Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zvolen čaká veľká investícia. Od zväzu i mesta dostal státisíce

Klub najvyššej domácej súťaže HKM Zvolen dostal od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na rekonštrukciu zimného štadióna dotáciu vo výške 300 000 eur.

13.06.2018 07:11
Zvolen Foto: ,
Gólová radosť hokejistov Zvolena.
debata (1)

Mesto Zvolen prispeje na tento účel sumou 200 000 eur. Spolufinancovanie magistrátu odsúhlasili na ostatnom zasadnutí tamojší lokálni poslanci.

Mesto vyčlení finančné prostriedky na rok 2019. „Z týchto financií by sa mala uhradiť oprava poškodenej strechy a výmena zničených štítov priečelí,“ povedala podľa MY Zvolen hovorkyňa mesta Eva Ježovičová.

Vedenie HKM Zvolen chce z poskytnutých zdrojov vybudovať aj centrálny vstup s pokladňami či tréningové priestory pre mládež. Konkrétne ide o miestnosť pre nácvik streľby a hokejových zručností, fitness zónu či priestor pre tréning brankárov.

Financie by mali využiť aj na obnovu sociálnych zariadení, priestorov na občerstvenie a prekládku vodovodnej i kanalizačnej príklopky.

Hokejovému klubu vo Zvolene pomaly končila aj nájomná zmluva zimného štadióna. Mesto a zástupcovia HKM sa dohodli na predĺžení prenájmu do 31. decembra 2023. „Nová zmluva má rovnaké podmienky ako tá predtým. Klub uhradí za nájom symbolické jedno euro ročne,“ dodala Ježovičová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Tipsport Liga #Slovenský zväz ľadového hokeja