Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Starosta: Sme vo výhode, pokúsime sa ju s pomocou fanúšikov využiť

Prvý zápas výborne rozbehli, no nedotiahli ho do úspešného konca. V druhom semifinále Tipsport Ligy hokejisti Trenčína zabrali, keď to bolo najdôležitejšie.

02.04.2018 17:36
SR Hokej TL play off 1/4 4. Poprad Trenčín POX Foto: ,
Gólová radosť hráčov Dukly Trenčín.
debata

Výsledkom je priebežný stav 1:1 na zápasy. „Sme spokojní. So Zvolenom nás však ešte čaká veľká bitka až do konca série,“ tvrdí skúsený obranca Dukly Tomáš Starosta (36).

Bude sa vám vďaka jednému úspechu pod Pustým hradom hrať teraz o čosi ľahšie?

Ľahké to rozhodne nebude, ale získali sme výhodu domáceho prostredia – a najmä psychickú. Plán bol uspieť aspoň v jednom stretnutí, čo sa nám podarilo. Čakajú nás teraz dva ťažké zápasy doma. Ak podáme taký výkon, ako v nedeľu, môžeme ich zvládnuť.

Beriete z vlastného ľadu len dve víťazstvá?

Nikdy nechceme predbiehať. Ideme vždy od zápasu k zápasu. Chceme vyhrať duel číslo tri. Urobíme maximum, aby sme ho zvládli. Až potom začneme premýšľať nad ďalším súbojom.

Je Dukla doma silnejšia?

Verím, že príde plný dom, diváci budú náš šiesty hráč a poženú nás vpred. Veľa ľudí bolo aj vo Zvolene, vytvorili výbornú atmosféru. Uvedomujeme si, že ani doma to nebude jednoduché. Veríme však, že dôležité nedeľňajšie víťazstvo nás naštartuje.

Už vo Zvolene ste sa mohli spoľahnúť na hlučnú skupinu priaznivcov…

Klobúk dole pred nimi. Fanúšikovia nás boli podporiť už počas štvrťfinále v Poprade a teraz spolu s domácimi vytvorili vynikajúcu kulisu. Som však presvedčený, že v Trenčíne to bude ešte lepšie.

Čomu najviac vďačíte za výhru v druhom dueli?

Bol to vyrovnaný zápas. Chvíľami sme mali navrch my, potom zase domáci. Mohli sme rozhodnúť už v závere predĺženia, no nevyšlo to. Sme veľmi radi, že sme uspeli v nájazdoch.

Aj vy ste mali v záverečných sekundách predĺženia veľkú šancu…

Bol som pri žŕdke a puk sa odrazil od zadného mantinelu. Možno keby sa kĺzal rýchlejšie… Dával som to z bránkovej čiary, súperov hráč sa mi však hodil pod nohy a už to bolo z ťažkého uhla.

Výborne ste vstúpili i do prvého stretnutia. Prečo ste v ňom neudržali tempo a hru z prvej tretiny?

Hrali sme presne to, čo sme si naplánovali. Bohužiaľ, vydržali sme len prvých dvadsať minút. Potom sme sa sami dostali dole zbytočnými faulami. Súper nás zatlačil a púšťali sme ho do množstva prečíslení, ktoré dokázal využiť. Vyhral zaslúžene. V play off rozhodujú detaily. Nebolo to o dvoch góloch, ktoré musel odobriť videorozhodca. Rozhodla väčšia túžba domácich po víťazstve.

Domáci Tim Coffman a Tomáš Starosta z HK Dukla... Foto: SITA, Jakub Julény
HOKEJ-TL: Zvolen - Trenčín Domáci Tim Coffman a Tomáš Starosta z HK Dukla Trenčín v akcii.

Nič sa nedeje. Podržia nás presilovky, verí Puliš

V sobotu predviedli parádny obrat. Na druhý deň im však po troch góloch v úvodnej tretine zvlhol pušný prach.

Zvolenčania dovolili súperovi z Trenčína vyrovnať a keďže v samostatných nájazdoch bol proti Valentovi úspešný len Kytnár (za Trenčín uspeli Radivojevič, Hossa aj Hecl), Dukla vyhrala a vyrovnala stav série.

„Prehra na nájazdy nás mrzí, ale odohrali sme opäť dobrý duel. Je vyrovnané, 1:1 na zápasy, ale nič sa nedeje. Ak vyhráme aspoň jedno stretnutie v Trenčíne – čo by sme mali – bude to fajn. Doma azda sériu dokopeme. Dúfam, že nebude potrebných ani sedem zápasov,“ verí útočník Zvolena Radovan Puliš.

Čo sa udialo na ľade po prvej prestávke?

„Nič výnimočné. Dukla má vynikajúceho brankára, chytá výborne a je náročné ho prekonať. Mali sme šance, rovnako aj súper. Séria je vyrovnaná. Bude to ešte boj,“ poznamená 26-ročný útočník a pristaví sa pri svojom góle na 3:2:

„Mal som kus šťastia. Mišo Valent robí málo chýb, ale v tom momente minul puk a strieľal som do prázdnej bránky. Síce som trafil žŕdku, ale Miloš Kelemen mi doprial druhú šancu, ktorú som už využil.“

Radovan Puliš (Zvolen) a Lukáš Bohunický... Foto: TASR, Branislav Račko
SR Hokej TL play off 1/2 1. Zvolen Trenčín Puliš Radovan Puliš (Zvolen) a Lukáš Bohunický (Trenčín) v súboji o puk.

Rovnaký stav 1:1 bol po dvoch zápasoch aj v sérii Zvolena so Žilinou. Zverenci trénera Petra Mikulu však teraz odohrali dva vydarenejšie duely.

„Trenčín hrá inak ako Žilina, nezameriava sa len na bránenie, hrá sa oveľa otvorenejší hokej. Žilina si vedela výborne postrážiť priestor pred bránkou, teraz je však na oboch stranách viac príležitostí,“ vysvetľuje Puliš.

Potešilo ho, že na semifinálové stretnutia prišlo vo Zvolene 3452, resp. 3673 divákov – výrazne viac než vo štvrťfinále. „Chvalabohu. Hrá sa nám oveľa lepšie pred troma či štyrmi tisíckami, než keď príde 1100 ľudí. Hráči sa dokážu viac vyhecovať. Idú na dno síl, aby potešili fanúšikov,“ priznáva.

Hoci Zvolen v druhom domácom súboji neuspel, i tak si pred pokračovaním série v Trenčíne (v stredu a vo štvrtok o 18.00) verí.

„Nemáme dôvod klesať na duchu, ani sa za nič hanbiť. V nedeľu sme strelili dva góly v presilových hrách, v sobotu jeden, čo je sympatické. Ak nám bude hra v početnej výhode naďalej vychádzať, môže to byť jeden z rozhodujúcich faktorov,“ naznačuje.

Nezabudne pochváliť spoluhráča Rastislava Špirka. Skúsený center nazbieral v dvoch súbojoch päť bodov (1+4), vrátane víťazného gólu. V závere druhého duelu však zaujal výbornou defenzívnou prácou, hádzaním sa do striel a totálnym vyčerpaním po klaksóne, ktorý oznámil koniec predĺženia.

„Obetoval sa pre mužstvo. Zachránil veľa striel, aj vďaka nemu sme šli do samostatných nájazdov. Aj kvôli nemu nás mrzí, že sme ich nevyhrali,“ poznamenáva Puliš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HKM Zvolen #Kaufland play off