Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maďari strápnili slovenského šampióna: Vieme hrať na tejto úrovni

Po prvých dvoch zápasoch to vyzeralo, že hokejisti MAC Budapešť budú skôr fackovacím panákom ako prínosom pre Tipsport ligu.

19.09.2018 13:12
Maďarsko hokej SR TL 1. kolo Budapešť Nové Zámky Foto: ,
Logo MAC Budapešť na klubových suveníroch počas zápasu 1. kola hokejovej Tipsport ligy MAC Budapešť - MHC Nové Zámky v Budapešti.
debata (4)

Po prehrách doma s Novými Zámkami (1:7) a v Poprade (1:3) však prišla z Budapešti šokujúca správa o triumfe domácich nad slovenským majstrom z ostatných dvoch sezón Banskou Bystricou.

„Barani“ nielen že prehrali na ľade maďarského nováčika, ale nestrelili mu ani gól. Pritom predviedli až 46 streleckých pokusov oproti 29 z domácich hokejok.

„Bol to veľký boj. Vydali sme zo seba to najlepšie, lebo sme to potrebovali. Naše prvé víťazstvo v slovenskej lige znamená obrovskú skúsenosť, najmä ak si uvedomíme, že sme hrali proti majstrovi. Tento úspech nás však nesmie ukolísať. Potrebujeme sa naďalej zlepšovať v mnohých aspektoch hry,“ vyhlásil tréner MAC Budapešť Gergely Majoross.

Po bezgólovej prvej tretine Bystričania nezvládli prostrednú časť hry, keď inkasovali tri góly v rozpätí 2:28 min. Na konečných 4:0 pečatil dve minúty pred koncom tretej tretiny do prázdnej bránky svojím druhým gólom v zápase Kevin Szabad.

„Tento hráč je dobrý príklad našej hry. V ničom mimoriadne nevyniká, ale má veľké srdce a tvrdo pracuje. Takto môžem charakterizovať celé mužstvo. Nekorčuľujeme výnimočne dobre, ale kompenzujeme to bojovnosťou a srdcom,“ povedal na adresu Szabada tréner Majoross, cituje ho web Nemzeti Sport.

Asistent trénera maďarskej reprezentácie ešte dodal, že akokoľvek víťazstvo nad silnou Banskou Bystricou vyznieva ako prekvapenie, môže byť základom zlepšenia do ďalších zápasov.

„Ukázali sme, že vieme hrať hokej na tejto úrovni. Potrebujeme zistiť, ako sa dopracovať k ďalším úspešným výsledkom. Je to výzva, rozhodne si nemyslíme, že teraz už všetko vieme,“ doplnil Majoross.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Tipsport Liga #MAC Budapešť