Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrnka: Dukle sme otupili sebavedomie. Dúfame, že v stredu sériu ukončíme

Vyhrali oba zápasy v Trenčíne a k titulu majú bližšie. Ak zvládnu aj domáce stretnutia, môžu hokejisti Banskej Bystrice už v stredu obhájiť prvenstvo z minulého ročníka Tipsport Ligy.

15.04.2018 13:43
debata
Útočník Banskej Bystrice Tomáš Hrnka (vpravo)... Foto: SITA, Tomáš Somr
Tomáš Hrnka, Juraj Cebák Útočník Banskej Bystrice Tomáš Hrnka (vpravo) pred Jurajom Cebákom z Trenčína.

„Sme spokojní. Šli sme do Trenčína s cieľom vyhrať minimálne jeden zápas. Bolo dôležité, že sme zvládli už prvý. Dodalo nám to sebavedomie. Máme dve výhry a musíme ich potvrdiť aj doma,“ odhodlane tvrdí útočník Tomáš Hrnka (26).

Ako chutia dve výhry – v predĺžení a nájazdoch?

Rozhodne je to pre hráčov Dukly nepríjemné na psychiku. My sme, naopak, išli hore. Situácia by bola iná, keby sme v sobotu po nájazdoch prehrali. Sme veľmi radi, že sme ich zvládli. Trenčania doťahovali oba zápasy, nevzdávali sa. Vždy dokázali vyrovnať, ale nemajú z toho nič. Iste sme otupili ich sebavedomie.

Uzavriete sezónu už v domácom dvojzápase?

Sústredíme sa len na tretí zápas, ale najlepší scenár je, aby sme zvládli oba a ukončili sériu. Dúfam, že ju v stredu uzavrieme.

V čom je Dukla nepríjemná?

Má kvalitný tím. Hrajú všetci piati pokope a pomáhajú si. Zdobí ich obetavosť a tímová hra. Nevzdávajú sa za žiadneho stavu, aj v tom je ich sila.

Neprekvapilo vás, že aj súper hrá vo finále dosť fyzický hokej?

Vôbec nie. Trenčania už v semifinále ukázali, že budú dohrávať súboje a nenechajú súpera dýchať. Pripravovali sme sa na to, rátali sme s tým. Vo finále už musí hrať do tela každý, veď ide o všetko.

Vďaka čomu ste vyhrali oba zápasy?

Znie to ako klišé, ale ťažíme najmä z tímového poňatia hry. Všetci si navzájom doprajeme, čo sa potvrdzuje aj v záveroch zápasov. Nezlomí nás žiaden stav ani gól, keď ide do tuhého. Hoci súper dvakrát v závere vyrovnal, obe stretnutia sme dotiahli do víťazného konca. Je super, že súdržnosť kolektívu z kabíny dokážeme preniesť aj na ľad. Pomáha nám to.

Čo hovoríte na nádherné nájazdy Asselina?

Keby som premenil svoj nájazd v predĺžení, ani nemuseli byť. Spravil to parádne. V takej náročnej chvíli si dovoliť taký parádny blafák… Klobúk dole pred ním. Druhý bol tiež úžasný. Musel niečo zmeniť, tak raz poslal Valenta do jednej, potom do druhej strany. Urobil všetko presne tak, ako si predsavzal. Sme na neho všetci hrdí a tešíme sa.

Banská Bystrica zvládla aj druhú drámu v Trenčíne Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Trenčiansky útočník Branko Radivojevič sa snaží...
debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HC 05 Banská Bystrica #play off Tipsport ligy