Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičania nedali šancu rivalovi, Haščák: Vynikajúci prvý zápas

Kvalitný tímový výkon, víťazstvo, potlesk divákov a otvorenie si streleckého účtu. Súťažný návrat útočníka Marcela Haščáka do košického dresu dopadol priam ideálne.

15.09.2018 08:33
SR hokej TL 1. kolo Košice Zvolen KEX Foto: ,
Zvolenčan Rastislav Špirko a vpravo hráč Košíc Peter Galamboš v zápase 1. kola Tipsport Ligy HC Košice – HKM Zvolen.
debata

Po zápase 1. kola hokejovej Tipsport Ligy so Zvolenom (5:2) mal viacero dôvodov na spokojnosť, po rokoch si s radosťou zanôtil aj tradičnú košickú víťaznú pesničku o Mandarínke Darinke.

„Vynikajúci prvý zápas. Každý z nás si odrobil sto percent svojej roboty. Mňa najviac teší, že sa diváci bavili. Na záver nám zahrali aj Mandarinku Darinku, takže si myslím, že máme za sebou krásny zápas zakončený výborným výsledkom,“ uviedol Haščák.

Práve spomínaná pesnička je už dlhé roky skladbou, ktorú si košickí diváci spievajú po domácich víťazstvách. Haščák si ju pamätá ešte zo svojho prvého pôsobenia v klube v rokoch 2010–2013 a uvedomuje si, že dôležité bude, aby hrala najmä v závere sezóny.

„Dúfam, že ju budeme počuť čo najčastejšie. Hlavné však bude, aby ju často hrali v play off,“ poznamenal Haščák.

Vo svojom prvom súťažnom zápase po návrate do košického dresu sa uviedol gólom. V 2. tretine upravil na 2:1, v závere tretej časti už počas rozhodnutého stavu 5:2 zastavila jeho typickú strelu švihom pravá žŕdka. To ho však už nemrzelo, po zápase hodnotil pozitíva úspešného vstupu do sezóny.

„Mňa teší, že sme naozaj odviedli dobrú robotu. Vybojovali sme vari každý puk, z toho som aj ja ťažil pri mojom góle. Tieto aspekty dnes rozhodli. V modernom hokeji sa zápasy rozhodujú v presilovkách, takže ide o to, aby sme sa ubránili oslabeniam a dávali góly v početných výhodách,“ dodal Marcel Haščák.

Chovan: Dostali sme zbytočné góly

Hokejistom HKM Zvolen nechýbalo pred prvým zápasom nového ročníka Tipsport Ligy odhodlanie, podľa kapitána Michala Chovana sa to však na ľade veľmi neprejavilo. Ambície hrať sebavedomo zostali nenaplnené, jeho tím utrpel v Košiciach prehru rozdielom triedy (2:5). Ambiciózne mužstvo si uvedomuje svoju silu, podľa Chovana sa ukáže už v najbližších kolách.

Zvolenčania v nedávnej minulosti viackrát dokázali v Košiciach bodovať. Naprázdno sa nechceli vracať ani z prvého zápasu v novej sezóne, no ten lepšie vyšiel domácemu mužstvu.

„Prišli sme naštartovaní na ligu a dobre pripravení. Vraveli sme si, že ideme hrať sebavedomo a dopredu. Ale už od úvodu to nešlo, nefungovala nám rozohrávka. Dostali sme zbytočné góly z predbránkového priestoru, to sa nám v ďalších zápasoch nemôže stávať,“ zhodnotil Chovan.

Bol to práve zvolenský kapitán, kto strelil prvý gól tímu v novej sezóne, v polovici prvej časti ním vyrovnal na 1:1. „Dnes rozhodli aj presilovky. Na to si musíme dávať ešte väčší pozor, bude sa to prísnejšie pískať. Mužstvo, ktoré bude mať menej vylúčených, to bude mať v zápasoch jednoduchšie.“

Zverenci Andreja Podkonického inkasovali v druhej časti ešte dvakrát a hoci v úvode tretej znížili na 3:2, vyrovnať už nedokázali. Naopak, domáci víťazstvo poistili ďalšími dvomi gólmi.

„Verím, že sa zlepšíme, mužstvo na to máme. Jasné, že nevešiame hlavy, nie je dôvod sa ani hádať v šatni. Jednoducho ideme ďalej. Vieme, že silu máme, preto zaberieme už v ďalšom kole. Vidíme, že liga je z roka na rok kvalitnejšia. Mužstvá sa posilnili, vracajú sa hráči z kvalitných líg. Každé mužstvo bude mať určite 2–3 päťky silné, liga asi bude vyrovnaná. My sme si povedali, že máme štyri formácie, ktoré vedia rozhodnúť zápas. Na tom musíme stavať a musíme hrať útočný hokej, nie ustráchane,“ zdôraznil Michal Chovan.

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HC Košice