Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rudolf Huna: V lige nie je slabý súper. Ani Maďari

Žilinčania vstúpili do hokejovej Tipsport Ligy veľmi zle. Z ôsmich stretnutí (nerátajúc zápas s dvadsiatkou) vydolovali len päť bodov. O to cennejší je ich úlovok zo záveru minulého týždňa, keď najprv v piatok zdolali Liptovský Mikuláš 4:3 a o dva dni rovnakým výsledkom, ale tentoraz po samostatných nájazdoch, aj lídra z Košíc.

08.10.2018 18:49
Rudolf Huna, Richard Jenčík Foto: ,
Útočníkovi Žiliny Rudolfovi Hunovi (vľavo) posiela puk v zápase proti Košiciam spoluhráč Richard Jenčík.
debata

„Splnili sme, čo sme si v piatok predsavzali. Body v našej situácii veľmi potrebujeme,“ tvrdí jeden z lídrov Žiliny Rudolf Huna (38).

Ktoré víťazstvo vám chutilo viac?

Obe mali pre mňa špeciálnu príchuť. V piatok som nastúpil proti materskému klubu, v ktorom som vyrastal a hrajú tam bratia. Vždy je výnimočné nastúpiť proti nim. V nedeľu sme zase hostili Košice. Tam som prežil veľmi pekné časy a získal dva majstrovské tituly.

Oba súboje boli pre Žilinu veľmi dôležité…

Bol to dobrý víkend (úsmev). Zo šiestich bodov sme získali päť. Splnili sme, čo sme si v piatok predsavzali. Body v našej situácii veľmi potrebujeme.

Dvíhate sa po nevydarenom vstupe do sezóny hore?

Mužstvo sa dávalo dokopy tesne pred začiatkom sezóny. Potrebujete určitý čas, aby si na seba hráči zvykli a zohrali sa. Verím, že sa naša hra bude od zápasu k zápasu zlepšovať a budeme zbierať body. Inú šancu nemáme.

Pohľad na tabuľku (13 bodov, 10. priečka) vás asi stále príliš neteší…

Dobre vieme, aká je tabuľka nabitá. Preto sme už aj zabudli na piatkový a nedeľňajší zápas a sústreďujeme sa na najbližšie stretnutia. Cestujeme do Zvolena a Detvy, nečaká nás nič jednoduché. Treba získavať body aj vonku, aby sme stáli v tabuľke čo najlepšie.

Ako sa vám pozdáva momentálne zloženie tímu?

Je v ňom určitá sila. Potrebujeme na ľade najmä plniť to, čo si povieme pred zápasom v kabíne. Musíme sa zodpovedne pripravovať na každého súpera.

V čom je najväčšia sila mužstva?

Máme tu viacero skúsených hokejistov, to by mohla byť naša prednosť. Zároveň sú tu však aj mladí chalani. Keď to správne skĺbime, budeme ťahať za jeden koniec povrazu a bojovať jeden za druhého, pôjdeme vyššie.

Čo ste si v klube dali za cieľ?

Každé mužstvo chce ísť do play off. V Žiline to nie je iné. Uvidíme, či to bude v našich silách. Netrúfam si odhadnúť, koľkú priečku obsadíme.

Čo zatiaľ priniesli do ligy maďarské tímy?

Hneď v druhom kole sme sa predstavili v Miškovci a prehrali sme tam 3:6. Ani jedno z maďarských mužstiev nie je slabé. Majú v kádroch skúsených hráčov, legionárov a Miškovec aj zahraničného trénera. Oni spočiatku tiež nevedeli, čo ich čaká v našej lige. Postupom času sa budú zlepšovať. Momentálne nie je v lige žiaden slabý súper. Nemôžeme sa spoliehať na to, že maďarské celky obsadia posledné dve miesta a my určite postúpime do predkola play off.

Žilina nepatrila v lete medzi príliš lákavé destinácie. Čo presvedčilo vás?

Chcel som byť čo najbližšie pri rodine. Starší syn šiel v septembri do školy a cestovania už mám dosť. Oslovil ma tréner Paukovček, či by som nešiel do Žiliny a dohodli sme sa. Chodím zväčša hore, dole. V Žiline ostávam, len keď máme zápasy.

Bývate v Liptovskom Mikuláši. Nechceli ste ostať v materskom tíme?

Liptovský Mikuláš bol tiež v hre, do poslednej chvíle to bolo otvorené. Prišla ponuka zo Žiliny a dohodli sme sa rýchlejšie ako v Mikuláši. Najradšej by som hral doma, ale nie vždy to vyjde. Teraz som v Žiline a bojujem za jej farby. Uvidíme, čo bude v ďalších sezónach. Pokojne sa ešte môžem do Mikuláša vrátiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MsHK DOXXbet Žilina #Rudolf Huna