Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veterán Nagy: Debakel s Budapešťou sa už nikdy nesmie opakovať

Prehrali tri zápasy po sebe. Ich nevydarená séria vyvrcholila v piatok zahanbujúcim domácim výpraskom 4:8 s Budapešťou. Aspoň čiastočne si hokejisti Košíc napravili pošramotenú povesť o dva dni jednoznačnou výhrou 6:1 nad Nitrou.

05.11.2018 17:04
8. Ladislav Nagy Foto: ,
Ladislav Nagy
debata (1)

„Každý z nás zahral zle. Urobili sme priveľa chýb. Osem gólov je strašne veľa,“ priznáva spätne Ladislav Nagy (39).

Odčinili ste víťazstvom nad Nitrou nečakane vysokú prehru s Budapešťou?

Ťažko povedať. Najmä sme chceli vyhrať. Nešlo o to, či zvíťazíme 6:1, 2:0 alebo 3:0. Zápas s Budapešťou nám totálne nevyšiel. Vyhoreli sme. Dúfam, že také stretnutie už v sezóne neodohráme. Všetci sme si vstúpili do svedomia. Nesmie sa to opakovať! Sme radi, že nás fanúšikovia prišli povzbudiť hneď na ďalší zápas. V piatok hral každý z nás zle. Urobili sme priveľa chýb. Keď aj nezahráme dobre, musí nám fungovať aspoň obrana. Osem gólov je veľa.

V nedeľu ste už hrali opäť podľa vlastných predstáv?

Ešte nie. Stále to nebolo ono. Najmä po psychickej stránke bolo náročné vstúpiť do zápasu po troch prehrách. Nepodali sme optimálny výkon, boli tam nejaké chyby, ale makali sme, hrali jednoducho a vyšlo to.

V piatok skandovali fanúšikovia: Desať! Desať! Ako to vyzeralo v nedeľu?

Keď vyhrávate, ľudia sú vždy radi. Najdôležitejšie však je, aby sme bojovali. Keď všetci necháme na ľade srdiečko, môžeme prehrať a fanúšik to pochopí. Napríklad s Banskou Bystricou sme prehrali 1:3, hoci sme boli lepší a mali sme veľa vyložených šancí. Ľudia nás po zápase vytlieskali. V Trenčíne sme trikrát netrafili prázdnu bránku. Pokojne sme tam mohli vyhrať rozdielom triedy, lebo sme hrali dobre. Nesmie to však vyzerať ako v piatok s Budapešťou. Tam bolo všetko zlé.

Hovoríte, že v Trenčíne ste hrali dobre, ale po stretnutí kritizoval tréner Roman Šimíček niektorých skúsenejších hráčov…

Naozaj sme zahrali veľmi dobre. Tréner skôr hovoril, že od niektorých hráčov očakávajú v klube góly a im sa ich nedarí strieľať. Ono to však príde, o to sa nebojím. Keď máme trikrát prázdnu bránku a nedáme z toho gól, je to zlé. Také šance skrátka musíme využívať. Takto sme Trenčínu dovolili otočiť duel.

Povedali ste po debakli s Budapešťou niečo mužstvu aj vy?

Niečo sme si povedali. No ostane to, pochopiteľne, v šatni. Dôležité je, že sme sa na Nitru dobre pripravili. Míting mal zmysel.

Síce ste prehrali trikrát po sebe, ale i tak ste druhí v tabuľke. Vládne v klube spokojnosť?

Sezóna nám zatiaľ celkom vychádza. Vždy to však môže byť aj lepšie. Niektoré veci by sme mohli zvládať lepšie a najradšej by sme boli prví, ale postaveniu v tabuľke netreba prikladať veľkú dôležitosť. Treba ďalej tvrdo makať v každom zápase. Všetky tímy sa posilnili a každý zápas je náročný. Dúfam, že sa udržíme vpredu aj naďalej.

Je Zvolen zaslúžene prvý?

Zvolenčania hrajú pekný útočný hokej. Všetci piati hráči dopredu aj dozadu. Dobre sa na nich pozerá. Ťahali šnúru 11 víťazných zápasov, preto sú na prvom mieste.

Kto vás ešte príjemne prekvapil?

Detva aj Liptovský Mikuláš hrajú rozhodne lepšie, sú nepríjemní. Zlepšili sa však všetci. Každý môže zdolať každého, čo je dobré pre ligu. Myslel som si, že Miškovec bude o čosi vyššie, ale postupne sa zlepšuje. Jedno z maďarských mužstiev sa rozhodne môže dostať do play off a bude v ňom nepríjemné. Stále nie je za nami ani polovica sezóny. Netreba predbiehať. Čakám, že to bude zaujímavé až do konca.

Ladislav Nagy. Foto: SITA, Ján Viazanička
Ladislav Nagy Ladislav Nagy.

Čo hovoríte na vlastnú formu (13 gólov a 13 asistencií, pozn.)?

Kým sa darí mužstvu aj mne, som spokojný. Pomáhajú mi dobrí spoluhráči v päťke, tréner mi dôveruje. Ide to, som rád. Vyhýbajú sa mi zranenia, aj to je pre mňa dôležité.

Nie ste v nominácii na Nemecký pohár. Ste vďačný za viac voľna?

Potrebujem si oddýchnuť. Trochu ma bolí chrbát aj rameno, dám si ich do poriadku. Tréneri mi aj počas sezóny doprajú voľno, keď sa necítim dobre. Sú ústretoví, je to fajn. Roky nezastavím. Moje telo regeneruje dlhšie ako u mladších spoluhráčov. Chalanov v reprezentácii však sledovať budem. Som zvedavý, ako sa im bude dariť. Držím im palce.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Ladislav Nagy