Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín predviedol veľký obrat proti majstrovi, Žilina stopla Miškovec

Hokejisti Dukly Trenčín získali doma v súboji s majstrovskou Banskou Bystricou v repríze vlaňajšieho finále tri body za víťazstvo 4:3 v stredajšom zápase 35. kola Tipsport Ligy.

26.12.2018 19:35 , aktualizované: 21:57
Michal Valent, Tomáš Matoušek, Michal Valent Foto: ,
Brankár Trenčína Michal Valent so spoluhráčom Martinom Rýglom a Tomášom Matoušekom z B. Bystrice.
debata

Banská Bystrica sa do vedenia dostala v 15. minúte. Odrazený puk sa dostal na hokejku Bartánusa, ktorý už nemal problém trafiť odkrytú bránku Dukly.

Lepší vstup mali do druhej tretiny hostia. V 23. minúte sa natlačil pred bránkovisko Ján Sýkora a pomedzi Valentove chrániče poslal baranov do dvojgólového vedenia. Dukla sa zníženia dočkala v 26. minúte. Puk sa od Holendu dostal k Luhovému. Iba 165-cetimetrový útočník nezaváhal a poslal ho do horných poschodí banskobystrickej bránky.

V polovici stretnutia už bolo vyrovnané. Krejčího presilovková strela nemala presnosť. Odrazila sa od zadného mantinelu k Sojčíkovi a ten nikým neatakovaný nemal problém streliť gól na 2:2. V 40. minúte rozjasal tribúny Rýgl, ktorý strelou od modrej čiary zakončil dokonalý obrat.

V 47. minúte sa Trenčania priblížili k víťazstvu výrazným krokom. Dlouhého strela sa odrazila pred Gulu, ktorý tvrdým projektilom nedal Barošovi šancu – 4:2. Hostia boli za aktivitu odmenení gólom. Puk sa po odraze od mantinelu dostal pred Kopera, ktorý ho iba doklepol do odkrytej bránky a dal zápasu nový náboj. Dukla si už v závere víťazstvo postrážila.

HK Dukla Trenčín – HC '05 iClinic Banská Bystrica 4:3 (0:1, 2:2, 1:1)
Góly: 26. Luhový (Holenda, Radivojevič), 30. Sojčík (Krejči, Radivojevič), 40. Rýgl (Radivojevič, Sojčík), 47. Gula (Dlouhý, O. Mikula) – 15. Bartánus (J. Sýkora), 23. J. Sýkora (K. Sloboda, M. Bartánus), 55. Koper (K. Sloboda)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc st., Babic – Synek, Muzsik , 4824 divákov
Trenčín: M. Valent – Krejči, T. Bokroš, Holenda, Rýgl, Frühauf, Gula, Luža – M. Hecl, Sojčík, Radivojevič – Bartovič, J. Švec, T. Varga – O. Mikula, Dlouhý, D. Hudec – Jakubec, J. Pardavý ml., Špankovič – Luhový
Banská Bystrica: S. Baroš – B. Marshall, Southorn, K. Sloboda, Nemčík, Kubka, Ďatelinka, Biro – Asselin, É. Faille, Selleck – J. Sýkora, Zigo, M. Bartánus – Matoušek, Češík, Kabáč – Gabor, R. Varga, Koper – T. Török

Ján Pardavý, asistent trénera Žiliny: Prvá tretina bola vyrovnaná. V kabíne sme chalanom povedali, že výkon nebol zlý. V druhej a tretej tretine bola Bystrica lepším tímom. Dobrý výkon podal Valent. Veľmi dôležitý bol gól na 1:2. Vyrovnali sme, šli sme do vedenia a na chalanoch bolo vidieť, že dreli jeden za druhého.

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: Necítim, že sme nezaslúžili bod. V prej tretine bolo málo priestoru, málo šancí. Druhú časť sme boli v ofenzíve lepší. Mali sme viacero šancí. Keby bolo 3:0, bol by iný zápas. Prišli momenty, keď sa domáci dostali do zápasu. V defenzíve sme nehrali dostatočne dôrazne. Pre nás to bol trochu nešťastný zápas, ale zajtra je nový deň.

Košice zdolali Detvu

Pred solídnou návštevou vyše štyroch tisícok divákov dosiahli hokejisti Košíc tesné víťazstvo 2:0 nad Detvou.

Už úvodné striedania naznačili zámery oboch tímov. Košičania sa snažili o rýchly gól, hostia sa naopak spoliehali najmä na defenzívnu hru a brejky. Aj zásluhou pohotového Zalivina sa ubránili v oslabení v 2. minúte a ruský brankár si poradil aj s pokusom zblízka zakončujúceho Spilara. Košičania mali puk častejšie na hokejkách, z miernej hernej prevahy však dlho nevedeli vyťažiť vážnejšiu šancu. V 14. minúte sa ujali vedenia, keď Zalivin neudržal puk po Netíkovej strele a Suja zblízka otvoril skóre.

Aj v úvode druhej časti mali Košičania presilovku, ale obrana hostí opäť odolala. Zaujímavé momenty v druhej časti sa rodili najmä pri nerovnovážnom počte hráčov. V 30. minúte hrali Košičania opäť presilovku, najväčšiu šancu v nej si však paradoxne vytvorili hostia. Chybu domácich v rozohrávke však Murček nepotrestal. Záver druhej časti poznačilo viacero menších trestov, ale tesné skóre sa nezmenilo.

V 42. minúte Haščák uvoľnil Netíka, ktorý skúsil pohotovú strelu zblízka, ale Zalivina neprekonal. Domáci mohli pykať za nevyužitú tutovku v polovici tretej časti, keď dvakrát v krátkom slede hrali oslabení, no skóre sa nezmenilo.

Náskok Košičanov na 2:0 nezvýšil v dvoch sľubných šanciach ani Haščák a tak domáci trnuli do posledných minút. Detva hrala presilovku, podporila ju stiahnutím brankára Zalivina, no vyrovnať sa jej nepodarilo. Naopak, do prázdnej bránky namieril od červenej čiary Nagy – 2:0.

HC Košice – HC 07 Detva 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Góly: 14. Suja (Netík, Marcel Haščák), 60. L. Nagy Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Snášel, Juhász – Gajan, Vincze, 4158 divákov
Košice: Habal – Dudáš, McDowell, Pulli, Pretnar, Michalčin, Čížek, J. Cibák – L. Nagy, Brophey, Kafka – Marcel Haščák, Suja, Netík – P. Lušňák, Galamboš, Spilar – Hričina, Vrábeľ, Žitný – Klíma
Detva: Zalivin – Betker, Martin Chovan, P. Hraško, J. Sládok, M. Šimon, Gachulinec, F. Fekiač, Jendroľ, M. Šimon – Puliš, Murček, Ščurko – J. Žilka, V. Fekiač, Martin Ďaloga – Hodgson, R. Gašpar, Matúš Chovan – J. Tibenský, P. Valent, M. Surový

Marcel Šimurda, tréner HC Košice: „Úvodná tretina bola z našej strany dobrá, vytvárali sme si tlak v útočnom pásme. Z toho padol napokon rozhodujúci gól zápasu. Dôležité bolo, že sme v tretej časti ustáli tri presilovky súpera. Ďakujem chlapcom za víťazstvo a tri body.“

Josef Turek, tréner HC '07 Detva: „Odohrali sme dobrú prvú tretinu, je vždy dôležité ju ustáť. Dostali sme v nej jeden gól z dorážky, no boli sme v hre o body. V tretej časti sme mali šance na vyrovnanie, ale možnosti mal aj súper, vtedy nás podržal brankár Zalivin. Pri powerplay sme mali dve strely mimo bránky, škoda, mohlo to vyzerať inak.“

Žilina zvládla dôležitý duel

Hráči poslednej Žiliny sa ešte nevzdávajú snahy o postup do play off, Miškovec zdolali 5:3.

Poslední Žilinčania si na rozbehnutý Miškovec verili a od úvodných sekúnd boli lepším tímom. Už v 20. sekunde mal na hokejke gól Huna, ale Adorján zachránil.

Na konci 8. min však ruský obranca Žiliny Žilin prestrelil Adorjánove betóny a domáci viedli. O tri minúty zvýšil po Hvilovej strele dorážkou kapitán Balej na 2:0, a keď o tri minúty Síkela v poslednej sekunde úvodnej presilovky zápasu poslal odrazený puk do odkrytej brány, zdalo sa, že hostia odídu s debaklom. Milý onedlho navyše nastrelil hornú žŕdku, no v úvode 19. min Kiss z pravej strany strelou od pravej žŕdky pokoril Mikoláša a znížil.

Do druhej tretiny vstúpili lepšie hostia a výsledkom bol druhý gól v žilinskej sieti. V 24. min sa v presilovke presadil Loiseau, ktorý dobre nastavil hokejku do strieľanej prihrávky Magosiho a tečoval puk za Mikoláša. Zdalo sa, že Žilina zvýšený tlak hostí neustojí, ale v 31. min vystrelil Bárta po individuálnej akcii spoza hráča súpera a Adorjánovi prepadol puk cez výstroj do siete. Miškovec sa však stále do zakončenia a domáci vďaka Mikolášovým výborným zákrokom udržali dvojgólové vedenie. Zaskvel sa najmä pri tutovke Somogyiho, a keď už bola pred hosťami iba prázdna bránka, zastúpili domáceho gólmana obrancovia vlkov.

V záverečnej tretine sa hral stále dobrý a divácky zaujímavý hokej. V 58. min sa hostia dostali k presilovke a Kulmala zdramatizoval gólom zápas. O pol minúty však Huna dokončil Húževkovu akciu a definitívne potvrdil výhru Žiliny. Hosťom už nepomohla ani vyše minútová power play, počas ktorej mohol Hvila upraviť gólom do prázdnej brány na 6:3, ale jeho strela skončila na ľavej žrdi.

MsHK Doxxbet Žilina – DVTK Jegesmedvék Miškovec (Maď.) 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Góly: 9. Žilin (Barta, Dubeň), 11. Balej (Piegl, Hvila), 14. Síkela (Žilin, Piegl), 31. Barta (Podešva, Beránek), 59. Rudolf Huna (Húževka, Jenčík) – 19. D. Kiss (Góz, Ritó), 24. Loiseau (Magosi, N. Crawford), 58. Kulmala (Vas)
Vylúčení: 3:1 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner, Adamec – Rojík, Gegáň , 884 divákov
Žilina: Mikoláš – M. Hudec, Kučný, Žilin, Piegl, Bagin, Dubeň, Hrazdíra, Mendrej – Rudolf Huna, Húževka, Jenčík – Barta, Podešva, Balej – Beránek, Surovka, Hvila – J. Milý, D. Rehák, Síkela
Miškovec: Adorján – D. Kiss, N. Crawford, T. Slovák, Szirányi, J. Milam, Göz, Láda – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Vojtkó, Hajós, Ritó

Stanislav Škorvánek st., tréner Žiliny: Vyšla nám úvodná tretina, v ktorej sme boli lepší a podarilo sa nám streliť aj góly. Súper potom vyrovnal hru, dostával sa aj do šancí a prečíslení, ale vždy sme vedeli odpovedať gólom. Nakoniec sa nám podarilo doviezť zápas do víťazného konca. Ceníme si body a výhru. Dvíhame hlavu, pozeráme sa dopredu a veríme, že sa dostaneme v tabuľke na priečky, po ktorých túžime. Ďakujem tímu za obetavý výkon.

Hunor Strenk, asistent trénera Miškovca: Mali sme veľmi zlú prvú tretinu, ale musíme uznať aj kvality súpera, ktorý hral dobre. Zdvihli sme sa v ďalších dvoch tretinách, mali sme viacero šancí, ale akonáhle domáci viedli, dobre bránili a bolo ťažké presadiť sa proti nim. Gratulujem súperovi k výhre, ale oceňujem aj prístup našich chlapcov, ktorí sa vrátili do zápasu. Dnes bola však Žilina lepšia.

Poprad pripravil Budapešti ďalšiu prehru

Hokejisti Popradu uspeli v Budapešti 3:1 a poskočili už na druhú priečku v tabuľke.

Ako prvý sa mohol ujať vedenia Poprad, no s bekhendovou strelou P. Svitanu si Bálizs poradil. Na opačnej strane sa vo vlastnom oslabení rútil Terbócs na Vošvrdu, vo veľkej šanci však namieril len do popradského brankára. Na bezgólovej prvej tretine nič nezmenila ani veľká príležitosť Dansereaua, ktorý z tesnej blízkosti trafil len Vošvrdu.

V 28. minúte otvorili skóre Popradčania. Po chybe Vokla sa dostal puk k Heizerovi, ktorý strelou švihom prekonal Bálizsa. O 80 sekúnd už viedli hostia dvojgólovým rozdielom po tom, ako Bálizs vyrazil strelu Petrana len pred Paukovčeka a ten z tesnej blízkosti nezaváhal.

V 42. minúte poistil náskok herne lepších hostí Lichanec, keď puk po jeho strele prepadol Bálizsovi cez lapačku do siete. V 56. minúte znížil Orban, ale to bolo zo strany Budapešti všetko a tak si maďarský nováčik pripísal štvrtú prehru po sebe.

MAC Budapešť (Maď.) – HK Poprad 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Góly: 56. B. Orbán (C. Langkow, Macaulay) – 28. Heizer, 30. L. Paukovček (Lichanec, Petran), 43. Lichnanec
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: M. Novák, Lokšík – M. Smrek, Jobbágy, 700 divákov
Budapešť: Bálizs – Macaulay, Pozsgai, J. Dudás, Vokla, Burt, Negrin, Garát – Bodó, C. Langkow, B. Orbán – Dansereau, J. Brown, T. Klempa – Terbócs, K. Nagy, Odnoga – Pápa, B. Majoross, Szabad – Szigeti
Poprad: Vošvrda – Erving, Petran, Ťavoda, K. Karalahti, Česánek, Š. Fabian, Brincko – P. Svitana, Mlynarovič, D. Bondra – Takáč, Zagrapan, Abdul – Lichanec, L. Paukovček, Belluš – R. Svitana, Heizer, P. Koyš

Derby v Nitre pre Nové Zámky

Stredajší duel regionálnych rivalov sa v Nitre skončil v prospech Nových Zámkov 4:3 po predĺžení.

V prvej tretine krajského derby medzi Nitrou a Novými Zámkami videli diváci hokej zo strany na stranu. Už v úvodnej minúte strelili hostia gól, ale ešte pred ním zaznel hvizd rozhodcu, takže gól neplatil. Prvú šancu mal na domácej strane Blackwater, ale v 3. minúte prestrelil bránu. V 15. minúte neskórovali Nitrania po zaváhaní Košarišťana, a tak skončila prvá tretina bez gólov.

Začiatok druhého dejstva vyšiel lepšie Nitranom. Už po 24 sekundách využil presilovú hru Majdan a Nitra vyhrávala – 1:0. Ďalšie minúty mali optický tlak domáci , ale góly strielali Zámčania, ktorí dokázali otočiť skóre. Najskôr, v 26. minúte, vyrovnával na 1:1 Henderson a v 31. minúte zapadla do Šimbochovej brány aj strela obrancu Nováka – 1:2. Vyrovnanie mal na hokejke v 36. minúte Buček, ale z dobrej pozície minul štyri žrde.

Do tretej tretiny nastupovali Nitrania s jednogólovým mankom. V 47. minúte sa ho podarilo zmazať Bučekovi, ktorý bol dôrazný pred bránou súpera. Corgoni sa z vyrovnania dlho netešili. Už o 9 sekúnd urobil veľkú chybu Morrison, ktorý vyslal do nájazdu Pospíšila, a ten si rutinérsky podaril so Šimbochom – 2:3.

Nitrania mali veľký problém dostať sa cez organizovanú defenzívu hostí. Nakoniec sa dokázali presadiť 18 sekúnd pred koncom, počas hry bez brankára, keď našiel Majdan ideálnou prihrávkou spoza brány Blackwatera. V predĺžení rozhodol gólom Šimun o bode navyše pre Nové Zámky.

HK Nitra – MHC Mikron Nové Zámky 3:4 po predĺžení (0:0, 1:2, 2:1 – 0:1)
Góly: 21. Majdan (McCormack, Lantoši), 47. Buček (Bortňák), 60. Blackwater (Majdan, Lantoši) – 26. M. Henderson (T. Pospíšil), 31. M. Novák (T. Pospíšil), 48. T. Pospíšil, 62. Šimun (Zaťko)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Štefik, Jonák – Výleta, Tvrdoň, 3479 divákov
Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, M. Versteeg, Miroslav Pupák, Korím – Blackwater, Marek Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Hrušík, Bortňák, Buček – Minárik, Šiška, Čaládi – Pätoprstý
Nové Zámky: Košarišťan – Andersons, Kudla, Dundáček, Zaťko, Ordzovenský, M. Novák, Hain, A. Hatala – Rogoň, R. Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík – Bajtek, Šimun, Nejezchleb – M. Henderson, B. Fábry, T. Pospíšil

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Na to, že sme sa pred zápasom s kolegami z Nových Zámkov zdravili a tak hovorili, že dnes ani hrať nechceli, odohrali výborný zápas. Náš najväčší problém bol Košarišťan, ktorý odchytal dobrý zápas. Potvrdzuje to dlhodobo a teraz to znovu dokázal. Dokáže tím Nových Zámkov vždy podržať. Ja som vždy videl tribúnu za ich bránou, keď už všetci pomaly zdvíhali ruky. Boli to všetky situácie, ktoré za normálnych okolností volajú po góle. To bol jeden z hlavných dôvodov, prečo sme tento zápas nezvládli za tri body.“

Milan Jančuška, tréner Nových Zámkov: Videli sme zaujímavý a dramatický zápas vo vynikajúcej atmosfére, ako to je v Nitre zvykom. Chcel by som poďakovať aj našim fanúšikom, ktorí prišli v hojnom počte a celý čas nás podporovali. Škoda, že sa nám nepodarilo odskočiť na rozdiel dvoch gólov za stavu 2:1 a 3:2. Mohli sme v pohode dohrať zápas. Pred koncom sme nakoniec dostali gól. Myslím si, že dva body, ktoré si odnášame sú super, z čoho sa teším. K veľa veciam sa nemôžem a nebudem vyjadrovať. Som veľmi nahnevaný na to. Tešíme sa na ďalší zápas.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #MsHK Žilina #HC 05 Banská Bystrica #DVTK Jegesmedvék Miškovec