem s kolegami z iných líg, vymieňame si skúsenosti. Vždy sme našli viac argumentov na to, prečo počet cudzincov neobmedzovať, ako naopak. Bez ohľadu na to som ochotný o tejto veci diskutovať. Ale treba si uvedomiť, že liga dnes produkuje takmer polovicu hokejistov v reprezentácii, tak ako nikdy predtým. Preto si myslím, že otvárame témy, ktoré nie sú až také akútne. Priemerný počet cudzincov na mužstvo je pod priemerom európskych líg, tak isto aj vekový priemer,“ tvrdí Lintner.

Do popredia posunul skôr tému rozhodcov.

„Pred začiatkom play off sa neuskutočnil tradičný seminár rozhodcov, na ktorom si arbitri prechádzajú najnovšie trendy a informácie. Okrem toho je množstvo tém, o ktorých novinári ani fanúšikovia nemôžu ani tušiť. No sú každodennou agendou a momentálne sú dôležitejšie, ako či bude v budúcej sezóne priemerne sedem alebo šesť a pol cudzinca v mužstve. Na to asi máme čas aj po skončení play off,“ dodáva šéf Tipsport Ligy.

Agentúrny článok sme nahradili autorským materiálom z redakcie Pravda

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #pro-hokej #Tipsport Liga #Martin Kohút