Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dukla zbíjala pod Tatrami a je výhru od semifinále. Košice znížili

Hokejistov Trenčína delí jediné víťazstvo od postupu do semifinále play off Tipsport Ligy. Dukla triumfovala v Poprade 5:3 a v sérii vedie 3:0 na zápasy. Košice vyhrali doma nad Banskou Bystricou 3:2 po predĺžení a znížili stav série na 1:2.

21.03.2018 20:36 , aktualizované: 21:02
debata
Štvrťfinále play off: Košice - Banská Bystrica Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
V Košiciach nechýbali ani tvrdé súboje.

HC Košice – HC '05 iClinic Banská Bystrica 3:2 po predĺž. (0:0, 1:1, 1:1 – 1:0)

  • Góly: 27. Pacan (Nagy), 58. Miklík (Šedivý, Čížek), 62. Spilar – 40. Bartánus (Hrnka, Hohmann), 50. Asselin (Skalický, Faille).

    Rozhodovali: J. Konc, Stano – Smrek, Stanzel, vylúčení: 5:5 na 2 min., navyše Pulli (Koš.) a Asselin (B. Bys.) obaja 10 min. OT za pästný súboj, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 5087 divákov.

stav série: 1:2

  • HC Košice: Habal – Čížek, Šedivý, Kessel, Koch, Pulli, Michalčin, Pavúk – Miklík, Pacan, Nagy – Spilar, Suja, Šoltés – Kafka, Klíma, Hovorka – Hričina, Petráš, Koyš – Vrábeľ
  • HC '05 iClinic Banská Bystrica: Lukáš – Ďatelinka, Kubka, Mihálik, Pretnar, Gélinas, Delisle, Brejčák – Bortňák, Hrnka, Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille, Skalický – Kabáč, Češík, Brittain – Gabor

Domáci hokejisti nastúpili s jednoznačným cieľom znížiť stav nepriaznivo sa vyvíjajúcej série. Pred búrlivou kulisou sa hral od úvodných minút bojovný zápas plný nasadenia. Nechýbalo množstvo osobných súbojov a v prvej tretine sa tímy prezentovali najmä dôraznou defenzívou. V jej závere mali viac z hry Košičania, ktorí však neskórovali ani po šanciach Hovorku či Suju.

Aj úvod druhej časti bol o obojstranne pozornej hre založenej na aktivite najmä v obrane. Bezgólové skóre zmenil v 27. minúte košický útočník Pacan, ktorý prekvapil brankára Lukáša nenápadnou strelou zo strednej vzdialenosti. V 31. minúte mali Košičania presilovku, ale bližšie ku gólu boli hostia.

Češík však po úniku neprekonal Habala. V 35. minúte nevyužili presilovku ani Banskobystričania a obranca Koch krátko po návrate z trestnej lavice nastrelil žŕdku bránky hostí.

Tí v závere druhej časti vystupňovali tlak, šance mali Hrnka i Brittain, no Habal dlho odolával. Pol minútu pred druhou sirénou ho však zblízka prekonal Bartánus, ktorý využil dôraz na hranici bránkoviska.

Gól „do šatne“ hostí povzbudil a tí boli v prvej polovici tretej časti aktívnejším tímom. Viac sa hralo pred košickým brankárom Habalom a hosťom sa viackrát podarilo zovrieť súpera na dlhší časový úsek. Ich aktivita vyústila do gólu na 1:2, keď Skalický našiel pred bránkou Asselina a ten zblízka nezaváhal.

Banskobystričania sa v závere sústredili na ubránenie tesného náskoku, no tento zámer im nevyšiel. Košičanom sa predsa len podarilo vyrovnať, keď strelu Šedivého v 58. minúte jemne tečoval Miklík – 2:2.

V predĺžení rozhodol o košickom víťazstve Gabriel Spilar, ktorý v 62. minúte dorazil puk do Lukášovej bránky.

Roman Šimíček, tréner HC Košice: „Začiatok nám vyšiel lepšie, dostali sme sa do vedenia. Som veľmi rád a ďakujem chlapcom za to, že to nezabalili. Máme za sebou tri zápasy, ktoré boli vyrovnané a v ktorých sa šťastie priklonilo na stranu domáceho tímu. Veľmi ma teší, že sme po dlhšom čase dokázali vyhrať zápas. Pomohlo nám aj fantastické publikum. Pred zápasom sme si vraveli, že mi sami si musíme divákov získať aktívnou hrou a častou streľbou. Zápas bol vyrovnaný a v takom prípade rozhodujú maličkosti. Stále však prehrávame 1:2 v sérii a nemôžeme žiť z toho, že sme dnes vyhrali.“

Vladimír Országh, tréner HC '05 iClinic Banská Bystrica: „Videli sme kvalitné stretnutie, ktoré bolo dramatické až do konca. V prvej tretine sme prehrávali veľa osobných súbojov, no neskôr sme sa zlepšili. Otočili sme skóre na 1:2, no tak, ako sa šťastie priklonilo na našu stranu v prvom zápase u nás, tak sa teraz priklonilo ku Košičanom. Tí využili našu chybu v predĺžení. My máme na čom stavať, no musíme hrať zodpovedne po celých 60 minút.“

Ladislav Nagy, kapitán HC Košice: „Dlho sme nevedeli prekonať ich brankára, ktorého sme neustále triafali. Napokon sme dali gól na 1:0, ale Banská dokázala otočiť. My sme dnes ukázali charakter. Dokázali sme vyrovnať, rozhodnúť v predĺžení, no už myslíme na ďalší zápas.“

Jan Lukáš, brankár HC '05 iClinic Banská Bystrica: „Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Myslím si, že sme hrali celkom dobre. Doťahovali sme náskok súpera a tam sme ukázali svoju silu. Prehra nás mrzí, ale stále vedieme 2:1 na zápasy.“

Gólová radosť hráčov Dukly Trenčín. Foto: SITA, Tomáš Somr
Dukla Mikula Gólová radosť hráčov Dukly Trenčín.

HK Poprad – Dukla Trenčín 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)

  • Góly: 18. Mlynarovič (Svitana, McDowell), 30. Bondra (McDowell), 55. Hvila (Mlynarovič, Svitana) – 20. Starosta (Hudec), 29. Sojčík, 45. Bohunický (Ölvecký), 55. Sádecký (Hecl), 60. Radivojevič.

    Rozhodovali: Novák, Lauff – Bogdaň, Gavalier, vylúčení: 4:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2365 divákov

stav série: 0:3

  • Poprad: Ivanov – Fabian, Petran, König, Brejčák, Česánek, McDowell, Davydov, Dinda – Paločko, Heizer, Buc – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Bondra, Paločko ml., Abdul – Vartovník, Ježek, Hvila
  • Trenčín: Valent– Bačik, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Holenda, Romančík, Deveaux – Radivojevič, Sojčík, Bezúch – Hecl, Sádecký, Hossa – Varga, Ölvecký, Švec – Gašparovič, Dlouhý, D. Hudec

V Poprade sa hral od začiatku zápasu opatrný hokej z oboch strán. Prvú veľkú šancu mal po kombinačnej akcii hostí Varga. Jeho pokus Ivanov kryl. Dianie na ľade sa rozbehlo až na konci tretiny, keď hostia prepadli v útoku.

Do úniku dvoch na jedného sa dostal Svitana s Mlynarovičom a druhý menovaný zužitkoval prihrávku najproduktívnej­šieho hráča „kamzíkov“. Ozimákovi zverenci sa s chudobného vedenia netešili dlho. Gólom do šatne ich po individuálnej akcii odprevadil matador vojakov Tomáš Starosta – 1:1.

V druhej tretine mala viac z hry Dukla. Po viacerých sľubných príležitostiach šli prvýkrát v zápase do vedenia hostia. Popradského brankára Ivanova prekvapil zakončením na bližšiu žrď trenčiansky útočník Sojčík. Jeho gól musel ešte pre posunutie bránky domácim gólmanom potvrdiť videorozhodca.

O chvíľu bolo ale opäť skóre v rovnovážnom stave. Bondra dosledoval puk odrazený do rohu po jeho vlastnej strele a po nahodení do bránkoviska sa na prekvapenie všetkých odrazil od dezorientovaného Valenta do siete – 2:2. Hostia boli i napriek vyrovnaniu naďalej aktívni. Na začiatku 33. minúty sa ako nôž maslom preštrikoval domácou obranou Bezúch. Jeho zakončenie ale zastavila žrď.

Zverenci trénera Marcela Ozimáka v treťom dejstve veľmi chceli, ale hokejovejší bol Trenčín. Po parádnej kombinácii tretej formácie hostí sa v streleckej pozícii ocitol obranca Bohunický a nemýlil sa – 2:3. V čase, keď sa mal tlak domácich stupňovať, prišla školácka chyba v rozohrávke domáceho Dávida Buca. Ten v strednom pásme prihral na hokejku súpera, čo dvojica Hecl a Sádecký dokonale zužitkovali na knokaut Popradu.

Trenčín viedol už o dva góly. Po 37 sekundách Popradčania znížili pohotovým zakončením Hvilu. „Kamzíci“ v tom čase už hrali na tri útoky. V záverečnej zúfalej snahe o vyrovnanie inkasovali domáci do opustenej bránky od Branka Radivojeviča, ktorý ustanovil definitívny výsledok zápasu v pomere 3:5.

Marcel Ozimák, tréner Popradu: „Chýbalo nám šťastie. Chlapcov mi je až ľúto. Spravili sme dve hrubé chyby, ale nemyslím si, že to rozhodlo. Neboli sme horší ako Trenčín, ale ten vedie už 3:0 na zápasy. Musíme sa pozviechať, čaká nás štvrtý zápas. Boli sme viac ako vyrovnaný súper Trenčína.“

Ján Pardavý, asistent trénera Trenčína: „Bol to parádny zápas z oboch strán. Odohrali sme ho tak, ako sme chceli. Druhá tretina bola z našej strany najlepšia, vytvárali sme si potrebný tlak. V tretej tretine sme podržali náš výkon až do samého záveru a zaslúžene sme vyhrali. Každý zápas s Popradom je ťažký. Ešte ale nie je rozhodnuté, zajtra nás čaká ďalší zápas.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HC Košice #HK Poprad #HC 05 Banská Bystrica