Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vedia na nás zahrať, priznáva útočník Košíc po ďalšej prehre s Budapešťou

Na Budapešť akoby nevedeli zahrať. Hokejisti Košíc prehrali v nedeľňajšom stretnutí Tipsport Ligy v hlavnom meste Maďarska 1:3 a v bilancii počas základnej časti ťahajú s MAC nečakane za kratší koniec povrazu.

18.02.2019 17:18
Jakub Suja Foto: ,
Jakub Suja z HC Košice.
debata

Z piatich stretnutí vybojovali len sedem bodov, pričom fanúšikovia len tak ľahko nezabudnú najmä na dve domáce prehry 4:8 a 4:5 po samostatných nájazdoch.

Menej sa Košiciam darí už len proti Banskej Bystrici (1 bod) a Zvolenu (5 bodov). Od Budapešti dokonca inkasovali najviac gólov – až 20.

„Neviem, čím to je. Akosi na nás vedia zahrať. V nedeľu to bol jeden zo zápasov, v ktorých nepremeníte šance a potom ako sa súper ujme vedenia, sa už trápite až do konca. Vytvorili sme si tlak, ale chýbal nám aj kus šťastia. Sme veľmi sklamaní, lebo sme chceli tri body. Obzvlášť takto pred blížiacim sa play off,“ vysvetľuje Jakub Suja, autor jediného gólu hostí.

Košičania si uvedomovali, že s Budapešťou už dvakrát zakopli. Súpera nepodcenili, no i tak neuspeli. „Vtedy sme dostali veľmi veľa gólov, teraz to bol úplne iný zápas – o jednom góle. Boli sme málo dôrazní. Skrátka nám to nevyšlo, ale už sme na stretnutie zabudli. Sústreďujeme sa na zvyšné,“ dodáva.

Východniari si napriek prehre udržali tretiu priečku a radi by na nej zotrvali až do konca základnej časti. Veľa napovie už piatkový duel s Nitrou. „Ideálne by bolo vstúpiť do play off z prvého miesta a mať výhodu domáceho prostredia. Najdôležitejšie však teraz je dosiahnuť dobré výsledky a najmä naladiť formu na play off,“ naznačil Suja.

Súpera pre štvrťfinále si vybrať netrúfa. Pripomenie veľkú vyrovnanosť súťaže. „Ak by nám však náhodou pripadla Budapešť, budeme na ňu oveľa lepšie pripravení,“ usmeje sa.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Jakub Suja #MAC Budapešť