Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Deka a maďarské facky. Zvolenčania sa túžia nakopnúť v reprezentácii

Keď ich Miroslav Šatan s Craigom Ramsaym nominovali na Švajčiarsky pohár, Zvolenu stále patrila prvá priečka v Tipsport Lige.

11.12.2018 05:00
Milan Kytnár Foto: ,
Zvolenčan Milan Kytnár (vpravo) v súboji s hráčom Budapešti Scottom Maculayom.
debata (1)

Líder však už vtedy nemal taký výrazný náskok ako pár dní predtým a akurát sa rozbiehala jeho nepríjemná séria prehier.

Včera prišli útočníci spod Pustého hradu na zraz reprezentácie v nie najlepšom rozpoložení. Prehrali šesť zo siedmich zápasov a v nedeľu ich rozstrieľala Budapešť 6:1. Lídri Michal Chovan aj Milan Kytnár priznali, že ich takéto zaváhanie veľmi mrzí, obzvlášť pred vlastnými divákmi.

Chovan: Chyba je len v nás

„Prestali sme strieľať góly. Padla na nás deka. Šance si vytvárame, ale nepremieňame ich,“ tvrdí Chovan.

Medzi hokejovými priaznivcami sa už začali šíriť všelijaké reči, ale kapitán Zvolenčanov ich odmieta. „Vraj sa deje niečo v kabíne, ale vôbec to nie je pravda. Mužstvo dlho šliapalo, kolektív je dobrý, zázemie super a všetko funguje. Chyba je len v nás. Musíme sa znova nakopnúť. Vieme hrať hokej a mužstvo je silné. Sami ste to videli. Len musíme zase začať hrať náš hokej,“ vysvetľuje.

Prečítali súperi ich hru alebo je problém ozaj len v neefektívnej koncovke?

„V súčasnosti má každý k dispozícii videá, vie sa na súpera pripraviť. Prestali nám vychádzať presilovky, tak sme v nich niečo zmenili. Dobrá správa je, že šance si stále vytvárame. Ale v nedeľu s Budapešťou boli druhá a tretia tretina ozaj zlé,“ priznáva.

„Stačilo by, keby sme v prvej časti premenili šance. Potom sme dostali góly zo situácií, z ktorých bežne neinkasujeme. Dostali sme sa pod tlak a trápili sa,“ doplní spoluhráča Kytnár.

Kytnár: Sme mentálne silní

Pre Zvolen nie je vysoká prehra s Budapešťou prvou v sezóne s maďarským tímom. V Miškovci prehral v 26. kole tiež vysoko – 0:4.

„Nie je to dobré, keď prehráte s maďarským tímom, najmä pre fanúšikov. V nedeľu určite neboli spokojní, ale to ani my. Vždy sa snažíme vydať zo seba maximum, či hráme s Košicami, Banskou Bystricou alebo s Miškovcom. Netreba zabúdať, že Maďari nemajú zlé mužstvá. Ťahajú ich kvalitní zahraniční hráči. Celá liga je vyrovnaná,“ pripomenie Chovan.

Kytnár zdôrazní, že výkony Budapešti aj Miškovca majú výrazne rastúcu úroveň. „Budapešť to potvrdila s nami a predtým napríklad v Košiciach. Čím ďalej, tým častejšie vyhrávajú. Už sa na nich nemôžeme pozerať ako na maďarských nováčikov, stávajú sa z nich konkurencie schopné mužstvá. Nechcem však veľa hovoriť o iných mužstvách. Skôr ide o to, že my sme nezvládli zápasy podľa predstáv. Sme však dostatočne psychicky silní, aby sme sa z nepohody dostali. Keď sa vrátime na víťaznú vlnu, aj ľudia prídu znova na hokej,“ myslí si Kytnár.

Zraz hokejovej reprezentácie v Bratislave Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Libor Hudáček.

Vyčistiť si hlavy

Obaja skúsení útočníci sú presvedčení, že Zvolen zlomí nepriaznivú sériu hneď po Švajčiarskom pohári.

„Sami nevieme, čo sa presne udialo. Padli sme len na druhé miesto. Je pred nami ešte takmer polovica základnej časti – dosť, aby sme sa vrátili späť na prvú priečku. V úvode sezóny sme si dokázali, že vieme hrať výborne a zdolať každého. To je dôležité,“ naznačuje Kytnár.

Pod Pustým hradom sú radi, že súťaž má reprezentačnú prestávku. „Chlapci si trochu oddýchnu, dobre zatrénujú, vyčistia si hlavy a naberú nové myšlienky. Verím, že hneď po pauze sa to napraví. Dvadsať zápasov sme predsa hrali výborne, všetko nám padalo a krásne sme si prihrávali,“ hovorí Chovan.

Priniesť víťaznú náladu

Keď sa v klube prestane dariť, pobyt v reprezentácii vždy dáva hráčom šancu aj psychicky si oddýchnuť.

Michal Chovan na reprezentačnom zraze. Foto: Pravda, Ivan Majerský
Michal Chovan Michal Chovan na reprezentačnom zraze.

„Trochu nás mrzí, že Vojto Zeleňák a Adam Drgoň sa zranili a museli sa ospravedlniť. Zranenia však patria k športu. Verím, že budú pokračovať v dobrých výkonoch a vypýtajú si miestenku na ďalšiu akciu. Čakajú nás dva náročné zápasy. Proti Rusom sme mali v Krefelde smolu. Niekoľko šancí sme nevyužili a nedotiahli zápas do víťazného konca. Teraz by sme konečne mohlo vyjsť. Budeme šťastní, keď vstúpime do turnaja víťazstvom,“ hovorí Kytnár, ktorý bol v mužstve aj na Nemeckom pohári.

Chovan sa do národného tímu vracia po šiestich rokoch. „Som zvedavý, ako to bude vyzerať. Ako obstojím v súbojoch na medzinárodnej úrovni. Verím, že sa čo najrýchlejšie prispôsobím tempu. Pokúsim sa predvádzať, čo viem a zároveň si zvyknúť na systém. Azda sa mi podaria aj nejaké body, ale hlavne chcem, aby sme vyhrali. Urobíme maximum, aby sme spolu s Milanom a Lukášom Handlovským potom preniesli víťaznú náladu aj do Zvolena,“ tvrdí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Michal Chovan #Milan Kytnár