Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartánus: Na play off sme sa naladili na bežkách. Pádmi

Úradujúci šampióni si dobre oddýchli a do záverečnej fázy základnej časti Tipsport Ligy sa odrazili jednoznačným triumfom 5:1 nad jedným zo súperov bojujúcich o prvú priečku.

14.02.2019 17:53
Marek Bartánus Foto: ,
Marek Bartánus (vpravo) z Banskej Bystrice v súboji s Igorom Ignatuškinom z Košíc.
debata

„Mali sme tlak skoro celý zápas, hoci prvá tretina bola bez gólov. Upokojil nás prvý gól a už sme hru kontrolovali. Košice sme k ničomu nepustili,“ tvrdí spokojne útočník Banskej Bystrice Marek Bartánus (32). Bývalý kapitán hokejistov Košíc prispel k domácej výhre jedným gólom.

Ide o dôležité víťazstvo?

Po reprezentačnej pauze sme sa chceli predstaviť už v štýle, ktorý budeme preferovať aj v play off. To sa nám podarilo. Zahrali sme výborne v útoku aj v obrane. Výkonom sme sa priblížili k tomu, čo od nás tréner očakáva v play off. Zdolať také silné mužstvo ako sú Košice doma 5:1 je veľmi príjemné.

Chutí gól proti Košiciam stále viac než iné?

Zápasov proti Košiciam som už odohral veľa. Z každého gólu sa teším rovnako. Ale vždy je to trošku iné, keď to vyjde práve proti Košiciam (úsmev).

Ako ste využili prestávku, počas ktorej boli v akcii reprezentačné tímy?

Na naháňanie kondičky už nie je čas. V tejto fáze treba trénovať s rozumom a nič neprehnať. Zvykne sa to totiž vypomstiť. V Banskej Bystrici sme to šikovne skĺbili. Šli sme na Šachtičky na bežky a tímbilding a potom sme si dva dni zatrénovali. Následne sme dostali trojdňové voľno. V stredu potom bolo na ľade vidieť, aké sme mali výborné nohy a veľkú chuť na hokej.

Aj na bežkách dominovali vaši produktívni legionári?

Na bežkách boli najhorší (smiech). Ale nie, väčšina chlapcov, vrátane mňa, stála na bežkách prvý raz v živote a podľa toho to aj vyzeralo. Zabavili sme sa. Nemali sme pevne stanovené, koľko musíme na bežkách odjazdiť, šli sme si to najmä vyskúšať. Trošku sme popadali, každý asi desaťkrát a takto sme sa navzájom zabávali.

Je dôležité utužiť pred play off kolektív?

Áno, káder sa už nebude meniť a toto bola posledná vzpruha pred play off. Neskôr už nebude čas zabaviť sa, pokecať si a dať si nejaké pivko. Bola to príjemná akcia, ktorú sme si užili do sýtosti.

Pred rokom ste vstúpili do play off zo štvrtej priečky. Teraz by ste mali skončiť vyššie. Považujete to za dôležité?

Vždy je najlepšie ísť do play off z prvého miesta. Máte tak výhodu domáceho prostredia až po finále. Ak sa do neho dostanete. Na druhej strane to nemusí nič znamenať. Play off je úplne iná súťaž. Pokojne môže aj ôsmy vyradiť prvého. Netreba sa na nič spoliehať, vždy myslieť len na najbližšieho súpera a čo najlepšie sa na neho pripraviť.

Rozhodne sa o víťazovi základnej časti už v piatok, keď sa predstavíte vo Zvolene?

Čaká nás veľký šláger. Hráme o prvé miesto, ale víťaz ešte automaticky nemusí vyhrať základnú časť. Potom odohráme ešte štyri zápasy, v hre bude ďalších dvanásť bodov, čo nie je málo. Hore to je dosť vyrovnané, takže poradie sa ešte môže pomeniť. Snažíme sa hrať zodpovedný hokej. Verím, že šnúru víťazstiev už do konca základnej časti neprerušíme.

Sledovali ste počas voľna zápasy národného tímu na domácom turnaji?

Pozrel som si časť z prvého a polovicu druhého zápasu. S Bielorusmi som prepol v správny čas, akurát keď chalani vyrovnali. Potom predviedli pekné nájazdy. S Rusmi to bol parádny zápas, naši zahrali výborne. Nás Banskobystričanov najviac potešilo, že zranenie Paťa Lampera nie je také vážne, ako sa na prvý pohľad zdalo.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Bartánus #HC 05 Banská Bystrica