Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sojčík: Vieme, kto má akú úlohu. V tom je naša sila

Napodobili spanilú cestu Nitry. Do semifinále postúpili v najkratšom možnom čase. Hokejisti Trenčína si poradili s Popradom 4:0 na zápasy.

23.03.2018 18:12
Peter Sojčík Foto: ,
Sprava: Peter Sojčík z HK Dukla Trenčín a Alexey Ivanov z HK Poprad.
debata

Na ľade súpera vyhrali 5:3 a 3:2. „Bolo dôležité uspieť v treťom súboji. Vďaka tomu sme si vybojovali mečbal. Hovorí sa, že posledný krok býva najťažší, čo sa vo štvrtok potvrdilo,“ hovorí spokojný útočník Dukly Peter Sojčík (31), ktorý strelil v stredu jeden a vo štvrtok dva góly.

Oslávili ste postup do najlepšej štvorky?

Len tým, že si každý z nás oddýchne a prestane na chvíľu myslieť na hokej (smiech). Na väčšiu oslavu nebol čas ani dôvod. Hádam po sezóne. Všetci sme po štyroch náročných zápasoch unavení a čas využijeme na doliečenie drobných zranení či chorôb.

Predčil postup bez jedinej prehry vaše očakávania?

Je pre nás prekvapenie, že sme zvládli sériu 4:0 na zápasy. Vôbec to však nebolo jednoduché. Pozitívne je, že s výnimkou prvého zápasu – najmä jeho úvodu – a prvej tretiny vo štvrtok v Poprade sme boli silnejší na puku a kľúčové situácie sme zvládali oveľa lepšie. To rozhodlo. Hladké to však nebolo. Žiadna séria play off nie je jednoduchá.

Ktorý zápas bol najdôležitejší?

Hneď prvý. Nevstúpili sme doň ideálne. Boli sme trochu pod tlakom, keďže bolo takmer vypredané. Výborná atmosféra nám zväzovala ruky. Gólom v poslednej minúte sme sa však dostali na koňa a Poprad šiel psychicky dole. Každým ďalším zápasom sme navyšovali naše sebavedomie.

Podarilo sa vám vyhrať obe stretnutia v Poprade.

Samozrejme, bolo veľmi dôležité uspieť v treťom súboji. Vďaka tomu sme si vybojovali mečbal. Hovorí sa, že posledný krok býva najťažší, a to sa vo štvrtok potvrdilo. Nepriaznivo sa vyvíjajúci duel sme otočili z 0:2 na 3:2. Ukázali sme, akú máme silu a že sme psychicky odolní. Vedeli sme, že prípadný piaty zápas by nás čakal doma, ale už sme sa mu chceli za každú cenu vyhnúť.

Nehrozí za stavu 3:0 menšia strata koncentrácie?

Nemalo by sa to stávať. Pochopiteľne, tím, ktorý prehráva, dá do toho všetko. Poprad odohral výbornú prvú tretinu a získal vedenie, ale postupne sme zrovnali krok a domáci už potom boli nervóznejší. Mali nôž na krku a my sme to výborne využili. Počkali sme si na jednu šancu – prišla a rozhodli sme.

Pochválili vás spoluhráči za dva góly?

Každý z nás prispel k výhre dôležitým dielom. To, že som strelil dva góly, je pekné, ale pochvalu si zaslúži brankár, obrana i chalani z útoku. Naša sila spočíva práve v tom, že každý má v tíme svoju úlohu a stopercentne ju prijíma. Nikto nie je urazený a nikomu nič nevyčíta. Ideme spoločne za našim cieľom. Je úplne jedno, kto z nás strelí gól. Rozhodnúť môže ktorákoľvek päťka, zatiaľ sa pekne striedame v tom, kto potiahne.

Užívate si hru v elitnej formácii Dukly?

Je to super, obzvlášť s hráčmi, s ktorými nastupujem. Vyhovujeme si. Tréner nás dal dokopy, keď sa zranil Peťo Ölvecký. Dostal som dôveru a spoločne sa nám začalo dariť. Peťa po návrate zaradil do tretieho útoku a aj tomu to ide.

Nitrania aj Banskobystričania hovoria otvorene o útoku na titul. Môžete takto definovať váš cieľ aj vy?

My si najprv počkáme na semifinálového súpera a aj potom sa budeme vždy sústreďovať len na najbližší zápas. Viem, že to znie ako klišé, ale u nás to tak ozaj funguje. Ak niekto verí v titul, je to úplne v poriadku, ale otvorene sa v kabíne zhovárame len o najbližšom stretnutí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HK Poprad #Peter Sojčík