Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráčska asociácia pomohla vyriešiť dlhy v Žiline, eviduje ich aj v Detve

Slovenská asociácia hráčov ľadového hokeja (SIHPA) pomohla vyriešiť turbulentnú situáciu okolo nevyplatenia hráčov v tipsportligovom klube MsHK Žilina.

19.07.2018 14:44
Žilina, radosť, archív Foto: ,
Radosť hokejistov Žiliny.
debata (2)

Po komunikácii, ktorá prebiehala medzi SIHPA, hráčmi, agentúrou IHA Group a klubom MsHK Žilina, sa napokon dosiahla zhoda všetkých strán.

Hráči súhlasili s tým, že ak im Žilina okamžite, teda do stredy 18. júla, zaplatí dlžnú sumu zníženú o niekoľko percent, tak hráči budú považovať všetky záväzky klubu za vyrovnané.

„Ide o veľké gesto zo strany hráčov, ktoré je potrebné oceniť. Napriek veľkému omeškaniu klubu, hráči súhlasili so znížením celkovej sumy, ktorá im mala byť zaplatená. Na toto riešenie hráči pristúpili aj z dôvodu, aby Pro-Hokej mohol schváliť odporučenie udelenia licencie pre klub MsHK Žilina na nasledujúcu sezónu,“ uviedol na stránke asociácie prezident SIHPA Oliver Pravda.

SIHPA nahlásila Pro-Hokeju aj dlhy v iných kluboch, aj keď v neporovnateľne menšom rozsahu ako v Žiline. Napríklad v Detve eviduje nedoplatky vo výške síce len v stovkách eur, ale z pohľadu hráčov ide stále o neoprávnený dlh Detvy. Napriek tomu podľa dostupných informácií Pro-Hokej odporučil SZĽH, aby Detve udelil licenciu.

SIHPA v súčasnosti čaká na písomné vysvetlenie Pro-Hokej, ktorý požiadala o vysvetlenie celej situácie. SIHPA taktiež požiadala vedenie SZĽH, aby Výkonný výbor SZĽH prizval zástupcu SIHPA na jeho zasadnutie, na ktorom bude rozhodovať o definitívnom udelení licencií jednotlivým klubom pre nasledujúcu sezónu. O výsledku plánuje SIHPA priebežne informovať.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MsHK Žilina #HC 07 Detva