Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Každý môže zdolať každého. Liga sa zmenila, vraví Trenčan Valent

Nejde im to podľa predstáv. Najmä v ofenzíve. Výsledkami ani výkonmi sa zatiaľ nepribližujú tomu, čo predvádzali v úvode minulého ročníka Tipsport Ligy.

20.11.2018 10:00
Dukla hokej valent Foto: ,
Michal Valent v drese Dukly Trenčín.
debata

Hokejisti Trenčína sú momentálne mimo prvej šestky, ktorá zaručuje priamy postup do štvrťfinále play off.

„Je dôležité, že sme v nedeľu doma zdolali Poprad. Situácia už totiž bola nepríjemná. Prehrať štyri zápasy nie je nikdy dobré. Vedeli sme, že potrebujeme nepriaznivú sériu zlomiť,“ tvrdí brankár Michal Valent (32) po piatom čistom konte v sezóne.

Z čoho pramenila nepríjemná šnúra prehier?

Už pred reprezentačnou pauzou nebola forma ideálna. Verili sme, že po nej to bude lepšie, ale v Miškovci ani doma s Novými Zámkami sme sa tiež nerozbehli. Uvedomujeme si, že dokážeme hrať podstatne lepšie. Možno nám chýbal aj kúsok šťastia, ale hra tak či tak nebola dostatočne dobrá. Obzvlášť s Detvou a Novými Zámkami. Doma musíme vyhrávať, preto sme radi, že sme nedeľňajší súboj zvládli. Výkon už bol lepší.

Ako vnímate siedmu priečku v tabuľke?

Postavenie v tabuľke je pre nás nepríjemné. Chceme byť rozhodne vyššie. Očakávania sú vysoké, najmä u fanúšikov. Nielen výsledky, ale ani hra nie je podľa našich predstáv. Menší zlom nastal v zápase vo Zvolene, kde sme inkasovali tri góly v priebehu minúty. Dlho sme sa z toho nevedeli dostať. Na Poprad sme sa dobre pripravili. Výkon už bol lepší. Azda sme sa naladili na víťaznú vlnu.

Pomôžete vlastnému sebavedomiu v repríze ostatného finále v Banskej Bystrici?

Už víťazstvo nad Popradom je pre nás dôležité, veď pred vzájomným súbojom mal výbornú formu a s výnimkou Zvolena vyhrával jeden zápas za druhým. Jedna výhra však nestačí. Bolo by fajn, uspieť aj v Banskej Bystrici, získať tam aspoň nejaké body.

Michal Valent v drese Dukly Trenčín. Foto: SITA, Tomáš Somr
dukla hokej valent Michal Valent v drese Dukly Trenčín.

Čo sa v Dukle zmenilo oproti predošlej sezóne?

Minulý rok od nás po predošlej účasti v baráži nikto nič nečakal. Všetkých sme zaskočili. Teraz je naša pozícia diametrálne odlišná. Navyše, liga sa skvalitnila, mančafty sa posilnili – najmä Nové Zámky a Poprad hrajú výrazne lepšie. V minulosti bývali v lige tri, maximálne štyri lepšie mužstvá. Teraz môže každý zdolať každého. Ambície máme stále najvyššie. Minimálny cieľ je dostať sa do šestky.

Vzal si v šatni počas série prehier slovo kapitán Branko Radivojevič alebo športový riaditeľ Branko Radivojevič?

V kabíne sa nikdy neprejavuje ako športový riaditeľ, nad nikým sa nevyvyšuje. Čo povie, má veľkú váhu, ale berieme ho ako kapitána. Sme dobrá partia, všetko si povieme do očí, nie poza chrbát.

Ako vnímate výsledky a výkony lídra zo Zvolena?

Zvolenčania sú na víťaznej vlne, zažívajú niečo podobné ako my vlani. Hrajú pekný hokej. Tým pádom sú zaslúžene na čele. No sezóna je ešte dlhá a sami sme sa o tom presvedčili, keď sme boli dlho prví a nakoniec sme museli až do posledných kôl bojovať o prvú štvorku.

Máte najviac núl i nízky priemer inkasovaných gólov. S vlastnými výkonmi ste spokojný?

Pri našom defenzívnejšom štýle hry sa brankárovi chytá lepšie. Čísla sú celkom dobré, ale keď nevyhrávame, ťažko môžem byť spokojný. Niektoré zápasy nevyšli ani mne. Viem, na čom mám pracovať. Výhry sú pre mňa dôležitejšie. S nimi príde pohoda aj dobré čísla.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Dukla Trenčín #Tipsport Liga #Michal Valent