Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nestačí nám motať sa okolo desiatej priečky, tvrdí jediný Slovák z Budapešti

Hokejisti Budapešti bodovali v piatom zo šiestich tohtoročných stretnutí Tipsport Ligy, štyri z nich vyhrali.

16.01.2019 16:56
MAC Budapešť Foto: ,
Hokejisti MAC Budapešť.
debata

Po dvoch nedávnych víťazstvách nad Liptovským Mikulášom uspeli aj u ďalšieho tabuľkového suseda v Detve – vysoko 7:3. „Súperov už dobre poznáme a je to oveľa jednoduchšie ako v úvode sezóny,“ tvrdí jediný Slovák v kádri maďarského tímu Tomáš Klempa (34). V utorok sa zaskvel dvoma gólmi a troma asistenciami.

Čo pre vaše mužstvo znamená takéto vysoké víťazstvo vonku?

Sme najmä veľmi radi, že sme v tabuľke predbehli Detvu, ktorá bola o jednu priečku pred nami. A vôbec nezáleží, či sme vyhrali vysoko a strelili sedem gólov. Pokojne by nám stačilo aj najtesnejšie víťazstvo o gól.

Vy ste prispeli piatimi bodmi. Pamätáte si podobný zápas?

Dôležitejšie je pre mňa víťazstvo ako moje osobné štatistiky. Samozrejme, vždy som rád, keď tímu pomôžem, či už jedným bodom alebo piatimi. Myslím si, že som v minulosti už podobný duel odohral, ale istotne to bolo veľmi dávno a bližšie si naň nespomínam.

Už ste si v Budapešti zvykli na slovenskú ligu?

<Ak>Momentálne sa nám darí a pevne veríme, že nám aktuálna forma vydrží aj naďalej. Na ligu sme si zvykli už dávno, len naše výsledky podľa toho nie vždy vyzerajú. <Ot>O koľko jednoduchšie je hrať proti slovenským tímom teraz než to bolo na začiatku sezóny? <Ak>Súperov už poznáme a je to oveľa jednoduchšie. S každým sme už odohrali aspoň tri stretnutia. Vieme, čo od koho očakávať a ako sa na neho pripraviť. Je príjemné počúvať, že maďarské tímy čoraz lepšie konkurujú slovenským. Neprišli sme totiž do súťaže len preto, by sme sa zúčastnili.

Odzrkadľuje postavenie v tabuľke vaše ambície alebo ich aj prevyšuje?

Radi by sme sa posunuli o nejakú priečku vyššie. Naše súčasné postavenie neodzrkadľuje ambície, lebo tie sme si dávali vysoké, tak ako to u športovcov má byť. Nechceme sa len motať okolo desiateho miesta.

Na čo si trúfate do konca základnej časti?

Základný cieľ je prebojovať sa do play off. Tam sa začína od nuly a až play off ukáže, kto na tom ako je.

V čom je najväčší prínos Budapešti a Miškovca pre slovenskú ligu?

Naše tímy sú niečím novým, teda spestrením súťaže. Veľkú úlohu hrá, pochopiteľne, maďarská národnosť. Maďarský hokej sa takto môže porovnávať so slovenským. A my vidíme, aké sú rozdiely na ľade aj v hľadisku.

Zostrih zápasu Detva - MAC Budapešť (3:7).

Je v lige súper, ktorý vám herne pasuje a naopak niekto, proti komu sa vám hrá obzvlášť ťažko?

Najťažšie sa nám hrá proti Banskej Bystrici a Nitre. To sú veľmi nepríjemní súperi. Trenčín, Zvolen či Košice sú tiež veľmi kvalitné tímy a zápasy proti ním sú náročné, ale doteraz sa nám v nich celkom darí a dokážeme bodovať.

Máte ako Slovák v maďarskom tíme nejaké špeciálne úlohy pri zápasoch na Slovensku?

Nemám žiadne špeciálne úlohy, len občas niečo chlapcom preložím zo slovenčiny do angličtiny. Návrat do slovenskej ligy si užívam. Je príjemné hrať po rokoch doma. Len niekedy si vypočujem veľa „krásnych“ slov na maďarskú národnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba