Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sloboda: Rád by som ešte zažil majstrovské oslavy

Skúsený obranca Karol Sloboda (35) zamieril pred sezónou do tímu Banskej Bystrice, obhajcu hokejového titulu. "Prišiel som do víťazného mužstva. Som spokojný, hrávam presilovky i oslabenia," tvrdí hokejový svetobežník.

08.01.2019 10:34
Karol Sloboda Foto: ,
Karol Sloboda.
debata

Ako sa vám díva na tabuľku?

Príjemne. Konečne sme tam, kde sme chceli byť.

V nedeľu Banská Bystrica detronizovala Košice na ich ľade, dosiahla štvrté vzájomné víťazstvo v tomto ročníku. Čím to, že vie na Košice zahrať?

Podobne nám sedí aj Nitra… Košice majú veľmi dobrý tím, hrajú útočne, čo nám vyhovuje. Využili sme naše šance, boli sme efektívnejší. To v kvalitnom zápase rozhodlo v náš prospech.

Prišlo víťazstvo tak ľahko, ako o ňom hovoríte?

To vôbec nie, nebol to jednoduchý zápas. Postrážili sme si začiatok, vyšiel nám výborne. Po prvej tretine sme viedli 3:0, čo bolo sľubné, no vyhraté sme ešte nemali. V druhej časti domáci pridali, poriadne hrýzli. Dvakrát sa dotiahli na rozdiel gólu, no vždy sme naň odpovedali. Chytili sme vietor do našich plachiet. Idú nám presilovky, čo je dôležité, rovnako aj to, že súperove sme ubránili

V nedeľu sa o banskobystrické góly postarali kanadskí spoluhráči, v piatok proti Žiline takisto, jediným „domácim“ strelcom ste boli vy. Tak to máte nastavené?

Máme kanadského trénera, tak sa krajania chcú vytiahnuť… Je dobré, že to chlapcom ide, majú výbornú fazónu. Raz potiahne jedna päťka, inokedy iná. Máme štyri vyrovnané formácie, každá má svoju úlohu. Dôležité je, aby si každý spravil svoju robotu.

Nie je problém s dorozumievaním?

Vôbec nie, všetci hovoríme po anglicky. Chvíľu trvalo, kým si mužstvo sadlo, lebo sa dosť obmenilo. Začiatok súťaže nám nevyšiel tak, ako sme chceli, no postupne sme sa rozbehli – a teraz šliapeme.

V čom je najväčšia prednosť tímu?

Máme skúsenú obranu, kreatívnych útočníkov – a hráme trochu inak než ostatné tímy.

Ako inak?

Dan Ceman, kanadský tréner, uplatňuje v našej hre prvky kanadského hokeja. Má trochu iný pohľad na hokej ako tréneri z Európy. Na našom užšom klzisku sa to snažíme využiť.

O košickom sa hovorí ako o letisku – a aj na ňom viete zahrať…

Áno, to poteší, no nedá sa z toho odvodiť pravidlo. Ak chceme byť na čele, musíme vyhrávať nad každým.

Koho považujete za najväčších konkurentov v súboji o titul?

Určite po ňom túži Zvolen, hrá pekný hokej, aj Košice, Nitra, Poprad i Trenčín. Súboj oň bude zaujímavý.

V Trenčíne na sklonku roka podľahla Banská Bystrica 3:4, hoci viedla 2:0. Cítili ste rivalitu v súboji finalistov uplynulého ročníka?

Ako sme prehrali, mohli sme aj vyhrať. Aspoň máme Dukle najbližšie čo vrátiť. Zápas mal atmosféru, prišlo veľa ľudí.

Od vášho klubového titulu s pražskou Slaviou uplynie onedlho jedenásť rokov. Pomýšľate na ďalší?

Práve preto som prišiel do Banskej Bystrice! V mojich rokoch už nepovažujem za najdôležitejšie osobné štatistiky, ale úspech mužstva. Verím, že Banská Bystrica dosiahne zlatý hetrik – a ja si pripomeniem majstrovské oslavy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karol Sloboda #HC 05 Banská Bystrica