Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radivojevič: Zatiaľ nevidím, ako by nám Maďari mohli pomôcť

Keby získali titul, ukončil by v apríli kariéru. Po veľkom trenčianskom sklamaní v siedmom finálovom stretnutí Tipsport Ligy však Branko Radivojevič opäť našiel chuť do hokeja.

10.07.2018 12:00
Dukla Trenčín, logo Foto: ,
Na snímke zľava člen dozornej rady Miloš Radosa, kapitán Dukly Trenčín Branko Radivojevič, prokurista klubu Jozef Mitocha, manažér klubu Eduard Hartmann a autor loga Erik Kovalčík držia v rukách nové logo tímu.
debata (12)

K pozícii kľúčového hráča a kapitána Dukly si pribral aj funkciu športového riaditeľa a pomáhal tak skladať káder, ktorý sa v novej sezóne pokúsi vrátiť Duklu na slovenský trón.

„Presvedčilo ma, že ostala pokope kostra tímu. Verím, že budeme opäť silní, ale musíme to potvrdiť na ľade. Titul je cieľ pre každého hokejistu. Boli sme veľmi blízko, prehra v siedmom zápase, navyše doma, poriadne bolela. Moje telo ešte nie je také unavené, aby som nemohol pokračovať. Som doma a baví ma to,“ vysvetľuje 37-ročný skúsený útočník.

Spolu s trénermi a vedením dotiahol do Trenčína odchovanca Milana Bartoviča, Dubničana Mária Bližňáka a mužstvo sa opäť bude spoliehať najmä na domácich hráčov.

„Nemali sme veľa voľných miest, ale nejaké okienka ešte ostali. Urobíme všetko, aby boom zo záveru minulého ročníka pokračoval. Chceme predvádzať pekný hokej a baviť ľudí na tribúnach,“ naznačuje dvojnásobný medailista z majstrovstiev sveta (striebro z roku 2012 a bronz z roku 2003).

Sklamaný Branko Radivojevič po prehre v siedmom... Foto: SITA, Tomáš Somr
HOKEJ-TL: Trenčín - Banská Bystrica Radivojevič Sklamaný Branko Radivojevič po prehre v siedmom finále.

V Tipsport Lige sa v budúcej sezóne predstaví dvojica maďarských klubov – DVTK Miškovec a MAC Budapešť. Radivojevič nepatrí medzi fanúšikov nastúpenej cesty, ale rešpektuje ju.

„Uprednostnil by som radšej čisto slovenskú ligu, ale padlo rozhodnutie a budeme hrať takto. Všetci hovoria o marketingu a väčších peniazoch, ale aj tak si myslím, že by sme si mali hrať svoju vlastnú ligu. Zatiaľ nevidím, ako by nám Maďari mohli pomôcť, ale možno sa mýlim a na konci sezóny uznám, že boli prínosom,“ tvrdí.

Keď sa už liga mala rozšíriť, bývalý hráč NHL by uprednostnil tradičné domáce kluby. „Možno by bolo lepšie pomôcť Martinu či Skalici, ale viem, že financie sa na Slovensku zháňajú ťažko. Musíme sa teraz sústreďovať na seba – dobre zvládnuť základnú časť súťaže a pripraviť sa čo najlepšie na play off,“ dodáva Radivojevič.

Prípadný návrat do reprezentácie už vylučuje. Stojí si za názorom, že treba dať šancu mladším. Páčil sa mu progres národného tímu na šampionáte v Dánsku.

„Malo to hlavu aj pätu. Veľa mladých hráčov nabralo potrebné skúsenosti. Ak si ich vychováme, o pár rokov možno budeme opäť pravidelne hrať vo štvrťfinále,“ myslí si.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Branko Radivojevič