Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pukance a góly. Dcérka ma presvedčila, aby som ešte hral

Po majstrovstvách sveta v Dánsku, kde bol jedným z najlepších hráčov tímu Craiga Ramsayho, zvažoval koniec kariéry.

14.09.2018 05:00
HOKEJ-TL: Trenèín - Košice nagy Foto: ,
Ladislav Nagy (vpravo) v drese HC Košice.
debata

Dobrá správa pre fanúšikov košického hokeja – Ladislav Nagy (39) bude aj naďalej jednou z ozdôb Tipsport Ligy a v každom zápase bude naháňať strach obrane súpera.

„Sezóna musí byť úspešnejšia než predošlé dva ročníky, keď sme neprešli cez štvrťfinále play off,“ tvrdí rezolútne majster sveta z Göteborgu 2002 a bronzový medailista z Helsínk 2003.

Kedy ste sa rozhodli pokračovať v kariére?

Tri alebo štyri týždne pred začiatkom prípravy na ľade. Pôvodne som bol viac naklonený myšlienke ukončiť kariéru. No viacerí kamaráti ma presviedčali, aby som pokračoval. Najviac zavážila štyri a pol ročná dcérka Peťka. Povedala, že ešte chce chodiť na štadión a povzbudzovať ma. Manželka sa k nej pridala a tiež navrhla, aby som ešte jeden rok potiahol. Dúfam, že táto sezóna bude pre Košice úspešná.

Dcérka si obľúbila hokej?

Celkom ju baví, rada sleduje zápasy priamo na štadióne a teší sa, keď strieľam góly. Jedným z ťahákov sú pre ňu pukance (smiech) a po víťazných zápasoch chodí aj do šatne. Samozrejme, pravidlá neovláda, ale vníma, keď som na ľade a pozorne ma sleduje. Občas mi aj zamáva. Keď dám gól, od radosti vyskakuje a je šťastná. Keď sa mi nedarí, vypytuje sa doma, prečo som nedal gól. Snažím sa jej vysvetliť, že nie vždy to vyjde a góly musia strieľať aj ostatní.

Na čo si môžu trúfať Košice?

Všetci veríme, že to bude oveľa lepšie ako v predošlých dvoch sezónach, keď sme nepostúpili do semifinále. Máme dobre zložený tím. Gro ostalo pokope z predošlej sezóny a zmien nebolo príliš veľa. Prišli však vynikajúci hráči Netík, Haščák a slovinský obranca Pretnar. Dúfam, že káder ešte trochu doplníme v útoku.

Košický fanúšik je náročný. Ako ho získate späť na svoju stranu?

Všetko je len na nás. Ak budeme hrať dobre, ľudia budú chodiť na štadión radi. Najdôležitejšie je, aby videli, že bojujeme a dávame do toho vždy všetko. Nemôžete vyhrať každý zápas, ale keď necháte na ľade srdiečko, ľudia to vždy ocenia.

Stanovilo vám vedenie cieľ?

Najdôležitejšie je, aby sme boli všetci zdraví a šli do každého stretnutia s pokorou. Nech vládne v šatni pohoda. Nechcem hovoriť, že vyhráme základnú časť, keď môžeme pokojne skončiť aj piati. Ambície máme vysoké, ale Trenčín má silné mužstvo, Banská Bystrica, Nitra aj Zvolen tiež. Poprad má rovnako svoju kvalitu. Liga bude vyrovnaná a veľmi zaujímavá. Pevne veríme, že sa nám bude dariť, budeme vyhrávať a v play off pôjdeme čo najďalej.

Bude liga ešte vyrovnanejšia než naposledy?

Očakávam, že áno. Stačí sa pozrieť na súpisky jednotlivých tímov. Každý sa posilňuje a má dobrý káder. V našej lige môže každý zdolať každého, pokojne aj Nové Zámky Banskú Bystricu či Žilina Zvolen. Je veľmi dobre, že sa do ligy vracajú kvalitní hráči zo zahraničia – Bližňák, Bartovič alebo Haščák u nás. Veľa kvalitných hokejistov máme v českej lige. Keby sme pre nich vytvorili doma rovnaké podmienky a vrátili by sa sem, súťaž by bola ešte lepšia a ľudí by lákala omnoho viac.

Kto je pre vás – pochopiteľne okrem Košíc – najväčší favorit na titul?

Nechcem dopredu hovoriť, že budeme hrať vo finále. Všetko ide postupne, treba postúpiť cez prvé kolo, potom druhé. A favorita na titul či finále nemám. Sústreďujem sa na naše mužstvo.

Čo by mohli priniesť do súťaže maďarské tímy?

Očakávam, že budú hrať pekný hokej. Ukázali to už v príprave, tréner Glen Hanlon robí s Miškovcom výbornú robotu. Jeho hra sa postupne zlepšuje a na Tatranskom pohári zdolal nás aj Vítkovice. Rozhodne nebude do počtu. Najmä doma budú maďarské celky veľmi nebezpečné.

Skúsený útočník naďalej patrí aj medzi opory... Foto: TASR, Martin Baumann
Dánsko Kodaň MS2018 Hokej A SR Švédsko Skúsený útočník naďalej patrí aj medzi opory reprezentácie SR.

Prilákajú na slovenské štadióny divákov?

Netrúfam si to odhadnúť. No ak bude trebárs Miškovec hrať dobre a bude v tabuľke hore, ľudia naň budú zvedaví. Či bude vstup maďarských tímov pre ligu prospešný, to sa ukáže až po nejakom čase. Dá sa to hodnotiť po sezóne.

Tréner Hanlon vás viedol v reprezentácii. Mali ste čas podebatovať si pred vzájomnými zápasmi?

Počas Tatranského pohára i pred prvým prípravným zápasom v Košiciach sme si zaspomínali na staré časy. Glen je vynikajúci tréner a odborník, hráčom dá veľa. Pre maďarský hokej je dobré, že získal kouča jeho rangu.

Zahráte si v máji na majstrovstvách sveta v Košiciach?

To je ešte ďaleko. Šanca zahrať si doma je lákavá, každý hokejista po tom túži. V prvom rade však musím byť zdravý a musí sa mi dariť. Ak by to vyšlo, budem rád. Pri rozhodovaní pokračovať v kariére však šanca zahrať si ešte na MS vôbec nezavážila. Rozhodla rodina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Ladislav Nagy #Tipsport Liga