Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tipsport Ligu čaká prvý zápas pod holým nebom

Súťaž osvieži účasť dvoch maďarských klubov. Víťaz základnej časti získa Pohár Dušana Pašeka. V prvý februárový víkend sa pod Tatrami po prvý raz uskutoční divácky obľúbený Winter Classic.

12.09.2018 12:46
Richard Lintner, Dušan Pašek, Irma Pašeková Foto: ,
Zľava riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner, Dušan Pašek ml. a mama bývalého prezidenta SZĽH Dušana Pašeka Irma počas krstu pohára pre víťaza základnej časti Tipsport Ligy.
debata

Najvyššia domáca hokejová súťaž vstupuje do svojho 26. ročníka s viacerými zmenami. Azda najzásadnejšou je historická účasť zahraničných klubov, čím liga získava punc nadnárodnej súťaže. Okrem desiatich slovenských klubov bude v Tipsport Lige pôsobiť dvojica z Maďarska – MAC Budapešť a DVTK Jegesmedvék Miškovec.

„Príchod maďarských celkov nám prináša možnosť upraviť formát ligy. Novinkou je atraktívny formát kvalifikácie o play off, do ktorej budú zaradené mužstvá na siedmom až desiatom mieste. V rámci medzinárodnej konfrontácie je to veľká skúsenosť pre naše kluby a zaujímavá príležitosť pre fanúšikov,“ tvrdí šéf Pro-Hokeja Richard Lintner.

Namiesto play out sa súťaž vracia k tradičnejšej baráži, v ktorej si to rozdajú najhorší slovenský tím Tipsport Ligy a s víťazom prvej ligy. V súťaži budú rozhodovať aj maďarskí rozhodcovia. Do Ligy majstrov sa kvalifikuje slovenský šampión.

Jedným z vrcholov sezóny by mal byť zápas pod otvoreným nebom – tzv. Winter Classic. „Pôjde o najväčšiu akciu v histórii ligy. Bude sa konať na prelome januára a februára. Miesto ani formát však neprezradím, všetko sa dozviete na špeciálnej tlačovej besede v druhej polovici októbra. Pri organizácii predošlých podujatí typu Zápasu hviezd sme vychytali všetky muchy a sme pripravení aj na fenomenálny zážitok pod holým nebom,“ hovorí Lintner.

Pokrstený Pohár víťaza základnej časti Tipsport... Foto: SITA, Diana Černáková
Pohár, Tipsport Liga Pokrstený Pohár víťaza základnej časti Tipsport ligy.

Do Tipsport Ligy sa vracia súťaž o Zlatú prilbu pre autora najkrajšieho gólu mesiaca, v play off sa bude opäť hlasovať v ankete o Zlatú korčuľu a pokračuje aj vlani spustená Fantasy Liga vo vynovenej oficiálnej aplikácii súťaže.

Novinkou je, že popri Pohári Vladimíra Dzurillu pre víťaza ligy sa bude bojovať aj o Trofej Dušana Pašeka, ktorú získa víťaz základnej časti. Pokrstiť ju prišiel Pašekov syn Dušan ml. spolu s babkou Irmou. „V mene celej rodiny veľmi pekne ďakujeme, že si kluby i Pro-Hokej takýmto spôsobom uctili pamiatku môjho otca. Už je to dvadsať rokov, čo nie je medzi nami. Ak sa teraz zhora pozerá, isto sa teší,“ priznáva Pašek ml.

Dušan Pašek ml. a Irma Pašeková pózujú s... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Dušan Pašek ml., Irma Pašeková Dušan Pašek ml. a Irma Pašeková pózujú s Pohárom Dušana Pašeka pre víťaza základnej časti Tipsport Ligy.

Bývalý útočník Slovana, Košíc či Banskej Bystrice sa nedávno po dlhej dobe objavil v oficiálnom zápase, keď v drese Hodonínu dokonca skóroval v zápase proti Skalici, ktorej dres si v minulosti tiež obliekal. „Ešte sa asi na ľade objavím. Na zápase totiž bola babička a bola nadšená, že ma opäť videla v akcii. Oči jej žiarili. Uvidíme, v koho farbách to bude. Pri kontrole v Mníchove, kde ma pred štyrmi rokmi operovali, mi povedali, že chrbát mám spôsobilý na plnú záťaž profesionálneho športovca,“ prezrádza.

Má tip, kto prvý zdvihne nad hlavu Pohár Dušana Pašeka?

„V športe sa môže stať čokoľvek, ale myslím si, že maďarský tím to nebude. Medzi hlavných favoritov patria Banská Bystrica, Trenčín, z tieňa sa pokúsia vystúpiť Košice a silný káder má aj Zvolen,“ tvrdí.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Dušan Pašek #Tipsport Liga