Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Zvolena Chovan: Makáme, aby sme sa mohli tešiť

Hokejisti Zvolena ťahajú v najvyššej slovenskej súťaži sedemzápasovú víťaznú sériu, nebodovali len raz. Zatiaľ jedinú prehru v riadnom hracom čase utrpeli v prvom kole v Košiciach (2:5), v nedeľu im ju doma v súboji o prvenstvo vrátili (4:1).

15.10.2018 18:16
Michal Chovan Foto:
Michal Chovan.
debata

„Je to super pocit, zatiaľ nám to ide. Víťazstvo nás potešilo o to viac, že ho videl aj Richard Šechný, niekdajšia veľká osobnosť Zvolena. Zápasu predchádzala milá slávnosť, jeho dres vyvesil klub pod strop. V nedeľu sa nepatrilo prehrať, Rišo nastúpil na prvé striedanie a dostal sa aj do šance,“ vraví Michal Chovan (30), kapitán Zvolena.

Čo ste prichystali Richardovi pred zápasom?

V kabíne sme mu pripravili menovku s číslom. Pred zápasom sme si ho trošku doberali, s každým si podal ruku. Sme radi, že sme si pripomenuli a uctili hokejovú osobnosť, vieme, čo urobil pre zvolenský hokej. Prišlo aj veľa ľudí, všetko do seba zapadlo: milá udalosť a po nej naše víťazstvo. Pohodu z kabíny sme preniesli aj na ľad.

Stihli ste ešte Richarda Šechného ako spoluhráča?

V súťažnom extraligovom zápase sme sa tuším nestretli, no ako junior som nejaký čas trénoval s áčkom, keď Rišo obliekal zvolenský dres. Pre mňa to bola vtedy pocta, obdivoval som jeho prehľad.

Košice sú zatiaľ jediným tímom, ktorý Zvolen zdolal. Brali ste to ako ďalší motív?

Súťaž ide rýchlo, prehru v prvom zápase sme nebrali ako motív na revanš. Situácia sa vyvinula tak, že šlo o súboj dvoch silných tímov o prvenstvo, ten dával zápasu pridanú hodnotu. Zvládli sme ho, sme spokojní.

Čím si Zvolen priklonil stretnutie na svoju stranu?

Zápas bol dlho vyrovnaný s príležitosťami na oboch stranách, o našom víťazstve sme rozhodli až v tretej tretine. Odrazili sme sa k nemu gólom v presilovke, záver sme už režírovali.

Ktorý pohľad viac teší – na tabuľky produktivity, ktorým s výnimkou brankárov dominujú hráči Zvolena, alebo na celkovú?

Tešia všetky, svedčia o našej sile na každej pozícii. Pekne sa na to pozerá, no ostávame na zemi. Napokon pred Novými Zámkami vedieme len o bod, prvá polovica tabuľky je vyrovnaná. Súťaž sa ešte len rozbehla, my sme však radi, že sme tam, kde sme – a v takomto trende by sme radi pokračovali.

Je Zvolen silnejší než v minulej sezóne?

Myslím si, že áno. Máme štyri vyrovnané päťky, každá vie zabrať, vieme sa navzájom zastúpiť. Mužstvo je vyvážené, kompaktnejšie.

Čo je na súčasnej situácii najpozitívnejšie?

Teraz je nám hej, hokej nám chutí, každému lichotí, že sme najvyššie. Psychicky i fyzicky je všetko ľahšie.

Silu a charakter tímu zvyknú preveriť krízové situácie. Ste na ne pripravení?

Súťaž je dlhá, zo skúsenosti viem, že útlm príde na každého. Zatiaľ sa tým nezaťažujeme, nie je na to dôvod. Veríme, že úspešnú sériu ešte natiahneme.

Zvolen v uplynulej sezóne neprešiel cez semifinále. Na čo si trúfa v tejto?

Je to zrejmé z pohľadu na tabuľku. Máme najvyššie ambície, no tie sme mali aj pred rokom. Nie je dobré hovoriť o nich nahlas, oveľa dôležitejšie je odmakať každý tréning i zápas tak, aby sme sa mohli tešiť z hokeja tak, ako sa tešíme teraz. Najbližší zápas hráme v piatok, trochu si odfúkneme, trochu oddychu padne vhod.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Michal Chovan