Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nováčika Tipsport Ligy povedie bývalý kouč Slovákov. Hanlon chváli Lintnera

Kanaďan Glen Hanlon bude v sezóne 2018/2019 viesť tím DVTK Jegesmedvék Miškovec v hokejovej Tipsport Lige.

19.06.2018 07:01
Glen Hanlon Foto:
Glen Hanlon.
debata

Nováčik súťaže so slovenským základom podpísal s niekdajším trénerom reprezentácie SR zmluvu na jeden rok s opciou aj na ďalšiu sezónu.

„Veľmi sa mi páči vízia a projekt, ktorý mi predstavil manažment klubu. Ponuku som prijal najmä pre to, že tím mieri do Tipsport Ligy a v meste pre to zavládlo nadšenie,“ povedal Hanlon pre oficiálnu stránku DVTK.

Šesťdesiatjeden­ročný kanadský odborník viedol slovenskú reprezentáciu v rokoch 2010 a 2011. Okrem toho sedel na lavičkách Bieloruska a Švajčiarska.

V NHL pôsobil ako hlavný stratég deväť rokov a na klubovej scéne v Európe ho mali na striedačke Jokerit Helsinki alebo Minsk v KHL. Naposledy pracoval ako generálny manažér Vancouveru Giants v zámorskej juniorskej súťaži WHL.

„Slovenskú súťaž poznám, pretože som žil a pracoval na Slovensku dva roky. Nový prístup a smerovanie, ktoré nastolil Richard Lintner je zatiaľ veľmi úspešné. Ide o jednu z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich líg v Európe s množstvom príležitostí,“ uviedol niekdajší dlhoročný brankár a neskôr i tréner v zámorskej NHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #Glen Hanlon #DVTK Jegesmedvék Miškovec