Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tradiční rivali sa stretávajú priskoro. Banská Bystrica má vraj play off tím

Dvakrát po sebe si to rozdali o titul, tentoraz však ostane jeden z dvojice Nitra - Banská Bystrica stáť pred finálovými bránami.

29.03.2018 07:06
Nitra Bystrica hokej Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Nie najlepšie zvládnutý záver základnej časti Tipsport Ligy mal za následok pád Banskobystričanov na štvrtú priečku (za víťaznou Nitrou zaostali len o štyri body). Dvaja najväčší ašpiranti na celkový primát si tak zmerajú sily už v semifinále. Nitrania majú výhodu domáceho prostredia – séria štartuje už dnes o 18.00.

„Očakávam, že do finále postúpi Banská Bystrica, ktorá má klasické play off mužstvo. Nepredvádza nejaký oku lahodiaci hokej, ale má štyri lajny produkujúce silový hokej, ktorý je pre súpera veľmi náročný a únavný. Nitra sa bude snažiť presadiť svojou tradičnou kombinačnou hrou, no bude to mať veľmi ťažké,“ naznačuje útočník Košíc a účastník ZOH v Pjongčangu Marek Hovorka.

Košice vypadli vo štvrťfinále práve s Banskou Bystricou, a tak Hovorka presne vie, v čom je najväčšia sila úradujúceho šampióna.

Marek Hovorka. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Marek Hovorka Marek Hovorka.

„V každom mužstve je dôležitá šírka kádra. V Banskej Bystrici však nejde len o počty. V klube pracujú v tomto smere veľmi dobre. Vyberajú si typologicky vhodné typy a nič nerobia na náhodu. Majú hráčov na presilovky a ďalších na oslabenia. Tie boli rozhodujúce aj v našej sérii s Bystricou,“ priznáva.

Banskobystričania mali dokonale do detailov zmapovanú hru Košíc a Hovorka je presvedčený, že rovnaké to bude aj v semifinále.

„Vlada Országha poznám, viem, že sa skautingu veľmi pozorne venuje. Študuje jednotlivých hráčov a má to premakané. Banskobystričania presne vedeli, ako vychádzame z vlastného pásma, ako si prihrávame, kto sa kde pohybuje a čo robíme v útočnej tretine. Prakticky sme si ani neškrtli,“ upozorňuje.

Na čo by si podľa neho mali dať Nitrania špeciálne pozor?

„Ťažko vypichnúť nejaký detail. Skrátka ide o mužstvo stvorené pre play off. Hrajú účelne, dodržiavajú systém a nik z neho nevybočí. Sú disciplinovaní pri striedaniach, na vhadzovaniach a vo všetkých detailoch. No netvrdím, že Nitra nemôže uspieť. Kľúčové je, kto bude lepšie využívať presilovky a ubráni oslabenia. Ak budú v týchto činnostiach dominovať Nitrania, môžu postúpiť ďalej,“ dodáva Hovorka.

Bilancia z predošlých sezón hovorí tesne pre Nitru. Z piatich vzájomných sérií uspeli trikrát. Naposledy však boli vo finále úspešnejší Banskobystričania, keď triumfovali 4:1 na zápasy.

Zverencom Vladimíra Országha sa viac darilo aj počas základnej časti aktuálneho ročníka, keď vyhrali až päť zo šiestich duelov, vrátane všetkých troch na horúcom nitrianskom ľade.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #HC 05 Banská Bystrica #Marek Hovorka