Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Každý titul chutí ako prvý. Skalický si ho naplno užíva, šampionát asi vynechá

Strelil dva góly, vrátane víťazného, a pridal aj jednu asistenciu. Pavol Skalický bol jedným z kľúčových mužov siedmeho rozhodujúceho finálového súboja Tipsport Ligy, v ktorom Banská Bystrica vyhrala v Trenčíne presvedčivo 5:1.

24.04.2018 22:32
HOKEJ-TL: Trenčín - Banská Bystrica Foto: ,
Gólová radosť hráčov HC´05 iClinic Banská Bystrica, úplne vpravo je Pavol Skalický.
debata (1)

„Každý sa ma pýta na góly, ale tie nie sú dôležité. Kľúčové je, že máme pohár v kabíne a môžeme sa z neho tešiť,“ vravel s pôžitkom odfukujúc z víťaznej cigary.

Čo prežívate?

Získal som už tretí titul, ale každý chutí ako prvý. Vyhrať niečo je vždy úžasné. Niekto si možno povie, že v našej lige je to jednoduché, ale vôbec to tak nie je. Každá súťaž je náročná a vyhrať ju je strašne ťažké. Som nesmierne hrdý, že sme to dokázali aj po troch nepríjemných prehrách, keď Trenčín vyrovnal stav série.

Ako veľmi náročné bolo mentálne sa po troch prehrách pripraviť na duel číslo sedem?

Mali sme to dobre rozohrané a každý čakal, že za stavu 3:0 to už poľahky zvládneme. Aj prvé tri zápasy však boli náročné, rozhodovali ich maličkosti. Celé play off až po štvrtý finálový súboj sme robili menej chýb než súperi. Trenčín však zapol, hral výborne a moderne. Naopak, my sme asi sčasti poľavili. Veď sme len ľudia, to sa stáva. Za stavu 3:0 už každý rozmýšľa nad tým, že vám chýba len jeden krok.

V záverečnom zápase ste sa opäť vrátili k tomu, čo vás zdobilo v úvode série…

Povedali sme si, že nesmieme dostať prvý gól. Síce sme ho dostali, pričom tesne pred ním sme mali dve veľké šance a domáci skórovali z protiútoku. O pár sekúnd sme však vyrovnali. Ukázali sme charakter tímu, podržal nás brankár, to bolo hlavné. Chytil všetko čo musel aj čosi naviac.

7. zápas finále: Trenčín - Banská Bystrica Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Mužstvo HC'05 iClinic Banská Bystrica oslavuje...

Dva góly a asistencia. Ako ste si užili posledný duel?

Užívam si každý zápas. Nikdy neviete, čo vás čaká. Každý zápas môže byť aj váš posledný. Preto si každý zápas užívam. Som strašne rád, že to vyšlo. Každý sa ma pýta na góly, ale tie nie sú dôležité. Kľúčové je, že máme pohár v kabíne a môžeme sa z neho tešiť.

Čo hovoríte na spoluhráčov z útoku Failleho a Asselina?

Hralo sa mi s nimi fantasticky. Sú to hokejisti na top úrovni. Bola radosť s nimi hrať. Som rád, že sme si navzájom pomohli a najmä pomohli tímu k titulu.

Predĺžite si sezónu na MS?

Mám nejaké zdravotné problémy a najprv musím vyriešiť tie. Musím navštíviť lekára a asi tento rok nebudem môcť hrať na MS. Minulý rok som to odložil, teraz znova a už musím svoje problémy vyriešiť. Hrozí mi operácia, i keď dúfam, že mi vo štvrtok povedia, že to dokážu urobiť rýchlejšie. Vždy rád reprezentujem, ale teraz to asi nebude možné.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Pavol Skalický #Kaufland play off