Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvadsiatka by sa vraj mohla zlúčiť so Žilinou. Paukovčeka to šokovalo

Projekt slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov by sa od nasledujúcej sezóny mohol zlúčiť s tímom najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy MsHK Žilina. Informuje o tom sobotňajšie vydanie denníka Šport.

28.07.2018 18:31
Ilustračná snímka, Žilina, SR 20 Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Projekt centralizovanej prípravy reprezentačnej „dvadsiatky“ funguje od roku 2007. Prvých päť rokov sa mladí reprezentanti pripravovali v Púchove, v rokoch 2012–2016 bola domovom „dvadsiatky“ Bratislava a uplynulé dve sezóny strávil tím v Piešťanoch, odkiaľ podľa Športu mieri do Žiliny.

Na severe Slovenska by mohli mladíci utvoriť s tamojšími „vlkmi“ spoločné družstvo, ktoré by viedli kouči Ernest Bokroš s Pavlom Paukovčekom. Trénera žilinských „vlkov“ Paukovčeka podľa Športu táto informácia šokovala.

„Ak by k zlúčeniu klubov naozaj došlo, musel by som sa podriadiť vyšším záujmom a stať sa kolegom Ernesta Bokroša. Ten by mal zrejme na starosti časť hráčov z dvadsiatky, ja žilinských hokejistov,“ uviedol Paukovček.

Zlúčenie „dvadsiatky“ a žilinského klubu môže vyvolať vlnu nesúhlasu u iných účastníkov Tipsport ligy. So zmenou pôsobiska „dvadsiatky“ nie je stotožnený ani konateľ piešťanského klubu prevádzkujúceho tamojší zimný štadión Jaroslav Lušňák.

„Ak by sme od apríla vedeli o týchto plánoch, dokázali by sme sa lepšie pripraviť. Ak sa potvrdí presun do Žiliny, bude to pre nás likvidačný zásah,“ priznal pre Šport J. Lušňák.

debata chyba
Viac na túto tému: #MsHK Žilina #slovenskí hokejisti do 20 rokov