Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ručkay: Maďari majú krásny štadión. Nie šopy ako my

V troch zápasoch inkasovali len dva góly a nastrieľali ich štrnásť. Hokejisti Nových Zámkov vstúpili do novej sezóny ideálne. Preto po úvodných dvoch kolách vedú tabuľku a prvá priečka by im patrila, aj keby sa do nej nerátali zápasy s dvadsiatkou.

17.09.2018 17:38
Tüskecsarnok Foto: ,
Viacúčelová športová hala Tüskecsarnok pred zápasom 1. kola hokejovej Tipsport Ligy MAC Budapešť - MHC Nové Zámky.
debata (2)

Správna taktika a dobrá partia

Po výhre 3:1 nad mladými reprezentantmi zvládli Novozámčania poľahky zápas v Budapešti (7:1) a následne si doma až nečakane hladko poradili s Nitrou (4:0).

„Výborne sa nám pozerá na tabuľku. Hra sa nám darí a azda to vydrží čo najdlhšie. Za veľa vďačíme dobrej partii. Už v príprave sme odohrali vydarené zápasy, sadla nám trénerova taktika. Hráme moderný nátlakový hokej,“ tvrdí Henrich Ručkay, dvojgólový hrdina duelu s Nitrou.

Desať z predošlých jedenástich sezón strávil práve v Nitre. Chutili mu strelené góly inak než zvyčajne?

„Ani nie. Je pravda, že Nitre som už dávno nedal gól,“ usmeje sa a pokračuje: „Dôležitejšie je, že sme vyhrali. Mohol som dosiahnuť aj hetrik, dvakrát mi puk preskočil hokejku vo výbornej šanci. Asi mi nebolo súdené,“ vraví 35-ročný odchovanec Piešťan.

Brat chýba. Na vzájomný súboj sa tešia

Počas prípravy na sezónu figurovali v kádri Nových Zámkov obaja bratia Ručkayovci, okrem Henricha aj o rok mladší Jakub. Ten však už zbiera body v drese Žiliny.

„Bol by som radšej, keby tu bol so mnou, ale musím akceptovať realitu. Asi nepasoval trénerovi do koncepcie. Na utorňajší vzájomný duel sa už teším. Základ je, aby sme boli obaja zdraví. Naposledy som hral pol sezóny s otrasom mozgu a nebola to veľká sranda,“ priznáva Ručkay.

V prvom súboji v Budapešti ho domáce mužstvo výkonom ani kvalitou príliš nenadchlo. Oveľa viac sa mu pozdával miestny štadión. „Krásny. Malá, ale nová výborná aréna. Také by mali byť na Slovensku, nie tie šopy, čo tu máme. Tie sú veľká bieda,“ povzdychne si.

Viacúčelová športová hala Tüskecsarnok počas... Foto: TASR, Marko Erd
Maďarsko hokej SR TL 1. kolo Budapešť Nové Zámky Viacúčelová športová hala Tüskecsarnok počas zápasu 1. kola hokejovej Tipsport ligy MAC Budapešť - MHC Nové Zámky.

V Nových Zámkoch veria, že po dvoch nie príliš vydarených sezónach sa posunú v tabuľke o čosi vyššie. „Ideálne do šestky. Úvod nám vyšiel, ale nemôžeme ho preceňovať. Ešte neprešla zo sezóny ani odrobinka,“ upozorňuje.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Mikron Nové Zámky #MAC Budapešť