Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčan Varga: Nevzdávame sa. Musíme vyhrať kvôli fanúšikom

Dvakrát si v záverečných minútach vybojovali predĺženie, i tak prehrávajú vo finálovej sérii 0:2 na zápasy. "Nie je koniec. Hlavy ani zbrane neskladáme. Ideme do Banskej Bystrice vyhrať tretí duel a uvidíme, čo bude potom," tvrdí útočník trenčianskej Dukly Tibor Varga (32).

15.04.2018 14:47
Branislav Kubka, Tibor Varga Foto: ,
Banskobystričan Branislav Kubka posiela na ľad Trenčana Tibora Vargu.
debata

Čo bolo v domácich stretnutiach rozhodujúce?

Boli veľmi vyrovnané, rozhodli drobné detaily. Asi sme urobili o pár chybičiek viac a šťastie sa priklonilo k súperovi. No ešte nie je koniec. Verím, že sa celá séria otočí v náš prospech.

Ktorá z prehier vás mrzí viac?

Obe rovnako. Mali sme to na vlastných hokejkách. Škoda, že sme nestrelili v rozhodujúcich momentoch jeden gól navyše. V druhom zápase sme síce dvakrát viedli, ale opäť sme museli v závere doťahovať. Raz na tom bolo lepšie jedno mužstvo, potom druhé. Séria je neskutočne vyrovnaná. Verím, že v Bystrici budeme šťastnejší my.

V závere tretích tretín Dukla hostí výraznejšie zatlačila. Môže tak hrať počas celého zápasu?

Stojí to veľmi veľa síl. Na štadióne bolo poriadne teplo, je tam plno ľudí, ktorí nás ženú dopredu. Pri veľkej vyrovnanosti tímov je logické, že raz je aktívnejšie jedno, inokedy druhé mužstvo. V sobotu sme napríklad ustáli tlak v druhej tretine a využili protiútok na gól na 2:1.

V závere druhej tretiny ste sa tešili aj tretíkrát, videorozhodca však potvrdil, že gól nebol. Boli ste blízko, čo ste videli vy?

Nevidel som, kde presne bol puk, ale keď chalani dvíhali ruky, začal som sa tešiť s nimi. Som presvedčený, že nikto z nás na ľade nevedel naisto, či bol gól alebo nie. Videorozhodca to asi videl lepšie ako my a keď nebol gól, nemohol ho uznať.

Čo vás vo finálových dueloch potešilo?

Zatiaľ nám idú presilovky, veľmi dobre hráme aj v oslabeniach. Práve štandardné situácie v play off rozhodujú. Možno keby sme pridali ešte jeden presilovkový gól, vyhrali by sme niektorý zo zápasov.

Banská Bystrica zvládla aj druhú drámu v Trenčíne Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Trenčiansky útočník Branko Radivojevič sa snaží...

Oveľa menej sú hráči Trenčína úspešní na vhadzovaniach­. Prečo?

Prízvukovali sme si, že je veľmi dôležité vyhrávať vhadzovania. Stojí totiž veľa síl získať puk po prehratom buly. Keď ich vyhrávate, ľahšie dostávate súpera pod tlak.

Je pre Trenčín tretí zápas v sérii kľúčový?

Jednoznačne. Plne sa sústreďujeme na zápas číslo tri. Necháme na ľade všetko a potom sa uvidí, čo ďalej. Doma sa nám hrá výborne, ľudia nás ženú dopredu a všetci si to užívame. V Banskej Bystrici preto budeme myslieť aj na našich fanúšikov. Urobíme všetko, aby sme sériu ešte vrátili do Trenčína.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Tibor Varga #HC 05 Banská Bystrica #play off Tipsport ligy