Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovák z Miškovca: Zápas v Košiciach bude pre mňa špecifický

Obranca Tomáš Slovák (35) sa so spoluhráčmi z Miškovca tešil z prvého víťazstva maďarského tímu v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. "Má historickú príchuť, no na nejaké oslavy nebol dôvod. Sme radi, že sme si napravili renomé po vysokej prehre 1:6 z prvého kola v Nitre," vravel po nedeľňajšej výhre 6:2 nad Žilinou.

17.09.2018 15:33
debata
Tomáš Slovák v drese Miškovca. Foto: Peter Jesenský
Tomáš Slovák Tomáš Slovák v drese Miškovca.

Čo sa v nedeľu zmenilo v hre Miškovca v porovnaní s prvým stretnutím?

Nič podstatné. Uvedomili sme si, že v Nitre sme nastúpili s prílišným rešpektom, prvý zápas v slovenskej Tipsport lige sme nezvládli v hlavách. Povedali sme si, že taký výpadok sa už nesmie opakovať. Teší nás, že sme ho odčinili v dôležitom prvom zápase doma. Hrali sme našu hru, akú sme predviedli aj na Tatranskom pohári.

Ako by ste ju charakterizovali?

Jej črtami sú priamočiarosť a dôraz, k čomu nás ustavične nabáda tréner Glen Hanlon. Vieme byť nepríjemným súperom, v mužstve sú viacerí reprezentanti Maďarska. Vyšiel nám úvod zápasu, dostali sme sa do pohody, k čomu prispeli aj výborní diváci. Ukázali, že hokej majú radi. Žiline sme veľa nedovolili. Po dvoch zápasoch je však na prognózy priskoro, verím, že výkon z nedele je pre nás typickejší než ten z Nitry. O dobré výsledky sa chceme pobiť najmä tímovosťou.

Mali ste čas porozprávať sa aj s bývalými spoluhráčmi zo Žiliny?

Bolo príjemné podebatovať si s nimi pred zápasom – s Petrom Húževkom, Richardom Jenčíkom, Rudom Hunom, Lukášom Hvilom i Jožkom Balejom. Zo starších hráčov Žiliny poznám každého. Po zápase už nebol čas, s divákmi sme si vychutnávali víťazstvo.

Čo rozhodlo, že v tejto sezóne ste sa upísali Miškovcu? Mali ste aj iné ponuky?

Oslovil ma Glen Hanlon. Poznal ma zo slovenskej reprezentácie, ozval sa mi pred Tatranským pohárom. Keďže som bol voľný, súhlasil som. Pôvodne som zamýšľal, že si počkám na nejaké ponuky, keď sa rozbehnú súťaže. Návrat do Košíc mi nevyšiel, klub nepotvrdil záujem. Pred Tatranským pohárom som s Miškovcom trénoval, s vedením klubu som sa dohodol na podmienkach. Trénerova dôvera ma povzbudila.

Aké má mužstvo zázemie?

Podmienky sú skromnejšie, zimný štadión je starší, no všetko, čo potrebujeme, máme – aj vlastného fyzioterapeuta. Keď som si zisťoval informácie o klube od slovenských hokejistov, ktorí v ňom predo mnou pôsobili, Ďuri Faith i Slavo Vorobeľ ma ubezpečili, že výplaty chodia načas, čo sa nedalo povedať napríklad o Chomutove, kde som pôsobil v minulej sezóne. Prvý kontakt s klubom mi sprostredkoval Rasťo Staňa, pozná nášho generálneho manažéra.

Viete po maďarsky? Akou rečou sa hovorí v kabíne?

Dorozumievacím jazykom na taktických poradách je angličtina, ovládame ju takmer všetci. Ak niekto niečo nerozumie, asistent trénera tlmočí pokyny aj do maďarčiny. Maďarsky rozumiem, po babke mám aj maďarské korene. Na maďarskú kuchyňu som zvyknutý, verím, že sa v maďarčine zdokonalím.

Najbližší zápas odohrá Miškovec v utorok v Košiciach, vašom rodisku. Upozornili ste trénerov na nástrahy veľkého klziska? Pociťujete nervozitu?

Nepopieram, určité napätie sa pred zápasom dostaví, bude to pre mňa špecifické stretnutie. Naši tréneri vedia, na akom štadióne budeme hrať, Košice sme videli aj na Tatranskom pohári. Dúfam, že odohráme lepší zápas ako v Nitre.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Slovák #DVTK Jegesmedvék Miškovec