Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín zvládol napínavé šieste semifinále. Po 11 rokoch si zahrá o titul

Hokejisti HK Dukla Trenčín sú druhými finalistami play off Tipsport ligy 2017/2018. Zverenci trénera Petra Oremusa využili proti HKM Zvolen prvý postupový mečbal, keď v pondelok zvíťazili na svojom ľade v šiestom stretnutí semifinále tesne 3:2 a celú sériu vyhrali 4:2 na zápasy.

09.04.2018 20:37 , aktualizované: 21:39
Trenčín Foto: ,
Hokejisti Trenčína sa tešia z gólu.
debata

Domáci sa radovali už po prvej strele na bránku, keď sa v 4. min presadil Ölvecký. Zvolenčania v 16. min vyrovnali zásluhou presilovkového úspechu Šišovského, ale ešte pred prvou prestávkou naklonil skóre na stranu Dukly R. Dlouhý. V polovici duelu zvýšil na 3:1 Bezúch.

V závere vykresal pri ďalšej početnej výhode zvolenskú nádej Steen, ale hráčom HKM sa nepodarilo odvrátil koniec sezóny ani pri hre bez brankára.

Trenčania sa v boji o majstrovský titul predstavia po 11 rokoch, ich finálovými súpermi budú obhajcovia prvenstva z Banskej Bystrice.

Radivojevič: Ešte nie je koniec

Trenčania po postupe neskrývali obrovskú radosť. Kapitán Dukly Branko Radivojevič však dúfa, že ešte väčšiu zažije so svojimi spoluhráčmi na konci sezóny.

Zvolen bol pre Duklu ťažký súper, čo potvrdili aj samotní hráči. Zverenci trénera Petra Mikulu chceli sériu vrátiť pod Pustý hrad, ale Dukla napokon odolala. „Mali sme aj šťastie. Séria bola úplne vyrovnaná, rozhodovali maličké chybičky,“ povedal po zápase Radivojevič.

Každý zápas v sérii bol veľmi vyrovnaný, štyri zo šiestich sa skončili najtesnejším víťazstvom. V troch prípadoch v prospech Trenčína. „Vyhrali sme však dva zápasy vonku a to sa ráta. Ale klobúk dole pred Zvolenom, bola to veľmi ťažká séria,“ dodal Radivojevič.

Trenčan Peter Ölvecký prekonáva brankára... Foto: SITA, Tomáš Somr
Peter Ölvecký, Drew MacIntyre Trenčan Peter Ölvecký prekonáva brankára Zvolena Drewa MacIntyra.

Rozhodujúci gól v šiestom zápase padol z hokejky Juraja Bezúcha, ktorý sám pred zvolenským brankárom Drewom MacIntyreom excelentným blafákom zavesil puk pod hornú žŕdku.

„Ani si tú situáciu veľmi nepamätám, spomínam si len na to, že mi to Cebák hodil pred bránku. Nikto pri mne nebol, tak som sa snažil rozhýbať brankára a šťastie stálo na mojej strane,“ uviedol Bezúch.

Trenčania majú teraz tri dni na oddych, v piatok 13. apríla ich už čaká vo finále Banská Bystrica.

„Bystrica je disciplinovaná, nedostáva veľa gólov, bude to iný hokej. My si dnes do polnoci užijeme oslavy, a potom nasleduje príprava na finále. Ešte nie je koniec. Nie každýkrát sa podarí dostať do finále, chceme to dotiahnuť do konca. Oni dlho nehrali, uvidíme, či to bude výhoda,“ uzavrel Radivojevič.

HK Dukla Trenčín – HKM Zvolen 3:2 (2:1, 1:0, 0:1) – konečný výsledok série: 4:2, Trenčín postúpil do finále

  • Góly: 4. Ölvecký (Radivojevič, Sojčík), 20. R. Dlouhý (T. Varga, O. Mikula), 31. Bezúch (Cebák) – 16. Šišovský (J. Kováčik), 56. O. Steen (Ulrych, Coffman)
  • vylúčení: 8:6 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Konc, Müllner – Výleta, Synek, 6150 divákov
  • Trenčín: M. Valent – Starosta, Bačik, Frühauf, Cebák, Holenda, Bohunický, L. Romančík – Sojčík, Ölvecký, Radivojevič – Marcel Hossa, Sádecký, Bezúch – O. Mikula, Dlouhý, T. Varga – Deveaux, J. Švec, D. Hudec – J. Gašparovič
  • Zvolen: MacIntyre – J. Kováčik, T. Bokroš, Hraško, Zeleňák, Ťavoda, Ulrych, Dubeň – Michal Chovan, Kytnár, Šišovský – Kelemen, Špirko, R. Puliš – Obdržálek, O. Steen, Coffman – Martin Ďaloga, V. Fekiač, Török – Matis

Peter Oremus, tréner Trenčína: „Posledný krok býva najťažší. Nebolo jednoduché pretlačiť silné mužstvo Zvolena. Za víťazstvo a postup do finále sme vďační a vážime si ho, ale teraz sa pre nás začína ďalšia časť sezóny, v ktorej sa pobijeme o ďalší krok, aby sme boli na konci úspešní.“

Peter Mikula, tréner Zvolena: „Do tohto veľmi dôležitého zápasu sme vstúpili s veľkou iniciatívou. Súper však začal proti nám veľmi agresívne. Vypracoval si veľa šancí a zatlačil nás do defenzívy. Potom sa síce hra vyrovnala, ale v takýchto zápasoch rozhodujú chyby, ktorých sme urobili viac my. Súper nám ušiel na dvojgólový rozdiel, ktorý sme už nedokázali dotiahnuť.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HKM Zvolen