Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčan Sojčík: Verím, že sa do prvej šestky dostaneme

Hokejisti Dukly Trenčín, finalisti uplynulého ročníka, zatiaľ nepotvrdzujú pozíciu jedného z favoritov najvyššej súťaže. Ich výkony sú ako na hojdačke.

15.01.2019 12:00
HOKEJ-TL: Nitra - Trenčín Sojčík Foto: ,
Peter Sojčík z HK Dukla Trenčín sa snaží presadiť proti obrane HK Nitra.
debata (1)

„Play off sa začína v marci, dovtedy je dosť času stabilizovať formu,“ vraví skúsený útočník Peter Sojčík (32), s 24 bodmi (11+13) štvrtý najproduktívnejší hráč tímu.

Hrá sa Trenčínu lepšie, keď musí doťahovať stratu než keď vedie a náskok stratí?

Piatková prehra vo Zvolene nás veľmi mrzela. Zápas sme výborne začali, viedli sme 2:0, prvú tretinu sme odohrali zodpovedne a disciplinovane. Domáci v druhej časti pridali, v tretej strelili víťazný gól – a my sme z dobre rozohratej partie nevyťažili nič… Aj keď – vo Zvolene sa ľahko nevyhráva, domáci opäť ťahajú úspešnú sériu. Nám vždy pomôže, keď dáme prvý gól, vo Zvolene šlo o výnimku z pravidla.

Nedeľňajší zápas na ľade Dukly začala lepšie Detva – viedla 2:0. Nasmerovala Trenčanov k víťaznému obratu obava z ďalšej straty bodov?

Ani za nepriaznivého stavu, keď sme dvakrát prehrávali o dva góly, sme si nepripúšťali, že by sme mali stretnutie stratiť. Pomohlo, že sme v závere druhej časti vyrovnali a na konci tretej dvoma gólmi strhli víťazstvo na našu stranu. Šli sme za ním vytrvalo do poslednej sekundy – a víťazný gól bol vyústením našej viery. Doma sa stretnutie otáča ľahšie ako vonku. Súťaž je vyrovnaná, čo zvyšuje náročnosť na každý zápas.

Prečo to Trenčínu nejde tak ako v minulom ročníku?

Ťažko to vysvetliť… Rozmýšľame nad tým všetci. Minulú sezónu sme začali vo veľkom štýle, až neskutočne dobre, čo sa prejavilo aj vo zvýšenom sebavedomí. Teraz sa stretlo viac vecí, stále nás trápia nejaké zranenia. Každé ovplyvní zloženie tímu, chvíľu trvá, kým sa zostava utrasie. Do konca základnej časti sa hrá ešte o dosť bodov, len ich nesmieme strácať. Play off sa začína až v marci.

Pôjde doň Trenčín z prvej šestky?

Nič iné si ani nepripúšťame! Klamal by som, keby som hovoril niečo iné. Dostali sme sa jej na dostrel, na šieste Nové Zámky strácame bod. Za nami je o tri body Miškovec, preto je pre nás veľmi dôležitý najbližší utorňajší zápas na jeho ľade. Máme mu čo vracať, už sme tam raz prehrali, no teraz sme odhodlaní vyhrať za tri body. Nerozlišujeme, či ide o maďarský tím alebo slovenský, bodovať potrebujeme s každým.

Kde sa lepšie cítite – na krídle alebo v strede útoku?

Nerozlišujem to, hrám tam, kde mi tréneri určia. V nedeľu som začal na centri, dohrával som na pravom krídle. To je môj pôvodný post, tam mám väčšiu voľnosť, no viem sa prispôsobiť.

Ste spokojný so svojou produktivitou?

Vždy môže byť lepšia, hokejista by nemal byť nikdy spokojný. V piatok i v nedeľu som mužstvu pomohol gólom, čo ma povzbudilo, no predtým som v piatich zápasoch nemal ani bod.

Odhadnete šance Dukly v play off?

Dúfam, že doň pôjdeme z dobrej východiskovej pozície. Motivuje nás aj spomienka na vlaňajšie finále. Hrali sme pred vypredaným hľadiskom, zápasy sme si užívali v parádnej atmosfére. Bolo by pekné niečo podobné zopakovať. To je však vzdialená vízia, najprv potrebujeme zvládnuť zápas v Miškovci.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Peter Sojčík #Tipsport Liga