Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrať na Vianoce je čudné. Liga je nastavená poloamatérsky, tvrdí Novák

Býva v Nitre a miestni fanúšikovia ho vždy milovali. Odkedy si však Michal Novák (36) oblieka dres Nových Zámkov, cíti sa na nitrianskom zimnom štadióne ako nepriateľ číslo jeden.

27.12.2018 15:41
HOKEJ-TL: Nitra – Nové Zámky novák Foto: ,
Michal Novák v drese MHC Mikron Nové Zámky.
debata (1)

„Mrzí ma, že niektorí ľudia, ktorí sa tvárili ako moji najvernejší fanúšikovia, prezliekli kabát a teraz ma nenávidia,“ priznáva skúsený hokejový obranca.

V stredu si práve vo víťaznom zápase v Nitre (4:3 po predĺžení) otvoril tohtosezónne strelecké konto.

Chutí vám víťazstvo v Nitre viac než iné?

Samozrejme, je to krajské derby. Cítiť to medzi fanúšikmi aj na ľade. Mám rád takéto zápasy. Nebaví ma hrať napríklad proti Budapešti, vtedy chýba potrebný náboj. S Nitrou to má úplne inú atmosféru. Šport potrebuje emócie. Duel však nebol nijako prehnane vyhecovaný, žiadne šarvátky.

Váš tréner Milan Jančuška po stretnutí naznačil veľkú nespokojnosť. Prezradíte, čo ho nahnevalo?

K tomu sa nemôžeme vyjadrovať (s úsmevom). To by nám na klub prišli pokuty.

Na prvý gól v sezóne ste čakali dosť dlho. Spokojný s načasovaním?

V príprave som netradične dával góly, tak som si hneď hovoril, že som sa asi už vystrieľal. Mnohokrát som aj dobre vypálil, ale nebol z toho gól. Nakoniec zaplachtila do bránky takáto polostrela. Potešilo ma to. Gól som už potreboval.

Stále beriete duely s Nitrou, kde ste odohrali viacero sezón, prestížnejšie?

Jasné. V Nitre bývam. Mám ju stále veľmi rád, každý to o mne vie. Hrám však za Nové Zámky, kde sú okolo hokeja fajn ľudia, obľúbil som si prostredie a robím všetko preto, aby sme vyhrávali.

Všade, kde ste pôsobili, ste si rýchlo získali priazeň fanúšikov. Ako to vyzerá pri vašich návratoch do Nitry?

V Nitre ma vždy milovali. Aj keď som hral za Košice, vyslúžil som si zväčša aplauz. No v poslednej dobe, odkedy som v Zámkoch, som nepriateľ číslo jeden. Niektorí ľudia, ktorí sa tvárili ako moji najvernejší fanúšikovia, prezliekli kabát. Sklamali ma. Hrám stále rovnako. Robím to isté, za čo ma predtým milovali. teraz ma nenávidia. Ale zvykol som si, že ma diváci buď milujú alebo nenávidia. Žiaden zlatý stred.

Čím to je?

Takých hráčov bolo veľa. Napríklad Miro Lažo. Všade mu nadávali, ale keď prišiel do nového mužstva, hneď si ho fanúšikovia obľúbili. Ľudia totiž majú radi srdciarov. Nie som žiaden špílmacher, ale ľudia si rýchlo všimnú, že hrám srdcom a urobil by som pre mužstvo všetko.

Nové Zámky sa pohybujú v prvej polovici tabuľky. Vládne spokojnosť?

Mali sme super prípravu aj dobrý začiatok. No zranilo sa nám na dlhší čas postupne asi osem hráčov základnej zostavy, vrátane niektorých lídrov, a to je na naše mužstvo priveľa. Šli sme výsledkovo aj v tabuľke dole. Chalani sa už postupne vracajú. Ešte nejaký týždeň potrvá, kým sa dostanú do optimálnej formy, ale pôjdeme herne zase hore. Pokúsime sa dostať na čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred play off.

Marek Slovák z HK Nitra a Michal Novák z MHC... Foto: SITA, Martin Havran
slovák novák hokej Marek Slovák z HK Nitra a Michal Novák z MHC Mikron Nové Zámky v akcii.

Cieľom je udržať sa v prvej šestke?

Presne tak. Možno by sme mohli byť aj vyššie, ale spomínané zranenia nás ozaj pribrzdili a cítili sme to. Často sme hrali na dve päťky alebo s hráčmi bez ligových skúseností. Je to trochu škoda. Liga je veľmi vyrovnaná, aj maďarské kluby sa už prispôsobili, zvykli si na tempo a oba sú silní súperi. Taká vyrovnaná liga tu ešte nebola.

V Nitre ste hrali na Druhý sviatok vianočný. Neprekáža vám to?

Celá liga je nejako zvláštne poloamatérsky nastavená. Klub nás platí len osem mesiacov, nie dvanásť ako v minulosti. Všetko akoby sa chcelo rýchlo stihnúť. Keď si máte v lete užívať voľno na dovolenke a platiť si kondičného trénera, nemáte príjem a musíte šetriť. Všetci vtedy len čakáme, kým začne sezóna. Mať tréning 25. decembra je čudné. Hovorí sa, že rovnaké je to všade, napríklad aj v Česku. No keby sme mali aj rovnaké podmienky ako v Čechách, tak nikto nepovie ani pol slova.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Michal Novák #Tipsport Liga #HC Mikron Nové Zámky