Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poprad to na Košice vie. Ale len vonku

Môj dom, môj hrad. V atraktívnom východniarskom derby toto tradičné športové pravidlo vôbec neplatí.

09.01.2019 18:46
SR Hokej TL 49.kolo Košice Poprad KEX Foto: ,
Na snímke vľavo hráč Košíc Eduard Šedivý, vpravo jeho spoluhráč Patrik Koch, uprostred hráč Popradu Patrik Svitana.
debata

Hokejisti Košíc sa v aktuálnej sezóne Tipsport Ligy stretli s Popradčanmi zatiaľ päťkrát a vždy vyhrali hostia. V utorok túto nebývalú šnúru natiahli hráči Popradu vďaka triumfu 5:3.

„Je to vcelku zábavná bilancia. No hlavné je, že sme vyhrali. Získali sme prvé tri body v novom roku, čo je pre nás dôležité. Stále nás mrzí domáca prehra pred plným štadiónom z minulého týždňa. Veľmi sme chceli potešiť fanúšikov a ukázať im vydarený domáci duel s Košičanmi,“ vraví útočník Popradu Patrik Svitana.

Tridsaťročný krídelník vyrovnával v druhej tretine na 3:3. Strelecky sa tak presadil v každom z troch súbojov na košickom ľade. „Góly ma tešia, ale hlavné sú víťazstvá mužstva. Verím, že prvé víťazstvo nás posunie ďalej. Budeme tvrdo pracovať, aby sme sa v tabuľke držali hore v pokojných vodách,“ naznačuje hráč, ktorý vlani v Dánsku zažil premiéru na seniorských majstrovstvách sve­ta.

Hostia uspeli, hoci v zápase trikrát prehrávali o gól. „Stále sme museli doťahovať náskok domácich, no dokázali sme to trikrát. Celkovo sme predviedli výkon, za ktorý sme si tri body zaslúžili. Upokojil nás dôležitý, a ako sa neskôr ukázalo aj víťazný, gól Sama Takáča v oslabení. V závere sme ešte pridali poistku do prázdnej bránky,“ približuje.

Pre hráčov spod Tatier bol utorňajší súboj o to prestížnejší, že chceli súperovi vrátiť požičané z minulého piatka. Vtedy doma pred 3630 divákmi prehrali 1:3. „Body sme si podelili spravodlivo,“ usmeje sa Svitana a k pohľadu na tabuľku dodáva: „Vpredu je to poriadne nabité. Aj preto treba ísť do každého stretnutia na maximum.“

Najbližšie sa Podtatranci predstavia v Miškovci, kde sa neboduje ľahko. Navyše, proti maďarskému tímu to zverencom Romana Stantiena príliš nejde. Z troch stretnutí vyhrali jediné, po predĺžení. Zvyšné dve sa stali, tiež po predĺžení, korisťou Miškovca.

„Potrebujeme získavať body, potrebujeme uspieť aj v Miškovci. Zatiaľ s ním máme samé remízy. Teraz budeme vychádzať zo zabezpečenej obrany a verím, že nám vyjdú nejaké brejky. Hráči Jegesmedvéku sú zdolateľní aj na domácej pôde,“ nepochybuje Svitana.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HK Poprad #Patrik Svitana