Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nitra sa bude v bránke spoliehať na dvojicu Šimboch, Foltán

Slovenský hokejový brankár Juraj Šimboch sa po šiestich sezónach v Česku vracia na Slovensko. Dvadsaťšesťročný gólman sa rozhodol pre návrat do rodnej Nitry, za ktorú ešte v ročníku 2011/2012 odchytal v najvyššej domácej súťaži 14 stretnutí.

11.06.2018 12:57
Juraj Šimboch Foto:
Juraj Šimboch v drese reprezentačnej dvadsiatky.
debata

V slovenskej extralige pôsobil aj v HK Orange 20. V Česku chytal za Třinec, Beroun, Prostějov, Přerov či Frýdek-Místek.

"Do sezóny pôjdeme s brankárskym tandemom Šimboch-Foltán. Juraj je naším odchovancom, ktorého dobre poznáme. V prvej českej lige bol už niekoľko sezón stabilizovanou jednotkou svojich tímov. Je to veľmi pracovitý brankár v dobrom veku. Veríme, že v domácom prostredí sa chopí svojej šance,“ povedal k príchodu Juraja Šimbocha prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Csányi z Nitry naspäť do Újpestu

Karol Csányi bude v kariére pokračovať v maďarskom tíme Újpest TE Budapešť, kde už pôsobil v rokoch 2014–2017. Rodák z Komárna reprezentujúci Maďarsko odštartoval uplynulú sezónu v čínskom klube Vyššej hokejovej ligy (VHL) KRS Chej-lung-ťiang, ktorý je farmou účastníka KHL Červenej hviezdy Kchun-lun, väčšinu ročníka odohral za HK Nitra v najvyššej slovenskej súťaži Tipsport lige. V tíme spod Zobora absolvoval 46 zápasov so ziskom 11 bodov za 7 gólov a 4 asistencie.

„Som veľmi rád, že znovu budem hrať za UTE a opäť sa stretnem s výbornými fanúšikmi, spoluhráčmi a vedením klubu. Dúfam, že budeme pokračovať tam, kde sme skončili, keď som odišiel a verím, že klubu mojou hrou pomôžem,“ uviedol Csányi pre oficiálny web klubu.

V minulosti pôsobil v tímoch Mládežníckej hokejovej ligy (MHL) Patriot Budapešť a Tatranskí Vlci, na konte má dva štarty v KHL v drese HC Lev Poprad. Vyskúšal si aj severský hokej, jednu sezónu hral vo štvrtej najvyššej švédskej súťaži v mužstve Rönnängs IK. Csányi na majstrovstvách sveta A-skupiny I. divízie 2017 reprezentoval Maďarsko, v piatich zápasoch nebodoval.

V mládežníckych kategóriách si obliekal slovenský národný dres, hokejovo vyrastal v českom Kladne, neskôr hral v Chomutove. Má za sebou i zámorský angažmán, v devätnástich rokoch skúsil šťastie v klube New Mexico Mustangs v NAHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Juraj Šimboch