Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rasizmus v Tipsport Lige. Je to trápne a úbohé, vraví Slovák

Útočník HK Nitra Marek Slovák sa v minulotýždňovom zápase 42. kola hokejovej Tipsport ligy na ľade Banskej Bystrice (2:3) prezentoval vulgárnym gestom smerom k fanúšikom "baranov".

07.02.2019 13:46
SR Zvolen Hokej TL 43. Nitra BBX Slovák Foto: ,
Marek Slovák v drese HK Nitra.
debata (7)

Predchádzali tomu rasistické pokriky z domácich tribún, ktorými priaznivci „červeno-bielych“ označili 30-ročného Nitrana za cigána. V dôsledku hanebných pokrikov ukázal Slovák domácemu publiku vztýčený prostredník a porúčal sa predčasne pod sprchy.

Ako priznal v rozhovore pre denník Šport, po urážkach na jeho osobu už nevydržal iba pokojne stáť na ľade.

„Bolo to už cez čiaru. Dokážem zniesť, keď niekto vykríkne vulgarizmus, ktorý mu v emóciách ‚ujde‘. Keď však na vás pokrikuje mnoho ľudí, je to trápne a úbohé. Priznávam, nemal som reagovať so vztýčeným prostredníkom, ale mal som v hľadisku aj rodinu a už mi praskli nervy,“ povedal Slovák pre Šport.

Podľa slovenského šampióna z ročníka 2015/2016 predstavitelia súťaže nerobia dostatočné kroky pre to, aby podobné pokriky zmizli zo štadiónov.

"Keď sme hrali v minulosti play-off sériu proti Banskobystričanom, nitrianski fanúšikovia vulgárne častovali Michala Handzuša. Rozoberali to všetky médiá, čo bolo správne, takéto správanie sa na štadión nepatrí. Nechcem sa porovnávať s Mišom, to by som si v živote nedovolil, ale teraz mi nadáva polovica štadióna a nikto to nerieši. Pritom šéf ligy Richard Lintner bol na stretnutí. Vo svete by za podobné správanie sa zatvárali štadióny a kluby by platili mastné pokuty. U nás sa tvárime, že sa nič nestalo. Na mnohých negatívnych veciach sme zapracovali a odstránili ich zo štadiónov. Na ľad už napríklad nelietajú predmety. Nadávanie hráčom je však bežné a nič sa s tým nerobí,“ vyjadril Slovák svoj názor.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Slovák #Tipsport Liga