Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majstri spievali a tancovali, Radivojevič plakal. Fanúšikovia ho oslavovali

Vôňa šampanského a dusivý dym majstrovských cigár hrali prím v rozjarenej šatni Banskej Bystrice. Na druhej strane fascinovalo nekončiace sa skandovanie verných domácich fanúšikov, ktorí oslavovali svojich hrdinov a fotili sa s nimi, akoby im na krku viseli zlaté medaily.

24.04.2018 22:50
debata (3)
Sklamaný Branko Radivojevič po prehre v siedmom... Foto: SITA, Tomáš Somr
HOKEJ-TL: Trenčín - Banská Bystrica Radivojevič Sklamaný Branko Radivojevič po prehre v siedmom finále.

Tie sa úplne zaslúžene ligotali na krkoch hokejistov Banskej Bystrice. Zverenci Vladimíra Országha aj bez štvorice dôležitých opôr Bubelu, Lampera, Bartánusa a Gelinasa zvládli záverečný duel finále Tipsport Ligy ako z partesu. Po opatrnej prvej tretine boli v druhej jasne lepší a v tretej pridali i potrebné góly.

„My sme majstri, no a čo, no a čo, no a čooo,“ hrmelo v maličkej kabíne a jedno šampanské strieľalo za druhým. Tvrdí chlapi sa objímali so slzami na krajíčku a úsmevmi od ucha k uchu. Keď sa ku dverám blížil tréner Országh, len to tak zahrmelo a aj tí, čo boli niekde mimo, sa ihneď vrátili do kabíny.

„Dajte nám chvíľku,“ požiadal kouč majstrov a bez dohľadu kamier sa poďakoval hráčom. Nasledoval výbuch radosti a zaslúžená sprcha šampanským pre Országha. V tej chvíli už Banskobystričania našli potrebný zapaľovač a orezávač a šatňu zaplavil dym i nezameniteľná vôňa cigár.

V kabíne sa spievalo, tancovalo, objímalo a hráči si robili spoločné fotky na pamiatku. Paradoxne, slávili nie len hostia. Na trenčianskom zimáku to burácalo aj hodinu a pol po skončení zápasu. Domáci fanúšikovia znova a znova ďakovali svojim miláčikom a na ľadovej ploche sa s nimi fotili.

7. zápas finále: Trenčín - Banská Bystrica Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Mužstvo HC'05 iClinic Banská Bystrica oslavuje...

Kto by v tých okamihoch prišiel na zimný štadión bez toho, aby poznal meno staro-nového majstra, asi by ani chvíľu neváhal a veril, že uspela Dukla. Trenčania síce nezakončili krásnu finálovú rozprávku rozhodujúcim víťazstvom, no dokonale pobláznili celé mesto.

Atmosféru v hľadisku si nevedeli vynachváliť hráči jedného i druhého tímu. Pri hromovom „Ra-di-vo-je-vič, Ra-di-vo-je-vič!“ nabiehala husia koža a kapitánovi Dukly sa tisli slzy do očí. V takej chvíli nemal žiadnu šancu udržať ich.

Češík: Budeme stáť na každej pumpe

Útočník Banskej Bystrice Matej Češík získal štvrtý titul za uplynulých päť sezón. Dva s Košicami v rokoch 2013 až 2015, o rok neskôr odchádzal z ľadu ako neúspešný finalista. Po návrate do Banskej Bystrice, kde hokejovo vyrástol, získal ďalšie dva. Všetky mu chutili rovnako a každý bol podľa neho výnimočný.

Zverenci Vladimíra Országha však mali čo robiť, aby sa napokon mohli radovať. Trenčín otočil vo finále Kauflad play off Tipsport Ligy 2017/2018 nepriaznivý stav z 0:3 na 3:3, ale napokon neuspel. Po záverečnej siréne siedmeho zápasu si tak mohli hostia nasadiť na hlavu víťazné šiltovky.

„Každý titul je niečím výnimočný, ale ten najčerstvejší chutí vždy najlepšie. Myslím si, že za výkony v celej sezóne sme si ho zaslúžili,“ povedal Češík.

Dvadsaťdeväťročný hráč vyzdvihol každého hráča tímu, novopečený majster uspel najmä veľmi dobrým kolektívnym výkonom: „Dokázali sme to ako tím. Každý jeden hráč, aj ten, ktorý sa nezapojil do hry. Každý dal tímu maximum a to je dôležité.“

Bystričania to nemali jednoduché, po obrate Trenčína sa zdalo, že ich psychika nie je ideálna, ale opak bol pravdou. „Hral sa siedmy zápas finále, takže každý jeden hráč, ktorý hrá hokej, chce vyhrávať. Všetci sme vedeli, o čo ide a nakoniec to dobre dopadlo,“ dodal Češík.

Hladký triumf „baranov“ v rozhodujúcom dueli je o to cennejší, že tímu chýbalo niekoľko opôr ako Patrik Lamper, Marek Bartánus, Miloš Bubela či Guillaume Gélinas. Príležitosť tak dostali hráči, ktorí predtým vo finálovej sérii veľa priestoru nedostali. „To je jedno, kto nastúpil. Každý jeden bol veľmi dôležitý a každý dal do toho maximum. Je to výborné.“

Tradičné oslavy tímu, ktorý zvíťazí u súpera, sa odohrávajú prevažne v autobuse po ceste domov so štandardnými zastávkami na benzínových pumpách. Podobné chystajú aj obhajcovia titulu. „Ja dúfam, že zastavíme na všetkých. Každý si bude režírovať oslavy po svojom a každý sa poteší podľa seba,“ uzavrel Češík.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HC 05 Banská Bystrica #Kaufland play off