Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Bondrom si musíme viac dopriať. Bude to ešte lepšie, sľubuje Svitana

Hokejisti Popradu zažívajú výbornú sezónu. Usadili sa na treťom mieste v Tipsport Lige a trúfajú si udržať sa minimálne v prvej šestke.

26.11.2018 16:01
Patrik Svitana Foto: ,
Patrik Svitana (vľavo) v drese Popradu.
debata

„Liga je vyrovnaná, čo potvrdzuje aj pohľad na tabuľku. Rozdiely sú minimálne,“ tvrdí reprezentačný útočník Patrik Svitana (30).

Ako si v Poprade užívate tretiu priečku v tabuľke?

Je to výborné! V kabíne sa sformovala skvelá partia. Navzájom sa povzbudzujem a všetci veríme, že sezóna by mohla mať úspešný koniec. Samozrejme, keď sa teraz pozrieme späť, niektoré zápasy sme nemuseli prehrať a mohli sme byť v tabuľke ešte o čosi vyššie (úsmev). V športe je dôležité, aby ste sa nikdy neuspokojili.

Je mužstvo výrazne silnejšie než v minulom ročníku?

Určite sme sa oproti minulej sezóne posilnili. Aj preto som čakal, že sa nám bude dariť hneď od úvodu. Máme dobre poskladané mužstvo.

V čom je najväčšia zmena?

Hráme dobre zozadu a veľmi dobre nám chytá brankár. Spolu s Banskou Bystricou a Košicami sme inkasovali najmenej gólov. Práve v týchto atribútoch možno badať najväčšiu zmenu oproti minulému ročníku.

Patrik Svitana na Nemeckom pohári. Foto: TASR, Jakub Kotian
Patrik Svitana Patrik Svitana na Nemeckom pohári.

Aké ambície ste si stanovili?

Držať sa v pokojných vodách. Určite chceme ostať v prvej šestke, aby sme mali istý postup do play off. Najdôležitejšie však je, aby sme sa neustále zlepšovali a vygradovali formu na záver sezóny. Teda na play off.

Už druhý rok je liga veľmi vyrovnaná. Je prvá sedmička lepšia než zvyšok?

Tabuľku by som vôbec nedelil na lepšiu a horšiu časť. Posledný pokojne môže zdolať prvého. Liga je vyrovnaná, čo potvrdzuje aj pohľad na tabuľku. Rozdiely sú minimálne. Stále je ešte len prvá polovica sezóny, takže sa môže všetko zamiešať. V hre je veľa bodov. Netrúfam si tipovať, kto by mohol isť vyššie a kto si nakoniec zahrá len baráž.

Čo hovoríte na maďarské tímy, ktoré sa postupne zlepšujú?

Ich výkony sa mi celkom pozdávajú. Obe mužstvá nezachytili začiatok sezóny, ale teraz potvrdzujú, že doma vedia zdolať každého. Majú svoju kvalitu a najmä dobrých legionárov.

V aktuálnom ročníku je výrazne nahustenejší program. Neprekáža vám to?

Niekedy má človek pocit, že takýmto tempom by sme do konca februára mali zvládnuť aj play off (smiech). Osobne mi to však vyhovuje. Som rád v zápasovom tempe.

Opäť nastupujete v útoku s Dávidom Bondrom, s ktorým ste si zahrali aj na majstrovstvách sveta v Dánsku. Pasuje vám to spolu?

Zatiaľ sme spolu odohrali tri zápasy, ak sa nemýlim. Musíme si viac pomáhať a dopriať jeden druhému, aby to vyzeralo ako na šampionáte. Nehovorím, že teraz je to zlé, ale celkovo potrebujeme v mužstve viac ochoty pomáhať si jeden druhému a mať dobrý pohyb. Potom budeme hrať ešte lepšie.

V reprezentácii ste nechýbali na novembrovom Nemeckom pohári. Ako ste sa tam cítili?

Zlepšovalo sa to. Od zápasu k zápasu som sa cítil lepšie. Len ma hnevali nepremenené šance. Musím teraz v klube naďalej tvrdo makať, aby som si vypýtal pozvánku aj na ďalšie reprezentačné akcie. Veľmi by ma to potešilo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Patrik Svitana