Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Matoušek po odchode z Česka: S Bystricou som sa dohodol za tri minúty

Návrat do dresu rodnej Banskej Bystrice oslávil víťazstvom. Úradujúci majstri zdolali v stredajšom súboji Tipsport Ligy Nové Zámky presvedčivo 6:3.

20.12.2018 17:48
Tomáš Matoušek Foto: ,
Tomáš Matoušek.
debata

Tomáš Matoušek bol v Banskej Bystrici pri historickom prvom titule. Po ňom zamieril do českej extraligy. Počas druhej sezóny sa však vedenie Litvínova rozhodlo ukončiť s ním spoluprácu. Tak sa zrodil návrat domov.

„Veľmi som sa na prvý zápas tešil. Vyšiel víťazne, o to lepšie. Napadali nám tam góly, duel inak nemal až taký jasný priebeh. Dôležité bolo, že sme robili, čo sme mali a fungovalo to,“ hodnotí stretnutie účastník MS 2017 v Kolíne.

K Banskobystričanom sa pridal minulý týždeň v piatok. Zapadnúť do partie mu nerobilo najmenší problém. „Veľa chalanov poznám a pozorne som sledoval, ako sa mužstvu darí. Zmenili sa tréneri aj niektorí hráči, ale som tu doma, takže som sa nemal čoho obávať. Bystrica je moja srdcovka, vždy som vedel, čo sa v tíme deje a ako stojí v lige,“ tvrdí silový útočník. Jeho slová potvrdzuje aj fakt, že po siedmom finálovom zápase minulej sezóny v Trenčíne, sa objavil aj v oslavujúcej kabíne Banskobystričanov.

„Mužstvu sa darí, nálada je veľmi dobrá. Čelo tabuľky je však nabité, onedlho sa bude lámať chlieb a treba na to byť pripravený. Čaká nás tvrdá práca. Pokúsime sa vybojovať si čo najlepšiu pozíciu pred play off, a tam sa ukáže. Ciele máme najvyššie, ale musíme ísť krok po kroku,“ priznáva.

V Litvínove sa mu bodovo príliš nedarilo. V minulej sezóne ich zaznamenal 5, teraz mal v 20 súbojoch bilanciu 1+1. Jeho prednosti však vždy boli skôr v defenzívnej činnosti, obetavosti pre mužstvo a tvrdej hre. Ani predtým v Banskej Bystrici nepatril medzi kanonierov či lídrov produktivity.

Tomáš Matoušek. Foto: Robert Hüttner, Pravda
Tomáš Matoušek Tomáš Matoušek.

„V Litvínove podpísali nových hráčov a potrebovali im urobiť miesto, preto som tam skončil. Viac sa k tomu vracať netreba. Samozrejme, som rád, že sa mám kam vrátiť. Navyše, keď ide o klub na najvyššej úrovni a s vysokými ambíciami. Človeka poteší, keď jednanie trvá len tri minúty,“ vysvetľuje.

S Vervou zažil vynikajúci vstup do súťaže. Vyhrali sedem z úvodných ôsmich duelov a kraľovali tabuľke. Potom však prišiel strmý pád a momentálne je Litvínov na desiatej priečke. „Po vydarenom úvode sa to akosi začalo kaziť. Verím, že v Banskej Bystrici to pôjde už len hore,“ tvrdí.

S materským klubom by rád skompletizoval majstrovský hetrik. Uznáva však, že liga je opäť o čosi vyrovnanejšia, než v predošlých sezónach. „Jasné, ciele nemáme nízke, ale nechcel by som rovno hovoriť, že ideme vyhrať titul. Musíme robiť, čo od nás tréner žiada. Ak v play off vyhráme dvanásť zápasov, titul bude náš,“ dodáva s úsmevom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Matoušek #HC 05 Banská Bystrica