Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štvrťfinálový šláger. Košice sľubujú ofenzívu, majster má jasný cieľ

Pred štartom ročníka ich mnohí pasovali za favoritov na titul. Počas celej sezóny sa držali v popredí tabuľky. V play off si však skrížia hokejky nečakane už v prvom kole.

16.03.2018 15:40
HOKEJ-TL: Košice - Banská Bystrica Foto: ,
Peter Boltun z Košíc a Nick Trecapelli z Banskej Bystrice v akcii.
debata

Úradujúci šampión Banská Bystrica a osemnásobný majster z Košíc vytvorili divácky najatraktívnejšiu štvrťfinálovú dvojicu Tipsport Ligy. Aj tá však má svojho, minimálne papierového, favorita. Výrazne väčšie šance na postup do semifinále sa dávajú zverencom Vladimíra Országha, ktorí obsadili v základnej časti štvrtú priečku.

„Predstavovali sme si lepšie umiestnenie, najmä po tom, ako sme to mali rozohraté. Nevyšiel nám záver, postrácali sme príliš ľahko body s tímami zo spodku tabuľky. Túžili sme skončiť do druhého miesta, ale nič to nemení na našom cieli – chceme vyhrať posledný zápas sezóny. Jednoznačne chceme obhájiť titul,“ tvrdí rezolútne útočník Banskej Bystrice Matej Češík.

Mužstvo sa podľa neho počas sezóny poctivo pripravovalo na jej vrchol, pod dohľadom realizačného tímu, kondičného i mentálneho trénera.

„Sme pozitívne naladení. Strelili sme najviac gólov a inkasovali druhý najmenší počet v lige. Snažili sme sa ideálne načasovať formu a doladiť detaily, na ktorých staviame našu hru. Do série chceme vstúpiť jednoznačne výhrou,“ dodáva.

Zároveň však uznáva i kvality súpera. „Košice majú veľmi dobrý tím s technicky dobre vybavenými i skúsenými hráčmi. Vzadu sa spoliehajú na veľkých silných obrancov. Ich menšia výhoda je široké domáce klzisko. Pre divákov a trochu aj pre nás je dobre, že preferujú otvorený ofenzívny hokej. V play off však môžu prísť aj s inou taktikou,“ naznačuje.

Najväčší pozor si Banskobystričania dajú na dvojicu olympionikov Ladislava Nagya a Marka Hovorku. „Obaja majú veľmi dobré individuálne schopnosti, vedia potiahnuť puk aj vystreliť. Sú výborní v presilových hrách. No strážiť treba každého. Súper má tri až štyri dobré päťky,“ upozorňuje Češík, ktorý v minulosti v Košiciach pôsobil.

Východniari dúfajú, že ich najvýraznejšie osobnosti sa proti nepríjemnému súperovi presadia. „Oba tímy sa budú spoliehať na svojich lídrov. Je jedno, ktorá päťka rozhodne, ale Marek s Lacim budú určite veľmi dôležití. Azda sa im bude dariť a pomôžu nám gólmi. Nikomu však nebude vadiť, ak sa presadia mladší chalani zo štvrtej formácie, ktorých si súper bude všímať o čosi menej,“ vraví útočník Košíc Jakub Suja.

Košický Tomáš Hričina sa snaží presadiť pred... Foto: TASR, Roman Hanc
SR hokej TL 49. kolo Košice B. Bystrica KEX Košický Tomáš Hričina sa snaží presadiť pred brankárom Banskej Bystrice Teemum Lassilom.

Neskrýva, že Banská Bystrica nie je práve ideálny súper pre prvé kolo vyraďovacej časti. „Rozhodne jeden z najhorších možných. Play off je však iná súťaž. Bolo by lepšie ísť doň s víťaznou šnúrou, ale čo bolo doteraz, je už zabudnuté. Očakávam vyrovnané zápasy do posledných minút,“ prezrádza.

Košice zažili pred rokom jedno z najväčších sklamaní v histórii. Vo štvrťfinále zaváhali s Martinom, hoci to bol dlhé roky ich obľúbený súper.

„Každý hovorí, že Banská Bystrica ide na titul. Možno máme rovnaké ciele, ale budeme pod výrazne menším tlakom. To by mala byť naša výhoda. Súper má štyri vyrovnané päťky, veľmi dobre korčuľuje a vyznáva fyzický hokej. Preto je dôležité ustáť tvrdé osobné súboje. Uspejeme, ak splníme, čo sme si povedali a nacvičovali v tréningu. Musíme byť čo najviac na puku a útočiť, to bola vždy doména košického hokeja,“ zdôrazňuje Suja.

Banská Bystrica – Košice

v základnej časti: 2:1 (d), 2:5 (v), 5:3 (d), 4:2 (v), 5:2 (d), 5:4 sn (v)

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HC 05 Banská Bystrica #Tipsport Liga #Kaufland play off