Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Útočník Versteeg neposilní HK Nitra, proti bol ruský Avangard Omsk

Kanadský hokejový útočník Kris Versteeg napokon neposilní HK Nitra. Obe strany mali záujem na spolupráci, proti bolo však vedenie Avangardu Omsk, v ktorom Versteeg pôsobil v sezóne 2018/2019. Nitriansky klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

05.02.2019 14:54
Kris Versteeg Foto: ,
Kris Versteeg so Stanleyho pohárom v drese Chicaga v júni 2015.
debata

Spojenie HK Nitra a Kris Versteeg sa v závere prestupového termínu ukazovalo ako reálne, Kanaďan mal záujem pôsobiť v jednom tíme so svojím bratom Mitchom. Podľa pravidiel Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) však mal na neho práva ruský klub Avangard Omsk, v ktorom hral v úvode sezóny 2018/2019.

„Vyjadrenie z IIHF sme dostali tesne pred piatkovým zápasom v Banskej Bystrici. Bolo negatívne v tom zmysle, že IIHF povolí prestup iba v tom prípade, ak sa klub Omsk dohodne so samotným hráčom na kompenzácii. Z tohto vyjadrenia sme boli rozčarovaní, pretože to nebol žiadny posun. Toto stanovisko bolo pre nás známe už pred mesiacom. Sme veľmi nespokojní, že o takejto veci rozhodovali tak dlho a nakoniec to malo takýto záver. Napriek tomu sme vyvinuli naše úsilie a skontaktovali sa s vedením Omsku. Pokúsili sme sa s nimi dohodnúť, ale k dohode medzi naším klubom spolu s Krisom a klubom z Omsku neprišlo. Ak by sme sa dohodli, transfer z IIHF by bol potvrdený s dátumom 9. január, čiže z tohto pohľadu by bolo všetko v poriadku. Omsk aj po viacerých návrhoch z našej strany stále trvá na vyplatení plnej sumy, a tá nie je v našich spoločných silách ani v spojení so samotným Krisom,“ uviedol prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Kris Versteeg