Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nové Zámky vs. Trenčín. Hrá sa o veľa, ale nie o všetko

O víťazovi základnej časti je rozhodnuté. O tíme, ktorý pôjde do baráže, tiež. Posledný otáznik hokejovej Tipsport Ligy však vyrieši až dnešné záverečné 55. kolo.

26.02.2019 09:00
Dukla hokej valent Foto: ,
Michal Valent v drese Dukly Trenčín.
debata

V priamom súboji si to Nové Zámky a Trenčín rozdajú o šiestu priečku, ktorá zaručuje priamy postup do štvrťfinále. Mužstvo na siedmom mieste začne play off v predkole.

V lepšej situácii sú Nové Zámky. Na udržanie šiestej pozície im stačí získať aspoň bod. V ich prospech hovorí aj jednoznačná bilancia z doterajších štyroch vzájomných zápasov – štyri výhry.

Košarišťan: Takéto zápasy sú nám súdené

Zverenci Milana Jančušku mohli mať istotu prvej šestky už dávnejšie. Záverečné duely im však nevyšli. Mrzieť ich musí najmä zaváhanie v Liptovskom Mikuláši (0:1) v 52. kole. Naopak, Trenčania majú v závere základnej časti formu, keď vyhrali štyri z piatich duelov.

„Snažili sme sa získať definitívu v predošlých dvoch stretnutiach, ale nepodarilo sa nám to. Nič sa nedá robiť. Chalani majú s rozhodujúcimi zápasmi v poslednom kole skúsenosti, absolvovali ich dva roky po sebe, asi je to Novým Zámkom súdené,“ tvrdí brankár Andrej Košarišťan.

Vlani si Nové Zámky v boji na diaľku udržali ôsmu priečku (play off hralo len osem tímov) pred Liptovským Mikulášom vďaka výhre v Nitre. Dva roky dozadu o všetkom rozhodoval duel Trenčína s Novými Zámkami. Hosťom vtedy na osmičku stačila aj prehra po predĺžení 1:2. Dukla následne bojovala o udržanie sa medzi elitou až do posledného kola play out.

Brankári Andrej Košarišťan a Matej Kristín z... Foto: SITA, Martin Havran
HOKEJ-TL: Nové Zámky - Zvolen Košarisťan Brankári Andrej Košarišťan a Matej Kristín z MHC Mikron Nové Zámky počas výmeny brankárov v zápase proti Zvolenu.

„Na zápas sa pripravíme. Verím, že ho zvládneme. No aj keby nie, svet sa nezrúti. Stále máme isté aspoň predkolo. To však bude nevyspytateľné, všetky tímy majú svoju kvalitu a pokojne sa môže stať, že siedmy a ôsmy tím nepostúpia do štvrťfinále. Preto by bolo ideálne obhájiť našu pozíciu a pred play off si oddýchnuť,“ vysvetľuje Košarišťan.

„Už sme to mohli mať vo vrecku. V utorok nebude hrať naša bilancia proti Trenčínu žiadnu úlohu. Čaká nás akoby malé play off. Rozhodnú detaily a predošlé zápasy sú už zabudnuté,“ hovorí a k Michalovi Valentovi v bránke Dukly dodáva:

„Mišo už dlhé roky potvrdzuje svoju kvalitu. Trenčín nedostáva veľa gólov a on na tom má nemalú zásluhu.“

Valent: Bilancia nie je dôležitá

Aj Valent uznáva kvality svojho mladšieho kolegu a chváli ho za výkony v aktuálnej sezóne, ktoré mu vyniesli už tri reprezentačné pozvánky.

„Podáva vynikajúce výkony. Košo je šikovný brankár, veľmi rýchly. Najmä začiatok sezóny mal spolu s celým tímom fantastický. Ak bude takto pokračovať, môže sa čoskoro posunúť v kariére ďalej,“ tvrdí brankár Trenčína.

V Dukle sú všetci veľmi radi, že v poslednom kole majú o čo hrať. Potešil ich nedeľňajší výsledok z Banskej Bystrice (výhra 3:1 nad Novými Zámkami) i vlastná forma.

„Stále sme verili, že ešte máme šancu, i keď sa javila už len ako teoretická. Teraz je znova veľmi reálna. Veľmi nám pomohol aj Marek Šimko, ktorý vychytal nulu Liptovského Mikuláša v súboji so Zámkami. Sme v kontakte, veď ešte nedávno chytal v Dukle,“ približuje Valent.

Trenčania si uvedomujú negatívnu bilanciu zo vzájomných zápasov i len štyri strelené góly, no nepripisujú doterajším štatistikám veľký význam.

„Na to sa vôbec netreba pozerať. Ešte sme s nimi nebodovali, čo nie je práve lichotivá bilancia, no môžeme to zvrátiť. Ak uspejeme v utorok, zaslúžene obsadíme šieste miesto a ostatné bude zabudnuté. Predpokladám, že oba tímy budú vychádzať zo zabezpečenej obrany, ale potešilo by ma, keby sa chalani prebrali strelecky,“ naznačuje brankár Trenčína.

Tak ako Novozámčania, ani Trenčania nechcú, aby ich dôležitosť zápasu dostala pod prílišný tlak. „Nie je existenčný ako siedmy zápas v play off, ale je dôležitý. Sezóna však na ňom nestojí ani nepadá. Musíme hrať ako v predošlých dvoch stretnutiach. Nie je sa na čo šetriť. Očakávam, že Zámky budú doma pod väčším tlakom. Už mohli mať istotu skôr,“ vysvetľuje Valent.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Dukla Trenčín #Tipsport Liga #HC Mikron Nové Zámky