Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na východe to tentoraz neklapalo. V Košiciach vraj bolo veľa zlej energie

Hokejisti HC Košice druhý rok po sebe ukončili svoju púť play-off najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy už vo štvrťfinále. Osemnásobní majstri Slovenska po základnej časti ročníka 2017/2018 obsadili piate miesto a v úvode vyraďovacej fázy ich preto čakali v tabuľke štvrtí obhajcovia titulu z Banskej Bystrice.

26.03.2018 20:08
Joakim Lundström Foto: ,
Joakim Lundström.
debata

Výsledok série bol pomerne jednoznačný, „barani“ uspeli 4:1, no zápasy boli väčšinou vyrovnané a šance na triumf mali oba tímy. V poslednom súboji série, ktorý sa na banskobystrickom ľade skončil triumfom domácich 1:0 po predĺžení, dostal v bránke Košíc šancu Švéd Joakim Lundström.

„Nebol som prekvapený, že ma tréneri poslali do bránky. V predchádzajúcich stretnutiach sme nehrali zle, ale ak prehráte, zmena je normálna. Niečo pre obrat robiť musíte a toto bol presne ten prípad. Mne sa síce chytalo dobre, ale to nie je dôležité, ak mužstvo nevyhrá. Veľmi sme chceli uspieť, vynútiť si pokračovanie série v Košiciach. Bojovali sme, dali do toho všetko, ale nestačilo to,“ povedal Lundström pre denník Košice Dnes.

Kameň úrazu „oceliarov“ vo štvrťfinálovej sérii bola tentoraz podpriemerná produktivita. V piatich zápasoch strelili dovedna iba šesť gólov. V dvoch dueloch sa nepresadili vôbec.

Brankár Košíc Joakim Lundström zasahuje pred... Foto: SITA, Peter Rusko
Joakim Lundström, Dalibor Bortňák Brankár Košíc Joakim Lundström zasahuje pred Daliborom Bortňákom z Banskej Bystrice.

„Nedať gól v dvoch stretnutiach po sebe je zlé. Občas sa to stane, žiaľ, nám sa to stalo v play-off. Súper bránil veľmi dobre, Banská Bystrica má skvelé mužstvo, ale aj tak sme sa mali presadiť v koncovke,“ zhodnotil 34-ročný gólman narodený v Gävle.

Neúspech Košíc vo vyraďovacej fáze predpovedal i zbabraný záver základnej časti, keď východniari ako jediní z tímov elitnej osmičky prehrali šesť zápasov po sebe. Nálada v tíme mala ďaleko od optimálnej hodnoty.

„Spočiatku to vyzeralo sľubne, boli sme na druhom mieste. Táto sezóna však nakoniec priniesla turbulentné zmeny, boli vyhodení tréneri. No, stalo sa toho dosť, mužstvo sa postupne dostalo pod veľký tlak. Začali sme byť nervózni. V tíme bolo veľa zlej energie,“ prezradil Lundström.

Skúsený Švéd prišiel do metropoly východného Slovenska v lete z Nových Zámkov. Veril, že práve tam sa bude tešiť z vytúženého úspechu, no prišlo iba sklamanie.

„Nebola to dobrá sezóna ani pre mňa, keďže som bol zranený. Chcel som ukázať viac, odchytať viac. Prišiel som do Košíc, pretože som chcel vyhrať, aj mňa lákala vidina úspechu v tomto klube. A sezóna sa nakoniec skončila veľmi skoro, toto sa tu často nestáva,“ uviedol Švéd.

Lundström ešte nevie, kde bude chytať v nasledujúcom ročníku, hoci rád by zostal v Košiciach.

„Moja rodina sa tu cíti veľmi dobre. Deti chodia do školy, starší syn hrá v Košiciach hokej. Máme to tu radi, ale neviem, čo bude. Toto je otázka pre vedenie klubu,“ uzavrel Lundström pre Košice Dnes.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Joakim Lundström