Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Vulgarizmy spod Poľany. Vy buzeranti, kričal majiteľ Detvy na Nitranov

Majiteľ účastníka najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport ligy HC 07 Detva Róbert Ľupták sa opäť prezentoval v negatívnom svetle.

27.02.2019 09:33 , aktualizované: 16:13
HOKEJ-TL: Nitra - Detva Foto: ,
Hráči HC 07 Orin Detva (ilustračná snímka).
debata

Člen výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) bol evidentne nespokojný s výkonom rozhodcov v utorňajšom stretnutí Detvy s Nitrou (1:3) v rámci záverečného 55. kola základnej časti súťaže.

Hostia po prvej tretine prehrávali 0:1, dvoma gólmi v presilových hrách však v druhej časti stav otočili vo svoj prospech.

To sa Ľuptákovi nepozdávalo a svoj názor prezentoval nevyberavým spôsobom pri pozápasovom rozhovore útočníka HK Nitra Samuela Bučeka s prítomnými zástupcami médií.

„Keby vám rozhodca nepomohol, tak hráte ko…, vy buzeranti,“ kričal podľa denníka Šport Ľupták na Bučeka. „Ty si borec,“ uškrnul sa Buček a pokračoval v interview: „Mal som viacero šancí, dokonca aj trestné strieľanie, v ktorom som nastrelil žŕdku. Nevešal som však hlavu a napokon mi to tam padlo…“

V tom sa ozval znova Ľupták. „Žiadna super akcia, ale rozhodca! Toto bola hanba hokeja. Ale áno, prvé kluby musia ísť dopredu,“ dodal. „Ty si hviezda z NHL,“ skočil po chvíli Bučekovi opäť do reči.

To už značne rozladilo i mladého reprezentanta SR a odvetil: „Skúšaš ma? Zalez, ti hovorím!“ Keď sa obaja k sebe nebezpečne priblížili, vkročil medzi nich príslušník bezpečnostnej služby. Buček následne odišiel na druhú stranu chodby, kde už nikým nerušený, pokračoval v rozhovore.

Spoločnosť Pro-Hokej, ktorá riadi najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž, nemieni takéto správanie tolerovať. „Takéto správanie funkcionára je neprijateľné a vrhá zle svetlo na každodennú tvrdú prácu, ktorú si profesionálny hokej vyžaduje. Zároveň v tomto prípade prišlo k porušeniu uznesení ligových klubov, z ktorého vyplýva voči klubu sankcia,“ uvádza sa v stanovisku Pro-Hokeja.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #HC 07 Orin Detva #Róbert Ľupták